شمانیوز
شما نیوز

رپورتاژ آگهی/

چگونه میکروکنترلر مناسبی برای پروژه خود انتخاب کنیم

بای بست الکترونیک یکی از بزرگترین مجموعه‌های عرضه‌کننده قطعات الکترونیکی مانند میکروکنترلرها است. در صورتی که برای خرید میکروکنترلر مناسب جهت اجرای پروژه مورد نظر خود با مشکل مواجه شده‌اید، می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت بای بست الکترونیک مراجعه کنید یا با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.

میکروکنترلر یکی از کاربردی‌ترین قطعات برای ساخت انواع وسایل و تجهیزات الکترونیکی به شمار می‌آید و وظیفه کنترل خروجی براساس داده‌های ورودی را برعهده دارد. همان‌طور که می‌دانید، انواع مختلفی از میکروکنترلرها در بازار موجود هستند. تنوع بالای انواع میکروکنترلرها ممکن است شما را برای انتخاب گزینه مناسب دچار سردرگمی کند. به همین علت، یکی از سوالاتی که معمولا برای افراد مختلف به وجود می‌آید، این است که چگونه می‌توان میکروکنترلر مناسبی را برای پروژه مورد نظر انتخاب کرد؟ در این مطلب، قصد داریم تا شما با مهم‌ترین معیارها برای انتخاب میکروکنترلر مناسب آشنا کنیم.

C:\Users\REMIS\Desktop\Mohtavanet\1402.9\09.06\کدام میکروکنترلر برای کدام کار مناسب است؟ نکات حرفه ای برای شما\pics\1.jpg

خرید میکروکنترلر

 

معماری از مهم‌ترین معیارهای تعیین‌کننده کاربرد میکروکنترلر است

یکی از اصطلاحات متداولی که در هنگام معرفی ویژگی‌های مختلف یک میکروکنترلر مورد استفاده قرار می‌گیرد، معماری است. معماری در واقع به ساختار داخلی میکروکنترلر و چگونگی طراحی آن اشاره دارد. شما برای خرید میکروکنترلر مناسب، حتما باید به معماری آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. به طور کلی، برای طراحی میکروکنترلر از دو معماری اصلی، یعنی معماری هاروارد و معماری ون نیومن استفاده می‌شود.

در معماری هاروارد برای انتقال مجموعه داده‌ها یا دستورالعمل‌ها در میکروکنترلر از باس‌های مجزا و جداگانه استفاده می‌شود. در حالی که معماری ون نیومن برای انتاق داده‌ها یا دریافت دستورالعمل‌ها از حافظه تنها از یک باس استفاده می‌کند. در نتیجه فرایند انتقال داده‌ها و دستورالعمل‌ها نمی‌توانند به صورت همزمان انجام شوند. هر یک از این معماری‌ها دارای مزایا و معایب خاص خود هستند و شما باید با توجه به نیاز پروژه به سراغ انتخاب میکروکنترلر با معماری مناسب بروید.

 

توجه به اندازه بیت میکروکنترلر

یکی دیگر از معیارهای مهمی که در هنگام انتخاب میکروکنترلر مناسب باید به آن توجه کرد، اندازه بیت میکروکنترلر است. انواع مختلف میکروکنترلرها معمولا دارای اندازه‌های بیت 8، 16، 32 و 64 بیتی هستند. در واقع 64 حداکثر اندازه بیت میکروکنترلرها و 8 کمترین اندازه بیت به شمار می‌آیند. هر چه اندازه بیت میکروکنترلر بزرگتر باشد، تعداد مکان‌های حافظه میکروکنترلر بیشتر خواهد بود. به عنوان مثال، تعداد مکان‌های حافظه یک میکروکنترلر 32 بیتی بسیار بیشتر از مکان‌های حفظه یک میکروکنترلر 8 بیتی خواهد بود. بنابراین در صورتی که قصد خرید میکروکنترلر PIC یا سایر انواع میکروکنترلرهای موجود در بازار را دارید، برای انتخاب گزینه مناسب حتما به اندازه بیت آن توجه کنید.

میکروکنترلر AVR

 

در حال حاضر، کمپانی‌های بزرگ تولیدکننده میکروکنترلرها به دنبال توسعه روش‌های نوین برای دسترسی به مکان حافظه بیشتر با بیت کمتر هستند. البته دستیابی به این هدف نیازمند برنامه‌نویسی‌های پیچیده برای توسعه‌دهنده نرم‌افزار است که می‌تواند کار را برای شرکت‌های تولیدکننده دشوار کند.

 

ولتاژ کاری؛ از معیارهای تعیین‌کننده کاربرد میکروکنترلر

ولتاژ کاری از دیگر معیارهای مهمی به شمار می‌آید که می‌تواند در کاربرد میکروکنترلر نقش بسیار مهمی داشته باشد. بنابراین شما در هنگام خرید میکروکنترلر AVR یا سایر انواع میکروکنترلر باید حتما به ولتاژ کاری آن توجه داشته باشید تا بتوانید برای پروژه خود گزینه مناسبی را انتخاب کنید. بسیاری از ویژگی‌های خاص سیستم میکروکنترلر به ولتاژ کاری یا همان ولتاژ عملیاتی آن وابسته هستند. در واقع ولتاژ عملیاتی تعیین‌کننده سطحی منطقی است که میکروکنترلر می‌تواند در آن سطح با سایر اجزای سیستم ارتباط برقرار کند.

در حال حاضر، میکروکنترلرها با ولتاژ‌های عملیاتی 3.3 و 5 ولت تولید می‌شوند. برای انتخاب میکروکنترلر مناسب باید به مشخصات فنی دستگاه مورد نظر توجه کرد. به عنوان مثال، در صورتی که سایر اجزای خارجی سیستم مانند سنسورها، محرک‌ها و ... در ولتاژ 5 ولت کار می‌کنند، انتخاب یک میکروکنترلر 3.3 ولتی نمی‌تواند انتخاب هوشمندانه‌ای باشد.

 

ابعاد فیزیکی میکروکنترلر

یکی دیگر از معیارهای اساسی که می‌تواند در انتخاب میکروکنترلر مناسب به شما کمک کند، توجه به ابعاد فیزیکی این قطعه الکترونیکی است. معمولا پیشنهاد می‌شود که پیش از شروع پروژه ساخت محصول مورد نظر، حتما درباره ابعاد و شکل ظاهری میکروکنترلری که قرار است در آینده از آن استفاده شود، فکر کنید. شما برای نصب میکروکنترلر در دستگاه مورد نظر، حتما باید در طراحی‌های خود، فضای کافی را برای نصب میکروکنترلر مناسب در نظر بگیرید. طراحی فضای خالی برای قرارگیری میکروکنترلر مناسب، براساس ابعاد و شکل ظاهری میکروکنترلر انجام می‌شود.

میکروکنترلر PIC

 

میزان مصرف برق میکروکنترلر را بررسی کنید

یکی دیگر از پارامترهای مهمی که می‌تواند در انتخاب میکروکنترلر مناسب برای پروژه مورد نظر به ما کمک کند، میزان مصرف برق میکروکنترلر است. به طور کلی، در طراحی و تولید انواع میکروکنترلرها تلاش می‌شود تا بتوان میزان برق مصرفی را تا حد امکان کاهش داد. معمولا در دیتا شیت‌های مربوط به میکروکنترلرهای مختلف، اطلاعات جامع و کاملی در خصوص میزان مصرف انرژی این قطعات الکترونیکی و روش‌های موجود برای کاهش مصرف انرژی آن‌ها وجود دارد.

استفاده از میکروکنترلرهایی که بتوانند با کمترین توان مصرفی بهترین بازدهی و عملکرد را از خود نشان دهند و سیستم مورد نظر ار به درستی کنترل کنند، برای اجرای برخی پروژه‌ها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به عنوان مثال، برای تولید وسایلی که با باتری کار می‌کنند، حتما باید از میکروکنترلرهای کم‌مصرف استفاده کرد.

 

تعداد پورت‌های ورودی و خروجی میکروکنترلر

تعداد پورت‌های ورودی و خروجی میکروکنترلرها یکی دیگر از عوامل تعیین‌کننده کاربرد این قطعات الکترونیکی به شمار می‌آید. حتی اگر یک میکروکنترلر از تمامی معیارهای متناسب با پروژه مورد نظر برخوردار باشد، اما تعداد پورت‌های ورود و خروجی آن با تعداد مورد نیاز برای پروژه ما همخوانی نداشته باشد، نمی‌توانیم از آن استفاده کنیم. بنابراین پیشنهاد می‌شود که در مراحل طراحی حتما تعداد پورت‌های ورودی و خروجی مورد نیاز را تعیین کنید تا در هنگام انتخاب و خرید میکروکنترلر با مشکل خاصی مواجه نشوید.

خرید میکروکنترلر

 

خرید مناسب‌ترین میکروکنترلر از مجموعه بای بست الکترونیک

میکروکنترلرها که وظیفه دریافت داده‌های ورودی، پردازش اطلاعات و ارسال دستورالعمل‌های خروجی برای کنترل سیستم‌های الکترونیکی را برعهده دارند، در انواع مختلفی تولید می‌شوند. هر یک از این انواع ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند که می‌توانند در تعیین کاربرد و عملکرد میکروکنترلر در سیستم مورد نظر تاثیرگذار باشند. شما برای خرید میکروکنترلر مناسب باید به مواردی مانند تعداد پورت‌های ورودی و خروجی، اندازه بیت، میزان مصرف برق و ... توجه کنید.

بای بست الکترونیک یکی از بزرگترین مجموعه‌های عرضه‌کننده قطعات الکترونیکی مانند میکروکنترلرها است. در صورتی که برای خرید میکروکنترلر مناسب جهت اجرای پروژه مورد نظر خود با مشکل مواجه شده‌اید، می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت بای بست الکترونیک مراجعه کنید یا با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی