با وجود همه پیچیدگی‌ها،ایران جدید را به دنیا عرضه می کنیم

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور گفت: پس از ۴۰ سال هجمه‌های مختلف علیه انقلاب اسلامی، امروز ایران جدید در حال آفرینش است و به دنیا معرفی می‌شود.
با وجود همه پیچیدگی‌ها،ایران جدید را به دنیا عرضه می کنیم

به گزارش خبرنگار شمانیوز از شیراز، سید ضیاء هاشمی در آیین تجلیل از سرآمدان آموزشی و فرهنگی دانشگاه شیراز اظهار داشت: دشمنان 40 سال تلاش کردند تا ایران را از بسیاری پیشرفت‌ها محروم کنند؛ 47 سال تحریم شوخی نیست و باید جنگ و توطئه‌ها را هم به آن افزود.

وی با اشاره به جنگ تحمیلی آمریکایی و صهیونیستی بیان کرد: رژیمی با سابقه 70 سال جنگ و خونریزی به نمایندگی از یک بلوک به کشور ما حمله کرد اما به نتیجه نرسید؛ این بار آمریکا مستقیما وارد جنگ با ایران شد؛ طی یک روز 10 تن از فرماندهان ما را در یک نقطه و 16 نفر را در نقطه‌ای دیگر به شهادت رساند.این در حالی بود که این کشور سابقه بیش از 40 سال جنگ، تحریم و توطئه را نیز پشت سر گذاشته بود.

وی گفت: دشمن انتظار دیگری داشت، اما به فاصله 40 دقیقه، فعالیت پدافندی و پاسخ‌های کوبنده ایران آغاز شد و اتفاقا به نقاط حساس دشمن حمله وارد شد.

وی یادآور شد: حتی دانشگاه و آزمایشگاه‌های ایران مورد هدف قرار گرفت، اما همه مقاومت کردند و سربلند بیرون آمدند تا جایی که ترامپ متوجه شد به اهدافش نمی‌رسد و مجبور به تقاضای آتش‌بس شد.

هاشمی افزود: این در حالی است که بازارهای ایران خالی نشد، هیچ‌گاه برق قطع نشد و مردم از این مقاومت سربلند بیرون آمدند.

وی اظهار کرد: لشکرکشی آمریکا به ایران، پس از جنگ جهانی دوم بی‌سابقه است؛ آنها با ناوهای جنگی و صدها سامانه پدافندی و امکانات نظامی پیشرفته به کشور ما حمله کردند.

او افزود: در یک هفته، امام امت و فرد نخست مملکت، فرماندهان سپاه پاسداران، ارتش، نیروهای مسلح، معاونان وزارت اطلاعات و دانشمند حکیمی چون علی لاریجانی شهید شدند، اما اتفاق مدنظر دشمن نیفتاد و حتی فروش نفت ایران انجام می‌شد.

هاشمی بیان کرد: این پدیده جدیدی در سطح دنیا بود؛ ملت و ساختار سیاسی ایران پدیده‌ای است که از تاب‌آوری بالایی برخوردار است و نشان داد در عمل حرف‌های بسیاری برای گفتن دارد.

او ادامه داد: همه اینها محصول نهاد دانشگاه و آموزش است و سرمایه‌گذاری در دانشگاه و دیگر مراکز آموزشی و پژوهشی، بزرگترین سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور تاکید کرد: در برنامه‌ریزی‌ها، سرمایه‌گذاری برای تربیت انسان در زمره سرمایه‌گذاری درازمدت قرار می‌گیرد و دانشگاه و اساتید آن انسان‌ساز و جامعه‌پرداز هستند.

هاشمی افزود: اما دانشگاه باید امروز کشور را هم بسازد؛ دانشگاه‌های نسل سوم، چهارم و پنجم تنها به آموزش، پژوهش و خلق ایده نمی‌پردازند، بلکه ایده‌های علمی خود را در جامعه پیاده می‌کنند.

او گفت: دانشگاه امروز وسط میدان حل مشکلات جامعه است، اما این مشروط به رفع نیازهای جامعه خواهد بود.

وی بیان کرد: براساس آمار، در یک بازه زمانی 10 ساله حدود 13 هزار محقق از ایران مهاجرت کردند و آنها در سال 2024 تعداد 28 هزار مقاله علمی و پژوهشی را نه به عنوان پژوهشگر ایرانی، منتشر ساختند.

هاشمی با تاکید بر اهمیت پیشگیری از کاهش رشد علمی ایران گفت: به منظور رفع مشکلات معیشتی اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها، افزایش حقوق آنان به پیشگامی خود دولت آغاز شد؛ این مسئله‌ای است که باید حل شود و خواهد شد.

وی با اشاره به آسیب‌های دانشگاه‌ها و پتروشیمی ها در جنگ تحمیلی، بیان کرد: ترس نداریم، چرا که دانشگاه راه و راهنمای پیشرفت است و ژاپن نیز به واسطه دانشمندانش از آسیب‌های جنگ جهانی گذر کرد، با اینکه آسیب‌هایی به مراتب سنگین‌تر دیده بود.

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور اظهار کرد: با وجود همه پیچیدگی‌ها، ایران را می‌سازیم و با همت دانشگاهیان، ایران جدید را به دنیا عرضه خواهیم کرد.

هاشمی با بزرگداشت ایام سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و هفته معلم، گفت: او تیپ ایده آل معلمی است و چند ویژگی شاخص از او یک معلم ایده آل ساخته است.

وی با اشاره‌ای گذرا به زندگی علمی و اجتماعی استاد مطهری، ادامه داد: مطهری به علوم دینی و حوزه اکتفا نکرد و علوم غیر اسلامی و اندیشمندان غربی را نیز مطالعه کرد و با آنها وارد یک دیالوگ شد.

او بیان کرد: استاد مطهری به سنت‌های رایج اکتفا نکرد و از آنها فراتر رفت و تنها به علم اکتفا نکرد و با آموزه‌ها و دانش خود به عرصه عمل نیز وارد شد.

وی اضافه کرد: این معلم ایده‌آل در هدایت یک انقلاب بزرگ نقش داشت و کنشگر اجتماعی و فعال سیاسی بزرگی بود و پس از انقلاب نیز به عنوان دانشمند مشاور و نظریه پرداز وارد حکمرانی شد و نقد، پیشنهاد کرد و توصیه کرد.

وی یادآور شد: استاد مطهری را نه صهیونیسم، بلکه یک گروه رادیکال دینی (فرقان) شهید کرد، گروهی که مسلمان بودند اما مسیر افراط را در پیش گرفته و از راه حق منحرف شدند.

معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس‌جمهور گفت: باید بدانیم که انحراف امروز نیز زنده است و مطهری های زمان در معرض تهدید افراطیون قرار دارند.

هاشمی ادامه داد: استاد مطهری مسیر افراط و تفریط را به خوبی شناخت و در میانه حرکت کرد و جان خود را در این مسیر فدا کرد.

وی با بیان اینکه شهید بهشتی و رهبر شهید انقلاب نیز اینگونه بودند، تاکید کرد: معلمان و استادان امروز باید نه فقط پیرو، بلکه جریان سازانی مانند آنها باشند.

گفتنی است در این مراسم از سرآمدان آموزشی و پژوهشی، استادان بازنشسته، اساتید جوان نمونه و فعالان برتر فرهنگی دانشگاه شیراز تجلیل و قدردانی شد.
 

با وجود همه پیچیدگی‌ها،ایران جدید را به دنیا عرضه می کنیم

آیا این خبر مفید بود؟