شمانیوز
شما نیوز

دریاچه شیرابه به زودی خشک می‌شود

معاون خدمات شهری شهرداری تهران از خشک شدن دریاچه شیرابه ظرف یک ماهه آینده خبر داد و افزود: در حال حاضر 90 درصد این دریاچه خشک شده است و 10 درصد باقی‌مانده نیز ظرف یک ماه آینده خشک خواهد شد.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران از خشک شدن دریاچه شیرابه ظرف یک ماهه آینده خبر داد و افزود: در حال حاضر 90 درصد این دریاچه خشک شده است و 10 درصد باقی‌مانده نیز ظرف یک ماه آینده خشک خواهد شد.

به گزارش خبرنگار شهری ایسنا، مجتبی عبداللهی در مراسم افتتاح نیروگاه خورشیدی در کنار سامانه ریجکت‌سوز مجتمع آرادکوه گفت: شیرابه‌ای که در این مجتمع به صورت یک دریاچه تشکیل شده بود ظرف 60 سال گذشته در اینجا به وجود آمده بود که با توجه به راه‌اندازی تصفیه‌خانه شیرابه در حال حاضر توانسته‌ایم 90 درصد این دریاچه را خشک کنیم و 10 درصد مابقی نیز به زودی خشک خواهد شد تا این معضل بزرگ پایتخت به طور کامل حل شود.

وی افزود: بهره‌گیری از نیروگاه‌های خورشیدی در دنیا مرسوم شده است و در کشور ما نیز در سال‌های گذشته با توجه به اقدامات انجام شده گام‌های بلندی برداشته شده است.

وی با اشاره به فعالیت یک‌ساله زباله‌سوز پایتخت گفت: برخلاف برخی گفته‌ها مبنی بر توقف فعالیت زباله‌سوز مجتمع آرادکوه باید اعلام کنیم به هیچ عنوان فعالیت این مجموعه متوقف نشده است و تنها در برخی مواقع برای تعمیرات و اورحال کوره‌ها برای مدت محدودی فعالیت یکی از کوره‌ها متوقف شده است. اما هیچ‌گاه این نیروگاه خاموش نشده است.

وی ادامه داد: براساس کنترل موجود در این مرکز میزان برق تولیدی ثبت شده است؛ به طوری که با ظرفیت 200 تنی این مرکز میزان سه مگاوات تولید می‌شود که در حقیقت برق مورد نیاز 1300 خانوار را تامین می‌کند.

معاون خدمات شهری شهرداری تهران با اشاره به بهره‌گیری از مشاوران داخلی و خارجی برای مشخص کردن وضعیت جمع‌آوری و پردازش زباله‌های شهر تهران در آینده افزود: متاسفانه قوانین موجود اجازه ساخت زباله‌سوز جدید در شهر تهران را نمی‌دهند. این در شرایطی است که آلایندگی این مراکز بسیار پایین‌تر از استانداردهای بین‌المللی است؛ به طوری که امکان ساخت این مراکز در محدوده‌های مسکونی نیز وجود دارد. امیدواریم با تلاش مسئولین دستگاه‌های ذی‌ربط و به‌روز رسانی اطلاعات و آموخته‌ها بتوانیم شاهد برداشتن گام مثبتی در تغییر قوانین و مقررات باشیم.

وی ادامه داد: طبق آخرین تصمیم‌گیری که براساس مطالعات کارشناسان انجام شده است ساخت زباله‌سوزها در مجموعه آرادکوه ادامه پیدا خواهد کرد و اگر بخواهیم زباله‌سوزی با ظرفیت بیش از 1500 تن در این مجموعه بسازیم یک هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که مقرر شده با مشارکت بخش خصوصی این اعتبار تامین و زباله‌سوزهای جدید احداث شوند.

وی درخصوص فعالیت مجموعه آرادکوه گفت: این مجموعه از سال 1335 دفن زباله را برای پایتخت بر عهده دارد که فعالیت خود را در سه دوره زمانی تغییر و به سمت بهبود حرکت کرده است. نخست از سال 1335 تا 1376 این مرکز به صورت دفن‌محور کار می‌کرد؛ به طوری که تمامی زباله جمع‌آوری شده در تهران در این منطقه دفن می‌شد. در دوره بعد یعنی از سال 1376 تا 1384 دوره گذار این مرکز به شمار می‌رفت و در حقیقت با وجود یک سوله توان تفکیک 500 تنی زباله‌ها وجود داشت که زباله‌های تفکیک شده به کمپوست تبدیل می‌شد و از سال 85 تاکنون نیز شاهد ایجاد سوله‌های متعدد در این مرکز هستیم که تمامی هفت هزار تن زباله جمع‌آوری شده در شهر تهران به طور کامل تفکیک شده و 200 تن آن توسط زباله‌سوز مرکز به برق تبدیل می‌شود. اگر زباله‌سوزهای با ظرفیت بالای 1500 تن ساخته شود می‌توانیم 50 مگاوات برق تولید کنیم که این کار می‌تواند تاثیر بسیاری در تامین انرژی پایتخت داشته باشد.

انتهای پیام

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied