دانش آموزان و معلمان بخوانند
آموزش و پرورش هفته گذشته با اخباری درباره تعیین ساعات برگزاری کلاسهای درس و ساماندهی حقوق خرید خدماتیها گذشت.
آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری چون «ساعات برگزاری کلاسهای درس در شاد مشخص شد»، «ساماندهی حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی» و «پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش برای ارائه سیم کارت دانش آموزی» سپری شد.
ساعات برگزاری کلاسهای درس در شاد مشخص شد
حسن الحسینی مسئول پروژه شبکه شاد و مشاور وزیر آموزش و پرورش درباره چگونگی زمان بندی برای برگزاری کلاسهای درس در این شبکه با توجه به مشکلات ترافیک اینترنت در ساعاتی از روز و احتمال قطع شدن اینترنت در هنگام آموزش اظهار کرد: یکی از مشکلات جدی برای اجرای برنامهها در شبکه شاد و آموزشهای مجازی موضوع زیرساختهای مربوط به آن است.
او ادامه داد: در موضوع زیرساختها با ۲مسئله مشکل دسترسی به اینترنت و دیگری بار ترافیکی آن مواجه هستیم؛ بر همین اساس کلاسهای درس در شبکه شاد طبق زمان بندی در نظر گرفته شده برگزار خواهد شد.
مسئول پروژه شبکه شاد به تشریح زمانهای در نظر گرفته شده برای برگزاری کلاسها و توزیع ترافیکی برنامه آموزشی مدارس پرداخت و گفت: طبق برنامهریزیهای انجام شده برگزاری کلاسها در ساعات ۸ و ۳۰ تا ۱۰ و ۱۵، ۱۰ و ۳۰-۱۲ و ۴۵، ۱۳ -۱۵ و ۱۵ و ۱۵و ۳۰- ۱۷و ۴۵ در نظر گرفته شدهاند.
ساماندهی حقوق معلمان خرید خدمات آموزشی
قاسم احمدی لاشکی معاون پارلمانی و حقوقی آموزش و پرورش به وضعیت برگزاری آزمون استخدامی هم اشاره و اظهار کرد: تا ۱۰ شهریور دفترچه آزمون منتشر میشود و قصد داریم ۲۷ هزار و ۳۰۰ نفر از این طریق جذب کنیم. همچنین ۲۰ هزار نفر دیگر نیز از طریق کنکور سراسری وارد دانشگاه فرهنگیان میشوند.
او درباره وضعیت معلمان خرید خدمات آموزشی اظهار کرد: با توجه به قانون امکان استفاده از این نیروها در مناطق دور دست وجود دارد و در نظر داریم تا حق و حقوق آنها ساماندهی شود که دیروز پیش نویس آن آماده شده است و به زودی ابلاغ خواهد شد.
یک سوم مدارس سمپاد در مناطق محروم هستند
فاطمه مهاجرانی، رئیس سابق مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان درباره اقداماتی که از این پس باید برای سمپاد انجام شود، اظهار کرد: چند آسیب در رویکرد تفکیک وجود دارد و چارهای هم نیست. وقتی از تفکیک استفاده میکنیم آسیبهایی در درون آن نهفته است از جمله اینکه، چون بچهها با خودشان در ارتباط هستند کمتر همزیستی با بقیه را تمرین میکنند.
او افزود: در حوزه مهارتهای سخت هم سمپاد مهارتی راه افتاده بود و اگر کارهایی از این دست ادامه یابد، خوب است. یکی از مهمترین موضوعاتی که باید به آن توجه کرد شناسایی آسیبهای تفکیک و طراحی برنامههایی برای کاهش این آسیب هاست.
رئیس سابق مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان با بیان اینکه یک سوم مدارس سمپاد در مناطق محروم هستند، گفت: کارهای بزرگی، چون گسترش المپیادها و تسری آن به حوزه علوم انسانی و... انجام شده است.
برگزاری کلاسهای پیش دبستانی در شبکه شاد
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی درباره روند ثبت نام و آموزش نوآموزان پیش دبستانی و بدو ورود به مدرسه اظهار کرد: با توجه به تفاوت وضعیت مناطق شرایط مختلفی برای حضور دانش آموزان و نوآموزان پیش دبستانی وجود دارد، در شرایط سفید آموزش حضوری، در شرایط زرد آموزش ترکیبی از حضوری و غیرحضوری و در شرایط قرمز کلاسها مجازی خواهد بود.
او ادامه داد: برای دانشآموزان کلاس اولی در شرایط قرمز در نظر داریم تا با وجود کلاسهای مجازی، حتی خیلی کم با همراهی خانواده و معلم در مدرسه حضور داشته باشند تا با این محیط آشنا شوند.
حکیم زاده درباره آمار ثبت نام دانشآموزان کلاس اولی، گفت: در آغاز مسیر دغدغه داشتیم، اما طبق آخرین آمار بیش از ۹۹ درصد در دوره ابتدایی ثبت نام کردند و با اطلاع رسانی بیشتر به خانوادهها این رقم افزایش هم خواهد یافت.
تمدید زمان ثبت سفارش کتابهای درسی
اسداله مرتضایی معاون توسعه منابع و پشتیبانی سازمان پژوهش و برنامهریزی از تمدید مهلت ثبت سفارش کتاب درسی خبر داد و اظهار کرد: با عنایت به محدودیتهای به وجود آمده به دلیل بیماری همه گیر کووید ۱۹، نظیر اجتناب از تجمع بیش از حد دانش آموزان و والدین آنها برای ثبت نام در مدارس، محدودیت فعالیت مدارس در استانهای با وضعیت هشدار و قرمز به دلیل مصوبات ستاد مبارزه با کرونای استان، متاسفانه تعداد قابل توجهی از دانش آموزان در تمامی دورههای تحصیلی در مهلت زمانی مقرر یعنی ۳۱ مرداد نتوانسته اند، در مدارس ثبت نام کرده و به تبع آن اقدام به ثبت سفارش کتابهای درسی در سامانه فروش مواد آموزشی کنند.
مرتضایی ادامه داد: به دلیل ضرورت دسترسی همگانی به کتاب درسی به عنوان یکی از مولفههای اصلی و تاثیرگذار در فرآیند یاددهی – یادگیری دانش آموزان و درخواستهای مکرر ادارات کل آموزش و پرورش استانها و والدین دانش آموزان، همچنین وجود مسائل دیگری نظیر مشخص نشدن نتایج سنجش دانش آموزان ورودی اول ابتدایی و آزمونهای مدارس خاص پایههای دورههای اول و دوم متوسطه، طبق مصوبه کارگروه ستادی برنامهریزی و توزیع کتابهای درسی مقرر شد، این فرآیند تا روز دوشنبه ۱۰ شهریور ماه تمدید شود.
کمبود معلم؛ چالشی بدون حساب و کتاب در وزارتخانهای عیالوار
کمبود بیش از ۱۹۰ هزار معلم در سال تحصیلی ۱۳۹۹-۱۴۰۰ بحرانی است که نشان از وجود ضعف و خلاء اساسی و دیرین در برنامهریزی منابع انسانی آموزشوپرورش دارد؛ البته علاوه بر بحران کمبود معلم، بحران کیفیت تأمین معلم هم چالش دیگری در حوزه منابع انسانی آموزشوپرورش به شمار میرود.
از ۳۹۴ هزار نیرو جذبشده در ۱۰ سال گذشته بیش از ۱۹۷ هزار نفر آنان که معادل ۵۰ درصد نیروی جذبشده در آموزشوپرورش هستند، بدون در نظر گرفتن کیفیت و شیوههای علمی سنجش صلاحیتهای حرفهای بکارگرفته شده و بعد از چندسال اشتغال به استناد مجوزها و مصوبات موردی استخدام شدهاند؛ در این شیوه نیاز واقعی مناطق از حیث تعداد، دوره تحصیلی، جنسیت و رشته تدریس عموماً نادیده گرفتهشده است.
حجت الله بنیادی پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش و استاد دانشگاه فرهنگیان در این باره به خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گفت که برخی از این افراد در زمان استخدام از نظر مدارج تحصیلی، شرایط سنی و شاخصهای معلمی نیز از حداقلهای لازم برخوردار نبودهاند؛ بهگونهای که درصد قابلتوجهی از آنها در زمان استخدام بیشتر از ۴۶ سال سن داشته یا با مدرک تحصیلی دیپلم استخدام شدهاند.
دو راهی رفتن به مدرسه و ترک تحصیلی موقتی در سال تحصیلی کرونایی
شروع سال تحصیلی امسال با شیوع کرونا و جولانش حال و هوای دیگری به خود گرفته است و دانش آموزان که جزو نخستین گروههای مشمول قرنطینه و تعطیلی بودند، قرار است بعد از چندین ماه تعطیلی با توجه به سه سناریو آموزش و پرورش طبق سه وضعیت قرمز، زرد و سفید به طور غیرحضوری، نیمه حضوری و حضوری سال تحصیلی آینده را سپری کنند.
اما همین اوضاع و احوال دو راهی دشواری برای خانوادهها ایجاد کرده است؛ برخی امسال قید مدرسه رفتن را زده اند، برخی دلخوش به رعایت پروتکلهای بهداشتی فرزندانشان را راهی مدرسه خواهند کرد، برخی هم در این میانه همچنان بلاتکلیف مانده اند؛ حالا بماند که شلوغی کلاسهای مدارس دولتی، نام نویسی در غیردولتیها حتی با وجود شهریههای سنگین را رونق بخشیده از طرفی مجازی شدن کلاسها برخیها را از غیردولتی روانه مدارس دولتی کرده است.
بارگذاری کامل محتوای آموزش مجازی دوره ابتدایی در شبکه شاد
رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی درباره تمهیدات آموزش و پرورش برای شروع سال تحصیلی جدید از ۱۵ شهریور اظهار کرد: با توجه به مجازی بودن بخشی از محتوای آموزشی و نیاز به ابزارهای الکترونیکی پویش «هر تبلت یک مدرسه» را داریم که خیرین شامل افراد حقیقی و حقوقی وارد آن شدهاند.
او ادامه داد: شاید هزینه ساخت یک مدرسه برای هر کسی میسر نباشد هر چند که جامعه خیرین مدرسهساز در این زمینه اقدامات خوبی داشته اند، اما اکنون با یک تبلت میتوانیم مدرسه را در دستان دانش آموزان بگذاریم.
معاون آموزش ابتدایی با اشاره به اینکه شماره حسابی را اعلام کردیم که علاقهمندان به کمک آن امکان دسترسی به تبلت را داشته باشند، گفت: سازمانها و نهادهایی اعلام آمادگی کردند تا برای دانش آموزانی که امکان دسترسی به تبلت را ندارند، ابزار لازم را تامین کنند ضمن آنکه در مدارس دانش آموزان با این شرایط شناسایی شدند.
حکیم زاده درباره بارگذاری کتاب درسی در شبکه شاد گفت: همه محتوای درسی در دوره ابتدایی در این شبکه بارگذاری شده است، در دوره متوسطه هم بیش از ۹۰ درصد محتوا آماده است و برای سه ماه اول آموزش مطالب بارگذاری شدهاند.