آب و هوا
آخرین پیش بینی وضعیت آب و هوا برای پایان هفته | پیش بینی غیر منتظره هواشناسی برای آب و هوا
در پی شمالی شدن جریانات در دریای خزر، امروز پنجشنبه در استانهای مازندران، گیلان، اردبیل و با شدت کمتر در استان گلستان بارش باران، وزش باد شدید موقت، کاهش دما( ۸ تا ۱۰ درجه) و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف پیشبینی میشود.
به گزارش شمانیوز: وضعیت آب و هوای کشور برای آخر هفته به شرح زیر است. آب و هوای کشور در طی روزهای آینده کاهش پیدا میکند. آب و هوا با ورود در پی شمالی شدن جریانات در دریای خزر، امروز پنجشنبه در استانهای مازندران، گیلان، اردبیل و با شدت کمتر در استان گلستان بارش باران، وزش باد شدید موقت، کاهش دما( ۸ تا ۱۰ درجه) و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف پیشبینی میشود. با ورود سامانه جدید و بارشی آب و هوای کشور دچار تغییر میشود و کاهش دما تا ۱۰ درجه در برخی نقاط کشور را شاهد خواهیم بود.
کاهش دما تا ۱۰ درجه در برخی نقاط کشور
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا ضمن تشریح وضعیت هوای استانهای کشور طی روزهای آتی، گفت: طی ۳ روز آینده در غالب شهرهای صنعتی و پرجمعیت افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا پیشبینی میشود.
صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا، گفت: در پی شمالی شدن جریانات در دریای خزر، امروز پنجشنبه در استانهای مازندران، گیلان، اردبیل و با شدت کمتر در استان گلستان بارش باران، وزش باد شدید موقت، کاهش دما( ۸ تا ۱۰ درجه) و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف پیشبینی میشود.
وی افزود: روز جمعه (۵ آذر) بارش در سواحل دریای خزر به صورت پراکنده و محدود به استانهای گیلان و غرب مازندران خواهد بود. همچنین طی امروز و فردا ( پنجشنبه و جمعه ۴ و ۵ آذر) در شمال استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، ارتفاعات و دامنههای زاگرس مرکزی در استانهای خوزستان، ایلام، لرستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد ابرناکی، رگبار پراکنده باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید پیشبینی میشود.
ضیائیان ادامه داد: روز شنبه (۶ آذر) در غالب مناطق کشور جوی پایدار خواهیم داشت. یکشنبه ( ۷ آذر) در برخی استانهای واقع در شمال غرب ابرناکی و بارش پراکنده پیشبینی میشود. دوشنبه (۸ آذر) با شدت یافتن جریانهای جنوبی، در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد شدید موقت انتظار میرود. همچنین در این روز در بخشهایی از استانهای اصفهان، مرکزی، خراسان جنوبی و یزد بارش پراکنده پیشبینی میشود.
او تاکید کرد: طی روزهای یکشنبه و دوشنبه (۷ و ۸ آذر) در جنوب غربی کشور وزش باد شدید و در مناطق مستعد، خیزش گرد و خاک دور از انتظار نیست.
رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا گفت: امروز ( پنجشنبه) دریای خزر و غرب تنگه هرمز و از شنبه تا دوشنبه (۶ تا ۸ آذر) خلیج فارس مواج خواهد بود. لازم به ذکر است طی ۳ روز آینده در غالب شهرهای صنعتی و پرجمعیت، افزایش غلظت آلایندههای جوی و کاهش کیفیت هوا پیشبینی میشود.
وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده، اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۵ آذرماه) نیمه ابری و غبارمحلی با حداقل دمای ۶ و حداکثر دمای ۱۴ درجه سانتیگراد و طی شنبه (۶ آذرماه) صاف تا قسمتی ابری و غبار محلی و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۵ و حداکثر دمای ۱۵ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
آلودگی هوا این روزها موجی جدید را در کلانشهرهای کشور ایجاد کرده است. رنگ آلودگی هوا نیز در تهران شبیه گرد و غبار است، اما این رنگ ناشی از تجمع و غلظت اکسیدهای نیتروژنی است که در جو باز تولید شده و به شکل موجود دیده میشوند.
کاهش کیفیت هوا در راه شهرهای پرجمعیت
پیشبینیهای انجام شده در شرکت کنترل کیفیت هوای تهران نیز حاکی از آن است که صبح امروز (۳ آذرماه) در برخی مناطق پرتردد کیفیت هوا در محدوده ناسالم برای گروههای حساس قرار خواهد گرفت که ناشی از عدم وزش باد مؤثر طی ساعات گذشته و افزایش ترافیک صبحگاهی است.
افزایش تندی باد طی روز پراکندگی آلایندهها را تسهیل خواهد کرد و باعث بهبود کیفیت هوا خواهد شد، اگرچه با حضور عوامل کافی جهت تولید آلاینده ازن غلظت این آلاینده در برخی مناطق افزایش پیدا خواهد کرد و میتواند باعث کاهش کیفیت هوا در برخی ساعات بعدازظهر شود.
با استمرار شرایط مساعد جوی تا اواخر وقت انتظار میرود که در بیشتر مناطق پرتردد از غلظت آلایندهها بهویژه ذرات معلق کاسته شود و کیفیت هوا در محدوده قابل قبول قرار بگیرد.
وزش باد مؤثر تا صبح فردا (۴ آذر ماه) از تجمع ذرات معلق جلوگیری خواهد کرد و کیفیت هوا در وضعیت قابل قبول باقی میماند. تداوم این شرایط جوی طی روز باعث پراکندگی آلایندهها خواهد شد، با این حال تولید و افزایش غلظت آلاینده ازن میتواند در برخی مناطق موجب کاهش کیفیت هوا شود.
با کاهش تندی باد تا ساعات پایانی فردا (۴ آذر ماه) و افزایش ترافیک شامگاهی پراکندگی آلایندهها محدود خواهد شد و برقراری وضعیت ناسالم برای گروههای حساس در مناطق پرتردد دور از انتظار نخواهد بود.
گردآوری از ایسنا و فرارو