شمانیوز
شما نیوز

حشرات ناقل نه اما عامل جابه‌جایی کرونا هستند

حشرات ناقل نه اما عامل جابه‌جایی کرونا هستند

ویروس شناس و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره نگرانی‌ از انتقال ویروس کرونا از طریق حشرات، گفت: هیچ مستندات علمی وجود ندارد که حشرات، ناقل ویروس کرونا از فرد بیمار به سایر افراد باشند اما می‌توانند ویروس را از مکانی به مکان دیگر انتقال دهند.

به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از ایرنا : ویروس شناس و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره نگرانی‌ از انتقال ویروس کرونا از طریق حشرات، گفت: هیچ مستندات علمی وجود ندارد که حشرات، ناقل ویروس کرونا از فرد بیمار به سایر افراد باشند اما می‌توانند ویروس را از مکانی به مکان دیگر انتقال دهند.

با توجه به گرم شدن هوا و افزایش حشرات مانند پشه و مگس این نگرانی به وجود آمد که آیا این موجودات ناقل بیماری کرونا هستند؟ از طرفی برخی مطالب فضای مجازی به این مطلب دامن زده که حشرات در این زمینه نقش دارند؛ این مطالب سبب اضطراب در بین برخی از مردم شده است.

ویروس شناسان و متخصصان بیماری های عفونی بر این باورند که حشرات در انتقال بیماری کرونا از فردی به فرد دیگر نقشی ندارند و مردم نگران این موضوع نباشند.

دکتر حسین کیوانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه حشرات در انتقال بیولوژیک بیماری کرونا اصلا نقشی ندارند، گفت: هیچ گونه مدرک علمی که بتواند ثابت کند حشرات ویروس را از طریق بیولوژیک، انتقال می دهند، تاکنون گزارش نشده و خیلی بعید است که این موضوع از نظر علمی تائید شود.

 

امکان جابه‌جایی ویروس توسط حشرات وجود دارد

وی ادامه داد: هرچند حشرات مانند پشه و مگس ناقل بیماری کرونا از فردی به فرد دیگر نیستند، اما امکان جابه‌جایی مکانیکی ویروس به وسیله آنان وجود دارد، به این معنی که ویروس می تواند به پاها، بال و حتی دهان آنان بچسبد و به مکان دیگر جابجا شود.

این ویروس شناس ادامه داد: این جابه‌جایی در مورد انواع ویروس، باکتری و میکروب امکان پذیر است و تاکنون با رعایت اصول بهداشت فردی و جمعی و عمل به توصیه های پزشکان متخصص، از این انتقال تا حد زیادی جلوگیری شده است.

وی ادامه داد: این جابه‌جایی اصلا به معنی انتقال ویروس کرونا از فرد بیمار به سایر افراد نیست، بلکه به این معنی است که حشرات مانند مگس، پشه و سوسک می توانند ویروس را از محل آلوده به مکانی دیگر جابجا کنند که با رعایت اصول بهداشتی به خصوص شستن مرتب دست با آب و صابون می توان با این موضوع مقابله جدی کرد.

 

آیا ویروس کرونا از طریق نیش حشرات منتقل می شود؟

موسسه ملی تحقیقات سلامت ایران اعلام کرد که در حال حاضر بررسی های مختلفی به دنبال پیدا کردن سرمنشاء و میزبان ویروس کرونا هستند. از آنجا که حشرات نیز یکی از بیماری‌زاترین موجودات بوده و منشأ انتقال بسیاری از بیماری ها به انسان هستند، این سوال مطرح می شود که آیا احتمال انتقال بیماری ویروس کرونا (کووید 19) از طریق نیش حشرات نیز وجود دارد؟

 

شواهد موجود در مورد کرونا

طبق گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت تا به امروز هیچ گونه اطلاعات و مدرکی که نشان دهنده انتقال ویروس کرونای جدید توسط حشرات باشد، وجود ندارد. هم چنین با مرور منابع و بررسی گزارش های مراکز کنترل بیماری های آمریکا و اروپا هیچ گونه شواهدی گزارش نشده است که تایید کند ویروس کرونا از طریق نیش حشرات منتقل می شود.

در واقع ویروس کرونا یک ویروس تنفسی است که در درجه اول از طریق قطرات بزاق یا ترشحات بینی هنگام صحبت کردن، سرفه یا عطسه فرد مبتلا، یا آلودگی سطوح به این قطرات و ترشحات گسترش می یابد. از این رو برای محافظت از خود، به طور مرتب دست های خود را با آب و صابون یا شوینده های با پایه الکل ضدعفونی کنید. همچنین، از تماس نزدیک با هر فردی که سرفه و عطسه می کند، اجتناب کنید.

تاکنون هیچ موردی مبنی بر انتقال ویروس کرونا با نیش حشرات گزارش نشده و شواهدی در این زمینه وجود ندارد. از آنجا که ویروس کرونای جدید یک بیماری تنفسی است می توان با رعایت نکات بهداشت فردی و شستشوی منظم دست ها از ابتلا به این بیماری جلوگیری کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین