اشکالات آییننامه جذب معلمان حقالتدریس
رئیس کمیسیون آموزشوتحقیقات مجلس گفت:در آییننامه جذب معلمان حقالتدریس که توسط دولت به تصویب رسیده است ایرادات زیادی وجود دارد، هیئت دولت و دیوان عدالت اداری باید بر اساس مصوبات مجلس اقدام کنند و هرگونه تصمیمگیری خارج از قانون پذیرفته نیست.
به گزارش شمانیوز و به نقل از تسنیم، نشست کمیسیون آموزشوتحقیقات مجلس با وزیر آموزشوپرورش و معاونان این وزارتخانه درباره اصلاح آئیننامه استخدام معلمان حقالتدریس در محل وزارت آموزشوپرورش برگزار شد.
در این نشست محمد مهدی زاهدی رئیس کمیسیون آموزشوتحقیقات مجلس اظهار کرد: از مشکلات آموزشوپرورش خبر داریم و تمام همت خود را برای رفع آنها بکار میبریم مشکلات به وجود آمده با تعامل باید حل شود.
وی افزود: مشکل کمبود معلم بسیار جدی است و جبران کمبود معلم به هر طریقی کار درستی نیست چرا که به نظام آموزشی کمک نمیکند.
تا سال 99، 300 هزار معلم بازنشسته میشوند
زاهدی با اشاره به اینکه تا سال 1399، 300 هزار معلم بازنشسته میشوند، گفت: با وجود معلمان شایسته حقالتدریس، خرید خدمات، نهضتی و ماده 28 نیازی به تأمین معلم به هر طریقی نیست و از میان همین گروهها، افراد تحصیلکرده و کاردان بسیاری وجود دارند.
رئیس کمیسیون آموزشوتحقیقات مجلس عنوانکرد: در آییننامه جذب معلمان حقالتدریس که توسط دولت به تصویب رسیده است ایرادات زیادی وجود دارد، هیئت دولت و دیوان عدالت اداری باید بر اساس مصوبات مجلس اقدام کنند و هرگونه تصمیمگیری خارج از قانون پذیرفته نیست و در صورت نیاز میتوانند از مجلس استعلام بگیرند تا ما پاسخ شفاف را ارائه دهیم.
اشکالاتی که باید رفع شود
زاهدی بیانکرد: تعیین شروطی همچون بند حقوقی، تعهد 10 ساله، پرداخت هزینه دوره فرهنگیان، گنجاندن حداقل دوره یک سال به بالای آموزشی و اینکه قبولشدگان فقط میتوانند آموزگار باشند صحیح نیست و باید حذف شود همچنین تمام جاماندهها، نیروهای خرید خدمات و شرکتی باید حق التدریس شوند.
وی ادامهداد: برای معلمین نهضتی از قبل سال 91 منظور مجلس سال تحصیلی 91 تا 92 بوده است که باید مصوبه قبلی لغو شود. 10 سال تعهد نگهداشتن معلم غیربومی نظر غیرکارشناسی است که باعث کاهش راندمان کاری معلمان میشود و از کارایی معلم میکاهد و تعهد ده ساله فقط برای بومیگزینی قابل قبول است.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: اولویت رفع کمبود معلم در حوزه مباحث آموزشی است ولی از حوزه پرورش نیز نباید غافل شد در دانشگاههای کشور فارغالتحصیلان باسواد بسیاری هستند که در رشتههای آموزشی مرتبط با نیازهای آموزش وپرورش تحصیل کردهاند و میتوانند در قالب ماده 28 بهعنوان معلم بهکار گرفته شوند.
زاهدی بیانکرد: از وزیر آموزش وپرورش درخواست جدی داریم که مصوبات خارج از نظر مجلس و کمیسیون آموزش لغو و اصلاح شود، چنانچه رئیسجمهور و معاون امور استخدامی کشور به کمک نظام آموزشی بیایند تمام گروههای ذکر شده را میتوان استخدام کرد و به کیفیت دورههای آموزشی افزود.