کمتر از 50 مدیر حقوق غیرطبیعی دریافت کردند
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه حقوقهای نجومی دل ملت ایران را به درد آورد، گفت: لیست 2500 مدیر را بررسی کردم و مشخص شد در میان آنها کمتر از 50 مدیر حقوق غیرطبیعی دریافت میکردند.
معاون اول رئیس جمهور در سی و سومین اجلاس مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور که در سالن اجلاس سران برگزار شد با بیان اینکه باید مقید به قانونگرایی در کشور باشیم و قانون فصلالخطاب ما باشد، اظهار کرد: در دولت تدبیر و امید هیچ قدمی فراتر از قانون برنداشتهایم.
وی ادامه داد: یک فساد سیستمی ایجاد شده که نتیجه قانونگریزی است. ما در مبارزه با فساد جدی هستیم زیرا تا فساد سیستمی ریشهکن نشود توسعه و پیشرفت کند خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به موضوع حقوقهای نامتعارف، گفت: حقوقهای نجومی دل ملت ایران را به درد آورد. البته تعداد کمی از مدیران اینگونه بودند. بنده لیست 2500 مدیر را بررسی کردم و در میان آنها کمتر از 50 مدیر حقوق غیرطبیعی دریافت میکردند که البته همین هم نباید اتفاق میافتاد. اکنون شورای حقوق و دستمزد فعال شده و به ملت ایران اطمینان میدهم با تصمیمات اتخاذ شده شاهد اتفاقات تلخی از این دست نباشیم.
جهانگیری افزود: به تدریج وارد فضای انتخاباتی می شویم و مهم این است که اجازه ندهیم تا برخی فضاهای کاذب به آموزش و پرورش و سایر دستگاهها و نهادهای توسعهای آسیب وارد کند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: در سال 92 از نظر بودجه مصوب مجلس 210 هزار میلیارد تومان پیشبینی داشتیم که در رایزنی با مجلس این بودجه را به 150 هزار میلیارد تومان کاهش دادیم، زیرا درآمدهای غیرواقعی وجود داشت و باید سقف بودجه کاهش پیدا میکرد، اما در ادامه مسیر به ویژه در سال 94 با پدیده کاهش بهای نفت روبرو شدیم و قیمت نفت از حدود 110 دلار به کمتر از 30 دلار رسید.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در چنین شرایط اقتصادی باز هم به آموزش و پرورش توجه داشتیم و سهم بودجه آموزش و پرورش را در بودجه مصوب به 15 درصد رساندیم، گفت: امسال نیز بودجه مصوب کلی محقق نمیشود و درآمدها کمتر از آن خواهد بود. با این حال همانطور که در سالهای گذشته تخصیص بودجه برای آموزش و پرورش بین 100 تا 115 درصد بود حتماً این سهم نسبت به عملکرد بودجه در سال 95 نیز از 15 درصد بالاتر خواهد رفت.
جهانگیری افزود: بودجه سال جاری آموزش و پرورش بیش از 30 میلیارد تومان است. ما در سال 94 که گفته میشود بدترین سال اقتصادی و بودجهای کشور پس از انقلاب بود باز هم رتبهبندی معلمان را که مطالبه بهحق این قشر بود اجرا کردیم و به رغم تنگناهای بودجهای 1350 میلیارد تومان را به این امر اختصاص دادیم و برای امسال نیز 3 هزارو 500 میلیارد تومان در نظر گرفتهایم.
وی درباره پرداخت پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته، گفت: ردیف بودجهای مستقل 4500 میلیارد تومانی در این زمینه پیشبینی شده است و با پیگیری سازمان برنامه و بودجه حتماً تعهداتی که داریم را انجام خواهیم داد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در زمینه ارتقاء شاخصهای عدالت در مناطق محروم تصمیماتی گرفته شده است و ردیفهای متعددی در بودجه برای آن پیشبینی شده است، خاطرنشان کرد: امید است با پرداختهایی که انجام میشود بتوانیم تنگناهای مناطق محروم را برطرف کنیم.
وی ادامه داد: سال سوم دولت رو به اتمام است و وارد سال چهارم فعالیت میشویم. ما در شروع کار اولویتهای مهمی برای کشور پیشبینی کردیم. در آن زمان تصور میکردیم یکی از مهمترین چالشها مسائل هستهای و بینالمللی باشد. اولین دستور دولت نیز این بود که فضای مناسب و آرام تعامل و گفتوگو برقرار شود و تحریمهای ظالمانه که جلوی توسعه کشور را گرفته بود برطرف شوند و در دنیا حقوق مسلم ملت ما را به رسمیت بشناسند.
جهانگیری افزود: امروز به مهمترین دستاورد دیپلماسی ملت ایران دست یافتهایم. امروز ایراندوستی به عنوان موضوع جدی در دستور کار است و حقوق هستهای ما را در دنیا به رسمیت شناخته است و ایران کانون ثبات و آرامش منطقه شده است. اینها را کشورهای منطقه میدانند و به همین خاطر دست به اقدامات عجیبی میزنند.
وی با بیان اینکه ممکن است غربیها از سر دشمنی به برخی تعهدات عمل نکنند، گفت: آنها در این صورت ضرر میکنند. دنیا میداند که آمریکاییها چه میزان در برخورد با کشورها صداقت دارند. ما ملتی نیستیم که از حقوقی که برای ما پیشبینی شده است عقب نشینی کنیم.
معاون اول رئیس جمهور افزود: امروز بخش زیادی از تحریمهای ظالمانه برطرف شده است و علت آنکه با نفت 30 دلار نیز میتوانیم کشور را اداره کنیم این است که فروش نفت ما به 2 میلیون و 500 هزار بشکه رسیده است در حالی که در سال گذشته فروش نفت ما کمتر از یک میلیون بشکه بود.
وی با بیان اینکه مهمترین چالش ما در بخش اقتصاد نیز رکود و رکود تورمی بود، گفت: مهمترین برنامه اقتصادی دولت کاهش تورم و بازگشت ثبات به اقتصاد کشور بود و تنها با مدیریت ثبات اقتصادی کشور به هم نخورد. البته در این میان امید مردم و اعتماد مردم به مدیریت نظام بسیار حائز اهمیت بود.
معاون اول رئیس جمهور به تکیه بر سیاستهای اقتصاد مقاومتی نیز اشاره کرد و گفت: این اقدام باعث شده در ماههای اخیر رونق تولید و جذب سرمایهگذاریها به کشور را شاهد باشیم. از آموزش و پرورش نیز میخواهیم در گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی به ما کمک کنند. کارگروه ملی گفتمانسازی اقتصاد مقاومتی را پیشبینی کردیم و آموزش و پرورش در میان دستگاهها نقش مهمتری دارد.
وی همچنین به ضرورت حفظ وحدت و انسجام نیروهای انقلابی بدون توجه به گرایشات مختلف تأکید کرد و گفت: برای پیشرفت کشور به انسجام و وحدت نیاز داریم.
معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به وضعیت آموزش و پرورش در کشور اشاره کرد و گفت: توسعه پایدار در ایران به آموزش و پرورش وابسته است و اهمیت آن در سخنان بنیانگذار انقلاب و رهنمودهای مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار گرفته و در اسناد بالادستی نیز به آن اشاره شده است.
جهانگیری افزود: بیشترین نیروی دولتی و کارمندان دولت که از کم توقعترین اقشار جامعه هستند در این بخش حضور دارند. توسعه همهجانبه و پایدار باید بر اساس اصلاح مدارس صورت بگیرد. در دنیای پیچیدهای زندگی میکنیم و نیازمند آموزش و پرورش پویا و کارآمد هستیم که با هوشیارسازی و انطباق فعال نسل امروز با شرایط آنها را برای آینده مجهز کند.
وی با بیان اینکه هر کاری برای آینده بخواهیم انجام دهیم باید از آموزش و پرورش شروع کنیم و آموزش و پرورش پویا و انعطافپذیر و سازگار با آیین اسلامی و فرهنگی خود داشته باشیم، گفت: پیشنیاز تحول تغییر نگرش است که باید در همه سطوح در جامعه اتفاق بیفتد. باید نگاه به آموزش و پرورش متحول شود. آموزش و پرورش در مرحله اول نیازمند منزلت است. پس از آن نیازمند سیاستگذاری، سرمایهگذاری در ساختارهای جدید متناسب هستیم.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید مدرسهای بسازیم که در طراز جمهوری اسلامی باشد، گفت: جمهوری اسلامی حکومتی است که میخواهد به لحاظ ارزشی و تأثیرگذاری در جهان اسلام سرآمد باشد و این سرآمد بودن یقیناً از مدرسههایی متناسب با طراز جمهوری اسلامی شکل میگیرد. البته دولت واقف است آموزش و پرورش برای رسیدن به نقاط مطلوب تنگناهای بسیاری دارد.
جهانگیری افزود: باید اقتصاد آموزش و پرورش به صورت جدی در دستور کار قرار بگیرد. معلم نیازمند زندگی شرافتمندانه است. مدارس به لحاظ فرم و شکل نیازمند تغییر و تحولات هستند. فاصله مدارس کپری و هوشمند زیاد است و میدانیم جهتگیریها باید به سمت مدارس هوشمند باشد.