تابش خواستار بازاندیشی در سفر و خلق ارزش شد

مدیرعامل شرکت رفاه و گردشگری تأمین «هگتا» با تأکید بر ضرورت بازنگری در الگوهای گذشته گردشگری، گفت: گردشگری ایران برای عبور از شرایط امروز، بیش از هر زمان دیگری به نوآوری، همکاری، تاب‌آوری، استفاده هوشمندانه از داده و فعال‌سازی ظرفیت‌های موجود نیاز دارد، زیرا گردشگری فقط آمار سفر و تعداد تخت نیست.
تابش خواستار بازاندیشی در سفر و خلق ارزش شد

به گزارش شمانیوز، گردشگری ایران در حالی با تغییر رفتار مسافران، تحولات اقتصادی و اجتماعی و تجربه بحران‌های مختلف روبه‌روست که بخش قابل‌توجهی از ظرفیت‌های گردشگری کشور همچنان کمتر از توان واقعی خود مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ شرایطی که به اعتقاد فعالین این حوزه، بازنگری در شیوه‌های سنتی و حرکت به سمت گردشگری متنوع، هوشمند و تاب‌آور را به یک ضرورت تبدیل کرده است.

علیرضا تابش، مدیرعامل شرکت رفاه و گردشگری تأمین «هگتا»، در پیامی به مناسبت هفته گردشگری، با اشاره به جایگاه سفر در زندگی مردم و اقتصاد کشور اظهار کرد: هفته گردشگری فرصتی برای بازاندیشی در جایگاه سفر و گردشگری است؛ صنعتی که با فرهنگ، هویت، اشتغال، کسب‌وکار و کیفیت زندگی مردم پیوند خورده و حتی در شرایط دشوار می‌تواند بخشی از مسیر بازگشت جامعه به زندگی، نشاط و امید باشد.

 
 

وی افزود: گردشگری ایران امروز در شرایطی متفاوت از گذشته قرار دارد و تحولات اقتصادی و اجتماعی، تجربه بحران‌ها و محدودیت‌های اخیر و تغییر رفتار مسافران، ضرورت بازنگری در شیوه‌های گذشته و حرکت به سوی الگوهای انعطاف‌پذیرتر را بیشتر کرده است.

تابش با تشریح مفهوم تاب‌آوری در گردشگری گفت: تاب‌آوری به معنای توان ادامه فعالیت، سازگاری با شرایط جدید و بازطراحی محصول و بازار در مواجهه با بحران‌هاست؛ یعنی نباید منتظر بازگشت شرایط گذشته بمانیم، بلکه باید برای شرایط پیش‌رو راه‌حل‌های تازه پیدا کنیم.

 

گردشگری فقط آمار سفر و تعداد تخت نیست

مدیرعامل هگتا تأکید کرد: موفقیت گردشگری را نمی‌توان صرفاً با تعداد سفر یا ظرفیت اقامتی سنجید؛ کیفیت تجربه، دسترسی، تنوع محصول، توزیع متوازن سفر در زمان و جغرافیای کشور، توجه به مقاصد کمتر شناخته‌شده، استفاده کاربردی از داده و فناوری و تقویت مدیریت مقصد، از الزامات گردشگری آینده است.

وی افزود: تجربه‌های جهانی نیز بر تنوع‌بخشی به مقاصد و فصل‌های سفر، تقویت مدیریت در سطح مقصد و استفاده از داده‌های دقیق و بهنگام برای تصمیم‌گیری تأکید دارند.

 

سفرهای رفاهی بازنشستگان؛ گردشگری برای کیفیت زندگی

تابش با اشاره به برنامه‌های هگتا اظهار کرد: تلاش کرده‌ایم این نگاه را از سطح ایده به برنامه و اقدام نزدیک کنیم. «سفرهای رفاهی بازنشستگان» برای ما صرفاً یک خدمت گردشگری نیست، بلکه بخشی از توجه به کیفیت زندگی و نشاط اجتماعی جامعه بزرگ بازنشستگان و خانواده‌های آنان است.

وی ادامه داد: بر همین اساس، طراحی و عرضه بسته‌های متنوع سفر برای شش‌ماهه دوم سال، متناسب با توان اقتصادی و نیاز گروه‌های مختلف، در دستور کار قرار گرفته تا امکان انتخاب و دسترسی به تجربه‌های متنوع سفر افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت رفاه و گردشگری تأمین همچنین «تورهای سازمانی» را یکی از بازارهای مهم پیش‌رو دانست و گفت: این بازار می‌تواند میان نیاز سازمان‌ها و ظرفیت‌های واقعی صنعت گردشگری پیوند ایجاد کرده و زمینه طراحی بسته‌های اختصاصی و متناسب با گروه‌های مختلف را فراهم کند.

 

هوش مصنوعی باید به تصمیم بهتر در گردشگری منجر شود

تابش با اشاره به اهمیت فناوری در آینده صنعت گردشگری تصریح کرد: نگاه ما در حوزه فناوری صرفاً استفاده از ابزارهای جدید نیست. هوش مصنوعی می‌تواند در شناخت رفتار مسافر، طراحی و شخصی‌سازی محصولات، بازاریابی، پیش‌بینی تقاضا و تصمیم‌گیری درباره مقاصد مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: حرکت به سوی مدیریت هوشمند و داده‌محور مقاصد از همین منظر اهمیت دارد؛ مسیری که در آن فناوری باید به تصمیم بهتر، تجربه بهتر و بهره‌وری بیشتر منجر شود.

 

از گردشگری سلامت تا ریل و دریا

مدیرعامل هگتا گفت: توسعه گردشگری داخلی، گردشگری سلامت و تندرستی، گردشگری ریلی، گردشگری دریامحور و توجه به ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و طبیعی کمتر دیده‌شده کشور را دنبال می‌کنیم.

وی ادامه داد: پیگیری و اجرای تفاهم‌نامه‌ها و همکاری‌های شکل‌گرفته در حوزه توسعه گردشگری داخلی و گردشگری سلامت نیز در همین مسیر قرار دارد؛ مسیری برای پیوند ظرفیت‌های موجود، ایجاد محصولات جدید و گشودن بازارهای تازه.

تابش با اشاره به ظرفیت‌های متنوع هگتا خاطرنشان کرد: برای هگتا، این مسیر به معنای کنار هم قرار دادن ظرفیت‌هایی است که در حوزه‌های مختلف در اختیار دارد؛ از هتلداری، حمل‌ونقل ریلی و خدمات سفر گرفته تا گردشگری، سلامت و سرمایه‌گذاری.

وی افزود: هدف آن است که این ظرفیت‌ها در یک زنجیره به‌هم‌پیوسته، به تجربه بهتر برای مردم و ارزش اقتصادی و اجتماعی بیشتر برای کشور تبدیل شوند.

 

راه‌حل گردشگری ایران لزوماً ساخت ظرفیت‌های جدید نیست

تابش با تأکید بر ضرورت فعال‌سازی ظرفیت‌های مغفول کشور گفت: ایران برای توسعه گردشگری فقط به ظرفیت‌های جدید نیاز ندارد؛ بخش مهمی از راه‌حل، شناخت، به‌هم‌رسانی و فعال‌کردن ظرفیت‌هایی است که همین امروز در اختیار داریم.

وی افزود: شهرها و روستاهای کمتر شناخته‌شده، میراث فرهنگی و طبیعی، راه‌آهن، هتل‌ها، مراکز درمانی، سواحل و شبکه گسترده سازمان‌ها و کسب‌وکارها، همگی می‌توانند در این زنجیره نقش‌آفرین باشند.

مدیرعامل هگتا در پایان گفت: آینده گردشگری ایران در شرایط امروز، بیش از گذشته به نوآوری، همکاری، تمرین تاب‌آوری، استفاده بهینه از داده و خلق ارزش از ظرفیت‌های موجود وابسته است.

تابش خاطرنشان کرد: همکاران ما در هگتا و شرکت‌های تابعه تلاش می‌کنند سهم خود را در این مسیر ایفا کنند؛ مسیری که در آن سفر، بخشی از کیفیت زندگی مردم باشد، به رونق کسب‌وکار و اشتغال کمک کند و فرصت تازه‌ای برای معرفی ایران و تقویت پیوند میان مردم و سرزمین شگفت‌انگیز ایران فراهم آورد.

مدیرعامل شرکت رفاه و گردشگری تأمین «هگتا» در پایان، هفته گردشگری را به فعالان، متخصصان، کارآفرینان، سرمایه‌گذاران و جامعه حرفه‌ای گردشگری، به‌ویژه همکاران خانواده بزرگ هگتا و شرکت‌های تابعه، تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد با نگاهی تازه، گردشگری ایران به صنعتی تاب‌آور، هوشمند، متنوع، در دسترس و ارزش‌آفرین تبدیل شود.

علی رمضانپور

آیا این خبر مفید بود؟

0 دیدگاه

دیدگاه خود را بیان کنید

کپچا