شمانیوز
شما نیوز

بزودی سند راهبردی فرهنگ کار و تعاون فارس رونمایی می‌شود

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس گفت: سند راهبردی فرهنگ کار و تعاون نهایی و در قالب سه‌جلد تدوین شده است که امیدواریم روز 21 بهمن‌ماه رونمایی شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس گفت: سند راهبردی فرهنگ کار و تعاون نهایی و در قالب سه‌جلد تدوین شده است که امیدواریم روز 21 بهمن‌ماه رونمایی شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه فارس، سهراب مختاری دوشنبه 19 بهمن در یک کنفرانس خبری، افزود: این سند که با همکاری دانشگاه شیراز تهیه و تدوین شده است، راهبردهای اصلی را در دست‌یابی به اهداف فرهنگی در حوزه تعاون و کار، مشخص می‌کند.

وی، اهداف تدوین این سند را تقویت و توسعه اخلاق‌محوری، گسترش و تعمیق روحیه دانایی محور برای بهبود مستمر محیط کسب و کار، حفظ عزت و کرامت انسانی نیروی کار، تحکیم روابط انسانی در محیط کار، نهادینه‌سازی شایسته‌سالاری و نظم و انضباط در محیط کار، تعمین روحیه مشتری مداری و مسئولیت‌پذیری و تحکیم مناسبات سالم کاری عنوان کرد.

مختاری همچنین از راه‌اندازی اولین خانه فرهنگ کار و تعاون کشور در شهر صدرا به‌عنوان یکی از طرح‌های مورد نظر در ایام‌ دهه فجر خبر داد و گفت: این محل در واقع فرهنگسرای کار است که در آن برای آموزش کسب و کار به جوانان بهره‌ خواهیم برد. البته تشکیل کانون کارآفرینان استان فارس نیز ما را در دست‌یابی به اهداف مد نظر کمک خواهد کرد.

به گفته این مقام مسئول، تلاش برای دریافت مجوزهای راه‌اندازی نمایندگی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در شهر صدرا ادامه دارد تا بخشی از خدمات مورد نیاز مردم شمال غرب شیراز در این محل ارائه شود.

او یادآور شد: 13 پروژه ورزشی که طی 10 سال گذشته بر زمین مانده بود، تعیین تکلیف شده و امیدواریم بخشی از این پروژه‌ها که تامین کننده قسمتی از نیاز ورزشی و رفاهی جامعه کارگری و کارفرمایی استان فارس است، در اردیبهشت و بخش دیگری نیز در شهریورماه سال آینده تکمیل و آماده بهره‌برداری شود.

مختاری یکی از اقدامات شاخص انجام شده در حوزه کار را راه‌اندازی سامانه نرم‌افزاری جامع اتوماسیون کاریابی تحت عنوان ساوک، عنوان و اضافه کرد: این سامانه خدماتی را به افراد جویای کار و کارفرمایان ارائه می‌دهد و در واقع یک بانک جامع اطلاعاتی پویا است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس با یادآوری اینکه کارگروه اشتغال در فارس 12 اولویت را برای خود مشخص کرده است، تلاش برای جذب اعتبارات، حفظ فرصت‌های شغلی موجود، ساماندهی اتباع بیگانه، ارتقاء فرهنگ کار و تلاش، تشکیل تعاون روستایی و تشکیل تعاونی‌های اقشار بانوان و عشایر را از اولویت‌های مشخص شده برشمرد.

این مقام مسئول در عین‌حال با تصریح اینکه مشکل اشتغال تنها توسط دولت یا حاکمیت قابل حل و فصل نیست، گفت: امروز مشکل اساسی ما در بحث اشتغال، نداشتن مهارت افراد جویای کار است، اگرنه افراد دارای مدرک تحصیلی بسیار داریم. حال آنکه باید برای داشتن نیروی ماهر تلاش کنیم.

وی با ارائه تعریفی از بیکاری و اشتغال، گفت: بسیاری از افراد به‌عنوان بیکار تلقی می‌شوند حال آنکه شاغل هستند اما به‌دلیل مشکلات اقتصادی به‌ دنبال کار می‌گردند، مانند دانشجویان، بازنشسته‌ها، سربازان و زنان خانه‌دار. از طرفی در افکار عمومی شاغل به کسی اطلاق می‌شود که شغل دولتی داشته یا در یک کارخانه بزرگ مشغول به کار باشد.

مختاری با بیان اینکه امروز میزان درآمد یک شغل از نظر افکار عمومی مطرح است نه شریف بودن آن، گفت: اینکه فرد جوانی با دارا بودن تاکسی، دنبال شغل است، مشکل فرهنگی جامعه محسوب می‌شود.

وی با تصریح اینکه نگاه افراد در جامعه باید به شغل و کار تغییر کند، یکی از اهداف مهم تدوین سند راهبردی فرهنگ کار و تعاون را همین موضوع دانست و گفت: یکی از شاخص‌های جهان سوم آن است که افراد منافع شخصی را به منافع عمومی ترجیح می‌دهند.

مختاری همچنین در خصوص آخرین آمار جمعیت شاغل و بیکار در استان فارس نیز گفت: براساس آمار نرخ بیکاری در سال 84 13.2 درصد و رتبه فارس در میان استان‌های کشور 23 بوده است حال آنکه در سال 89 و علی‌رغم تزریق 2 هزار و 500 میلیارد تومان در قالب بنگاه‌های زودبازده، آمار بیکاری به 20.5 درصد رسیده و فارس به رتبه آخر یعنی سی‌ام کشور سقوط کرد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان فارس گفت: در سال 91 نرخ بیکاری در فارس به 16.8 درصد رسید و رتبه کشوری یک پله صعود کرد، در سال 92 نرخ بیکاری به عدد 13.3 درصد کاهش یافت و فارس در رتبه 25 استان‌های کشور قرار گرفت.

او ادامه داد: در سال 93 نرخ بیکاری در فارس به 12.4 درصد رسید و فارس استان بیست و سوم کشور شد. در سال 94 نیز روند بیکاری طی سه فصل بهار، تابستان و پاییز به ترتیب، 12.6 درصد، 11.2 درصد و 11.9 درصد و رتبه استان فارس نیز به ترتیب 23، 15 و 19 کشور بوده است.

مختاری در عین‌حال گفت: کماکان وضعیت استان فارس در شاخص بیکاری را مناسب نمی‌دانیم. البته فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و بانوان 2 گروهی هستند که در بحث اشتغال آنان با بیشترین مشکل مواجه هستیم.

وی یادآور شد: در سال 93 تعداد 96 هزار و 296 کارگاه فعال و تعداد 697 هزار و 761 بیمه شده تامین اجتماعی وجود داشته است و در همین سال 39 هزار و 877 نفر در مراکز کاریابی ثبت‌نام کرده‌اند. از طرفی درخواست ثبت شده از سوی کارفرمایان 33 هزار و 126 مورد بوده اما امکان جذب 13هزار و 858 نفر فراهم شده است. این آمار نشان می‌دهد که حتی به‌ تعداد تقاضاهای موجود برای جذب افراد، نیروی کار دارای مهارت وجود نداشته و تنها حدود یک سوم نیازها توسط افراد بیکار پر شده است.

انتهای پیام

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied