شمانیوز
شما نیوز

روز جهانی خودنویس

روز جهانی خودنویس

روز جهانی خودنویس یک رویداد سالانه و برابر با اولین جمعه ماه نوامبر می باشدکه توسط علاقه مندان به قلم خودنویس در سراسر جهان با برگزاری نمایشگاه،جشنواره و...این روز را گرامی میدارند تا سبب تشویق استفاده کنندگان و هم چنین ترویج استفاده از خودنویس که متاسفانه رو به فراموشی نهاده است گردد.

به گزارش خبرنگار شمانیوز وبه نقل از خبرفارسی: روز جهانی خودنویس یک رویداد سالانه و برابر با اولین جمعه ماه نوامبر می باشدکه توسط علاقه مندان به قلم خودنویس در سراسر جهان با برگزاری نمایشگاه،جشنواره و...این روز را گرامی میدارند تا سبب تشویق استفاده کنندگان و هم چنین ترویج استفاده از خودنویس که  متاسفانه رو به فراموشی نهاده است گردد.

تاریخچه روزجهانی خودنویس

نخستین باری که روزی به عنوان روز خودنویس ارج نهاده شد در تاریخ 2 نوامبر سال 2012 میلادی بود که با  تعداد نفرات اندکی  این رویداد برای نخستین بار برگزار گردید.حدود 49 نفر برگزار کننده و 600 نفر بازدید کننده.

در عصر تکنولوژی که نگارش  با قلم و خودنویس جای خود را به نگارش با انواع کیبوردها و دستگاه های پیشرفته روز داده است هدف برگزار کنندگان ،حفظ و زنده نگاه داشتن نگارش به صورت دستی و معرفی خود نویس به عنوان یک کالای ضروری در زندگی بود.

این رویداد در سال دوم مصادف با 1 نوامبر سال 2013 با استقبال بیشتری روبرو گردید و تعداد بازدیدکنندگان به حدود 2000 نفر افزایش یافت یعنی چیزی بیشتر از دوبرابر نسبت به سال گذشته .

در 7 نوامبر سال 2014 که سومین سالی بود که اولین جمعه ماه نوامبر به عنوان روز خودنویس گرامی داشته میشد با افزایش دوبرابری نسبت به سال گذشته چیزی حدود 4000 نفر بازدیدکننده ثبت نام نمودند که موجب غافلگیری برگزارکنندگان شد.در سال سوم توجه برگزار کنندگان به سمت و سوی فضای مجازی و معرفی خودنویس و گرامی داشت این روز از طریق فضای مجازی و با استفاده از اینترنت و شبکه های اجتماعی گردید.

اولین جمعه ماه نوامبر سال 2015 میلادی نیز که مصادف با 15 آبان ماه بود جشن گرامیداشت روز خودنویس در کشور فیلیپین برگزار گردید. حدود 10000 نفر بازدیدکننده دورهم جمع شدند و از آن سال به بعد به دلیل ثبت جهانی این روز در همه کشور ها،با برگزاری جشن روز خودنویس را گرامی میدارند و تمامی علاقه مندان به خودنویس، این کالای فرهنگی در کنار یکدیگر جمع میشوند.

روز خودنویس ایران

در ایران هم همه ساله گروه پارکر لطیفی همانند سایر کشورها  روز خودنویس را ارج نهاده و با تدارک دیدن مراسمی روز خودنویس را گرامی میدارد.


با خودنویس مورد علاقه خود برای کسانی که دوستشان داریم نامه بنویسم و زیر آن را امضا کنیم و نام خودنویسی که با آن نوشته ایم را نیز زیر برگه بنویسیمایده های استفاده از خودنویس در روز جهانی خودنویس

روی یک کاغذ روز خودنویس را تبریک گفته و به همراه هدایای کوچک دیگر برای دوستانتان  ارسال کنید و باعث خوشحالی آنها شوید.
 
به اشتراک گذاشتن تصویری از یک کاغذ که متن دلخواه خود را با خودنویس روی آن نوشته اید به جای تایپ کردن در به روزرسانی های فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و...
 
هدیه دادن خودنویس به یک دوست.
 
آخر هفته را به باشگاه قلم خود سر بزنید و با قلمبازان دیگر در مورد خودنویس های خود صحبت کنید.
.
رایانه ،تبلت و  تلفن همراه خود را خاموش نمایید و زمانی را به نوشتن اختصاص دهید.
.
اشعار،سخنان بزرگان و مطالب آموزنده مورد علاقه خود را با قلم خود نوشته و روی میزکار یا دیوار اتاق خود قرار دهید و یا در روز خودنویس به دوستان خود هدیه دهید.
 
میتوانید از قلم هایی با بدنه چوبی یا فلزی به عنوان سوغاتی برای عزیزانتان استفاده کنید و از فروشنده بخواهید عبارت"روز خودنویس مبارک "را روی آن حکاکی نماید تا بعنوان یادگاری از شما بماند.
 
روی یکه برگه بزرگ تبریک روز خودنویس را نوشته و آن را بر روی تابلو اعلانات محل کار خود بزنید و به همراه بک بسته شکلات یا شیرینی برای پذیرایی،تا افراد بیشتری از این روز مطلع گردند.

اگر ایده های دیگری در مورد راه های جشن در روز خودنویس دارید ، لطفاً اطلاع دهید ، ما دوست داریم آنها را بشنویم و به این لیست و اضافه کنیم!

علاقه افراد به استفاده از خودنویس

آدمی زمانی که در حال نوشتن و نگارش متنی ناب و خاص میباشد همواره میبایست تمرکز و دقت را هم زمان به کار گیرد تا متن مورد نظر خود را آماده کند، خودنویس این احساسات را که موجب آرامش نویسنده نیز میگردد، تقویت مینماید، به همین سبب است که احساسی که هنگام نوشتن با قلم خودنویس به ما دست میدهد با هیچ نوشت افزار دیگری و یا با تایپ کردن به ما دست نمیدهد.

یکی دیگر از کاربردهای خودنویس در زندگی روزمره،استفاده از آن برای امضا کردن میباشد.خوشبختانه با اینکه امروزه در بعضی مکانها (مانند تحویل بسته پستی از مامور پست) مجبور به امضا کردن بر روی صفحه  تجهیزات الکترونیکی مانند تبلت و ... هستیم ولی هنوز در اکثر مکان های اداری،شرکت ها ،بانک ها و ... از قلم برای امضا کردن استفاده میکنیم .

علاقه به ثبت وقایع زندگی به کمک قلم

اکثر ما از کودکی یک دفتر برای خود داشتیم که وقایع روزانه خود را در آن ثبت میکردیم.

گاهی که دلمان از شلوغی و هیاهو شهر و ... میگرفت به دفتر خود پناه آورده و با رقص جوهر قلم روی برگه به آرامش میرسیم و این احساس به ما دست میداد که با کمک آن توانسته ایم با کسی صحبت کنیم و مطمئن باشیم که از صحبت های ما سوءاستفاده نخواهد کرد.

گاهی از خوشحالی زیاد به آن روی می آوردیم تا برای همیشه روزهای خوبمان یادمان بماند، آن خاطرات ، آن خنده ها، آن اشک های از سر ذوق، آن آدمها و حرف هایشان که شاید اکنون دیگر در بین ما نیستند.

حالا بیشتر از پیش به این سخن ایمان می آوریم که "کمرنگ ترین جوهر ها از قوی ترین حافظه ها ماندگار تراست." حتما در دفتر خود روز خودنویس را یادداشت کنید تا خوانندگان نسل های بعد نیز با آن آشنا باشند.

نوشتن وقایع روزانه خود شاید بهترین یادگاری برای نسل بعد و همچنین بهترین سرگرمی سالهای دور برای خودتان شود ، بهترین سرگرمی روزهای پیری... پس بهترین هدیه در روز خودنویس به عزیزانمان میتواند یک قلم و دفتر ثبت خاطرات باشد.


خودنویس چیست؟

خودنویس نوعی قلم است که بر خلاف خودکار از جوهر مایع در آن استفاده شده است و توسط مخزن داخل خودنویس نگه داری می شود. جوهر خودنویس با استفاده از دو خاصیت مویینگیو گرانش و بدون نیاز به فشار نوک بر روی کاغذ انتقال می یابد

 اولین خودنویس با ظاهر نزدیک به قلم های امروزی توسط یک کانادایی ساکن نیوروک آمریکا به نام Alonzo T.Cross در سال 1870 میلادی اختراع گردید.اولین خودنویس با مشخصات خود نویس های امروزی توسط Lewis Waterman در سال 1844 میلادی اختراع و برای اولین بار به تولید انبوه رسید  .در دورن جنگ جهانی شاهد پیشرفت ها و ابداعات تازه ای در قلم بودیم. با گسترش عرصه رقابت در بازار خودنویس انواع مخزن های جوهر از قبل پرشده و یا به صورت پمپ های جداگانه به بازار آمد . تولید انبوه به کاهش قیمت خودنویس و افزایش گرایش مردم به مصرف خودنویس در دهه 50 میلادی انجامید که با ورود خودکار در این دهه و متعاقبا روان نویس و سایر انواع نوشت افزار در رهه های بعدی بازار خودنویس و گرایش مردم به خودنویس رو به افول نهاد .
کارکرد خودنویس!

خودنویس یکی از نابترین وسایل نگارش است، بدون شک!
افراد زیادی هستنند که درطول روز از خودنویس برای نگارش خود استفاده می کنند. از زمانی که خودنویس ها پا به دنیای نوشت افزار ها گذاشتند،  توجه افراده زیادی را نسبت به خود جلب کردند. کسانی که از خودنویس برای نگارش روزانه استفاده می کنند می دانند که نوشتن با خودنویس نوعی احساس لذت را در نویسنده به وجود می آورد که با هیچ یک از نوشت افزار های دیگر نمی توان این احساس را به وجود آورد.
از زمان ورود خودنویس، افراد مشهور زیادی شروع به استفاده از این نوشت افزار نمودند و همچنین نوشته های بسیار مهمی مانند عهد نامه ها و صلح نامه ها و قراردادها. را با همین نوشتن افزار نوشته و امضا نموده اند.
عکس های فراوانی از اشخاص مطرح دنیا در حال استفاده از خودنویس و در حال نگاشتن یک متن ثبت شده است، اشخاصی مانند آلبرت انیشتن، آدولف هیتلر و همچنین شخصیت های سیاسی مشهور دنیا  ، از جمله افرادی هستند که می توان به آنها اشاره نمود.
در کنار ارزشی که در نوشتار و نگارش برای خودنویس در جهان وجود دارد ارزش های دیگری نیز وجود دارد که باعث می شود خودنویس به عنوان یک شی بسیار با ارزش و قابل جمع آوری به حساب آید.
افراد زیادی در جهان و حتی در کشور ایران وجود دارند که علاقه شخصیه آنها جمع آوری خودنویس می باشد و با عنوان کلکسیونر قلم شناخته می شوند. دلایل اینکه یک خودنویس چه شرایطی باید داشته باشد تا با عنوان یک شی با ارزش جمع آوری شود بسیار است و از جمله آن می توان به نحوه ساخت و مواد تشکیل دهنده و یا تاریخ ساخت آن خودنویس و یا حتی اینکه چه کسی از آن قلم استفاده نموده است اشاره کرد.
در حال حاضر قلم خودنویس های زیادی در دنیا وجود دارند که در موزه ها نگه داری می شوند و یا فقط نمونه های آن را در کلکسیون کلکسیونر ها می توان پیدا نمود که هرکدام پیشینه تاریخی جالب و خواندنی دارند.

امیدوارم ما هم توانسته باشیم کمکی در راستای اهداف این روز و معرفی خودنویس به عنوان یک نوشت افزار با احساس داشته باشیم.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی