شمانیوز
شما نیوز

اکبر طبری کیست + سوابق و تصاویر

در دوران ریاست آیت‌الله آملی لاریجانی، اکبر طبری معاونت اجرایی قوه قضائیه را بر عهده داشته است، برخی رسانه‌ها می‌گویند طبری پرنفوذترین چهره قوه قضائیه در حدود بیست سال اخیر بوده است.

اکبر طبری کیست + سوابق و تصاویر

 

در حالیکه دفتر آیت الله آملی لاریجانی اتهامات علیه معاون اجرایی پیشین قوه قضائیه را تکذیب کرده بود، رسانه‌ها خبر از بازداشت اکبر طبری دادند، اما آن زمان که خبر منتشر شد هنوز اتهام اکبر طبری روشن نیست، پیشتر علیرضا زاکانی ادعا‌هایی مالی درباره او مطرح کرده بود.


البته خبر بازداشت اکبر طبری توسط نوروزی نماینده مجلس اعلام شد همچنین چندی پیش علیرضا زاکانی از چهره‌های با نفوذ اصولگرا و نماینده فعلی مجلس علیه یکی از مقام‌های پیشین قوه قضائیه افشاگری کرد.

زاکانی در گفت و گویی درباره عملکرد چند ماه ابراهیم رئیسی در قوه قضائیه اظهار کرد: «رئیسی برخی افراد که در قوه قضائیه دچار فساد بودند را برکنار کرد. معتقدم این برکناری کفایت نمی‌کند و اگر کسی در دوره مسئولیت دچار فساد شده، باید محاکمه‌اش کنند و اتفاقاً محاکمه کردن فردی که فساد آشکاری دارد و توسط آقای رئیسی کنار گذاشته شده، کمک می‌کند که جهت آینده در قوه قضائیه تثبیت شود. البته همه کسانی که کنار گذاشته شده‌اند مقصودم نیست، بلکه فرد یا عنصر خاصی است که کنار گذاشته شده است.»

وی در ادامه این مصاحبه بدون نام بردن از این فرد، اشاره‌ای به مسئولیتش می‌کند و می‌گوید: «کسی که دو رئیس قوه را بیچاره کرده و دچار مشکل بوده و مایه بدنامی قوه قضائیه و زد و بند شده را باید کنار گذاشت. این اقدام مناسب است، ولی اینکه رها کنند و محاکمه نکنند، خیلی غلط است و محاکمه چنین عنصری که همه از او و اشکالاتش اطلاع دارند، برای سلامت قوه قضائیه بسیار مفید و حیاتی است.»

 

نام طبری در مناظره زاکانی با تاج زاده

این پرسش باقی بود تا اینکه در مناظره زاکانی و تاج زاده هویت این فرد افشا شد. در آن مناظره تاجزاده خطاب به زاکانی گفت: «آنقدر فساد افزایش پیدا کرده که آقای زاکانی هم می‌ترسد اسم فاسد را بیاورد و فقط می‌گوید یک نفر هست دو رئیس قوه قضائیه از دستش عاجز شده‌اند و عزل او کافی نیست و باید محاکمه شود.» در واکنش به این سخنان، زاکانی نام این فرد را «اکبر طبری» اعلام می‌کند.

 


طبری کیست؟

آنگونه که در رسانه‌ها درباره طبری اطلاعات وجود دارد، طبری در زمان ریاست آیت الله هاشی شاهرودی در قوه قضائیه مدیرکل امور مالی دستگاه قضایی را بر عهده داشته است. در سال ۸۶ گزارشی از خبرگزاری فارس منتشر شد که از احتمال برکناری او از این سمت خبر می‌داد، اما دیگر هیچ خبری در این باره وجود ندارد. ظاهرا تغییر مورد اشاره فارس رخ نداده بود.

 

0
 

در دوران ریاست آیت‌الله آملی لاریجانی، طبری معاونت اجرایی قوه قضائیه را بر عهده داشته است. هنوز ابعاد اتهام طبری روشن نیست با این حال گفته می‌شود این اتهامات ممکن است اقتصادی باشد.

برخی رسانه‌ها می‌گویند او پر نفوذترین چهره قوه قضائیه در حدود بیست سال اخیر بوده است. ظاهرا او نه حقوق خوانده و نه قاضی بوده بلکه مدرک تحصیلی اش در حوزه مهندسی است.

رسانه‌ها مدعی اند او رابطه مراد و مریدی با افراد بسیاری در قوه قضائیه داشته است. او همچنین عضو هیات رئیسه فدراسیون کنگ فو و هنر‌های رزمی بوده است.

پس از روی کار آمدن رئیسی در قوه قضائیه برکناری اکبر طبری اولین تغییر در این نهاد بود. ظاهرا نارضایتی از طبری پیشینه طولانی داشته که رئیسی این برکناری را در اولین گام خود عملی کرد، تا علامت تغییر را مخابره کند.

ظاهرا پس از برکناری طبری آیت الله آملی لاریجانی او را به مجمع تشخیص مصلحت نظام برده و در آنجا سمتی تازه به او داده است. اما مشخص نیست این سمت تازه چیست.

 

واکنش‌های رییس پیشین دستگاه قضا به نام طبری

پس از افشاگری علیرضا زاکانی و انتشار گزارشی از سوی خبرگزاری‌ها در این باره دفتر آیت الله املی لاریجانی به تندی واکنش نشان داد و ادعا‌ها درباره طبری را کذب خواند.

در این تکذیبیه ضمن تاکید بر این که این اتهامات در راستای "تخریب" رییس پیشین قوه قضائیه است، آمده بود: "معلوم نیست چرا خبرگزاری‌های رسمی که با بیت‌المال اداره می‌شود، باید چنین شایعات کذبی را بپراکند. "

 

;v_kh



دفتر آملی لاریجانی در ادامه به سخنان زاکانی نیز واکنش نشان داد و نوشت: «نحوه سخن برخی مدعیان اصول‌گرایی صددرصد برخلاف موازین شرعی و اصول ارزش‌های اخلاقی است. توهین به دو رئیس قوه قضاییه تحت عنوان "این شخص دو رئیس قوه قضاییه را بیچاره کرده است. " چه توجیهی دارد؟ وانگهی این سخنان در واقع به طور غیرمستقیم دو رئیس قوه قضاییه را متهم می‌سازد. انتشار این گونه اتهامات در فضای مجازی واقعاً چه مجوزی دارد؟!».

اما نکته مهم در تکذیبیه صادر شده آنجاست که تاکید کرده بود: "برخی از اتهامات مطرح در مورد معاون اجرایی حوزه ریاست قبلاً در دادسرا بررسی شده و کذب بودن آن محرز شده بود. رئیس قوه قضاییه پیشین هم خود مستقلاً آن‌ها را بررسی و خلاف بودن آن‌ها برای وی محرز شده بود. مدعیان اگر مدعی وجود اتهاماتی دیگر هستند چرا در طور ده سال آن‌ها را با رئیس قوه قضاییه در میان نگذاشته‌اند؟ "

پس از تکذیبیه دفتر آملی لاریجانی علیرضا زاکانی در توئیتی نوشت: «پیرامون آقای طبری و نقش مخرب آن در قوه قضائیه صحبت کردم که از دفتر آیه الله لاریجانی تکذیب شد و تأکید نمودن که ایشان برخی موارد را بررسی کرده و حکم به سلامت آقای طبری داده اند. مشفقانه به رئیس محترم مجمع تشخیص عرض می‌کنم که اشتباه می‌فرمایید و تا دیر نشده از وی تبری جویید.»

پس از اعلام بازداشت اکبر طبری بسیاری در فضای مجازی اقدام قوه قضائیه تحت ریاست ابراهیم رئیسی را تحسین کردند. هواداران رئیسی معتقدند او با قدرت به جنگ فساد رفته است و به مبارزه با فساد در قوه قضائیه هم می‌پردازد.

حجت‌الاسلام رئیسی از روزی که بر مسند ریاست دستگاه قضا نشست، بر مبارزه با فساد تأکید کرد و گفت: «تسامحی در برخورد با فساد نخواهد داشت.» او ابتدای خردادماه در نشست با اصحاب رسانه بر مبارزه فراجناحی با فساد تأکید کرد.

برخی دیگر می‌گویند دستگیری اول راه است و باید دید قوه قضائیه به اتهامات او با بی طرفی رسیدگی می‌کند.

عده‌ای هم در فضای مجازی با اشاره به اتهام‌های احتمالی طبری از اینکه فساد تا بالاترین سطوح رسوخ کرده ابراز ناراحتی کرده اند.

اما محمود صادقی نماینده تهران در توئیتی متذکر شده است که "باتوجه به تأیید خبر بازداشت معاون اجرایی سابق حوزه ریاست قوه قضاییه، جا دارد مسئولان درباره تصرفات مشارالیه در وجوه امانی مردم که توسط قوه سپرده گذاری شده شفاف سازی کنند. " اشاره او به ماجرای حساب‌های جنجالی قوه قضائیه است که چند سال پیش توسط همین نماینده در مجلس افشا شد و جنجالی بزرگ به پا کرد.

 

اطلاعات قطره چکانی که با برگزاری دادگاه رونمایی می‌شود

با وجود اینکه خبر بازداشت طبری تائید شده است، اما اخباری که درباره او منتشر می‌شود قطره چکانی است و جزییات اتهاماتش روشن نیست.

اولین بار نام طبری در پرونده ابر بدهکار بانکی رسول دانیال زاده که تحت عنوان سلطان فولاد شناخته می‌شود، شنیده شد.

دانیال زاده که بیش از ۴ هزار میلیارد تومان بدهی بانکی دارد از نزدیکان طبری شناخته می‌شود و البته بیشتر معروفیت او به دلیل برجی است که در کامرانیه ساخته و شنیده شده که اکبر طبری در این برج فوق لاکچری سکونت دارد و او این ملک را به عنوان رشوه از دانیال زاده دریافت کرده است.

البته در این پرونده نام حسین فریدون هم به چشم میخورد و به همین دلیل گمانه زنی‌ها حاکی از آن است که طبری، فریدون و دانیال زاده با یکدیگر ارتباط داشته‌اند و از همین رو دانیال زاده جعبه سیاه حسین فریدون و اکبر طبری نامیده می‌شود.

پس از پرونده دانیال زاده نام طبری در دیگر پرونده‌ها هم شنیده شد، یکی دیگر از پرونده‌های فساد اقتصادی که نام طبری در آن خودنمایی می‌کند، پرونده جلیل سبحانی از متهمان اصلی پرونده فساد پتروشیمی است.

قاضی مسعودی مقام درباره حضور طبری در پرونده فساد پتروشیمی اظهار کرد: در این پرونده نام آقای طبری به چشم می‌خورد و البته هنوز تحقیقات در این باره ادامه دارد.

طبری مسئولی بود که تنها ۷ روز پس از آغاز به کار رئیسی از قوه قضائیه برکنار شد و البته علاوه بر اقدامات مختلف، او کار‌های اجرایی را هم بر عهده داشته است.

اما جدیدترین پرونده‌ای که نام طبری در آن خودنمایی می‌کند پرونده فساد بانک ملت و پارسیان است. گویا علی دیواندری که متهم ردیف اول این پرونده است، ارتباطات سری و غیرسری بسیاری با اکبر طبری داشته و طبری برای کمک دیواندری بازپرس‌های پرونده را تحت فشار قرار داده است.

بنابر اظهارات رسول قهرمانی نماینده دادستان پرونده فساد بانک ملت و پارسیان با مشکلات زیادی مواجه بوده است و اکبر طبری معاون اجرایی سابق قوه قضائیه که اکنون خود بازداشت است، برای رهایی دیواندری اقدامات ناشایستی را انجام داده است.

طبری که خود پرونده دارد و هنوز زمان رسیدگی به پرونده او مشخص نشده است، بازپرس‌های پرونده دیواندری را تحت فشار قرار داده و هنگامی که بازپرس مقابل خواسته‌های ناشایست طبری مقاومت کرده، او بازپرس را تحت فشار قرار داده است.

این معاون اجرایی حوزه ریاست قوه قضائیه که تا پیش از دستگیری نامی از او مطرح نبود و چندان شناخته شده نبود، فساد‌های سازمان یافته بسیاری دارد و در تعدادی از پرونده‌های فساد اقتصادی نام او به چشم می‌خورد.

همان طور که سخنگوی دستگاه قضا درباره جرم طبری گفت، او به جرم اتهامات ناصواب و خلاف موازین قضایی و به دلیل اعمال نفوذ در برخی از پرونده‌ها دستگیر شده و برایش پرونده قضایی تشکیل شده است که پرونده دانیال زاده، دیواندری و سبحانی از جمله این پرونده‌های مطرحی است که نام طبری در آن‌ها خودنمایی می‌کند.

اما گفته می‌شود اعمال نفوذ در پرونده‌ها و برخی روابط ناصواب، از جمله اتهامات طبری است که سخنگوی قوه‌قضائیه پیش از این به آن اشاره کرده بود از جمله اتهامات وی است.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۱۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied