شمانیوز
شما نیوز

رئیس اداره نظارت بر اماکن عمومی جزیره کیش مطرح کرد

برخورد قضایی با اصنافی که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند


برخورد قضایی با اصنافی که دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند

با شیوع ویروس کرونا در کشور،‌ دوری از محل‌های تجمع همواره یکی از اصلی‌ترین توصیه‌های مقام‌های وزارت بهداشت بوده و به همین علت، برای فعالیت اصناف و مجتمع‌های تجاری قوانین و دستورالعمل‌هایی تدوین شده است...

به گزارش شمانیوز به نقل از ایرنا؛ با شیوع ویروس کرونا در کشور،‌ دوری از محل‌های تجمع همواره یکی از اصلی‌ترین توصیه‌های مقام‌های وزارت بهداشت بوده و به همین علت، برای فعالیت اصناف و مجتمع‌های تجاری قوانین و دستورالعمل‌هایی تدوین شده است. با توجه به تعداد زیاد بازارها و مراکز خرید، این موضوع در جزیره کیش اهمیتی دوچندان می‌یابد. از همین‌رو در گفت‌وگو با سروان روح‌الله سلیمی رئیس اداره نظارت بر اماکن جزیره کیش،‌ از نحوه نظارت بر فعالیت اصناف در جزیره جویا شدیم.

 

پس از شیوع ویروس کرونا چه تدابیری برای نظارت بر اصناف درنظر گرفته شد؟

با شیوع ویروس کرونا در کشور،‌ ما در آغاز دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا و سپس  با تفویض اختیاری که صورت گرفت،‌ مصوبات شورای سلامت جزیره کیش را در دستور کار قرار دادیم. در جلسات شورای سلامت، نمایندگان کلیه نهادهای حاکمیتی و نمایندگان بخش خصوصی حضور پیدا می‌کردند و ما هم با توجه به وظیفه‌ای که در حوزه نظارت بر مکان‌هایی که وظیفه خدمات‌دهی به عموم را دارند،‌ در این جلسات شرکت می‌کردیم و برای مقابله با این ویروس، شیوه‌نامه ها و دستورالعمل‌های شورای سلامت را مبنای کار خود قرار دادیم و در این مسیر خط قرمز ما سلامت کیشوندان بود. 

 

در روزهای نخست شیوع ویروس کرونا،‌ حساسیت‌ها نسبت به خانه‌های شبانه بود. چون مراکز اقامتی و هتل‌ها تعطیل شده بودند و این خانه‌های اجاره‌ای کوتاه‌مدت به صورت غیررسمی و غیرقانونی فعالیت داشتند. در مجموع تعداد ۱۵۹ واحد شبانه پلمب شدند و از ادامه فعالیت‌شان جلوگیری به عمل آمد. در حوزه اصناف نیز با همکاری رئیس جامعه بازاریان،‌ بسیاری از صنوفی که احساس می‌شد فعالیت‌شان برای سلامت جامعه و شهروندان خطرناک است و ضرورتی برای فعالیت‌شان نبود،‌تعطیل شدند. با این حال متاسفانه تعداد محدودی از صنوف هنجارگریزند. که به اعتقاد من در این گونه صنوف مالک یا بهره‌بردار خودشان حضور نداشتند و تخلفاتی مثل عدم رعایت فاصله اجتماعی،‌ عدم رعایت پروتکل‌ها یا عدم رعایت ساعت کاری صورت می‌گرفت. در مجموع از ابتدای شیوع ویروس کرونا ۹۳ واحد اعم از کافی شاپ،‌ رستوران،‌ و..پلمب کردیم و از ادامه فعالیت آنها به مدت ۷ روز یا بیشتر جلوگیری به عمل آمد.

 

در طی هفته‌های اخیر و اوج گرفتن دوباره کرونا چه تعداد از واحدهای صنفی پلمب شدند؟

البته اگر صنفی مسائل بهداشتی را رعایت نکند، ما سعی می‌کنیم به خاطر مسائل و مشکلات اقتصادی مدارا کنیم و به همین علت ممکن است در وهله اول پلمب نکنیم اما در رابطه با عدم رعایت فاصله اجتماعی خیلی جدی برخورد می‌کنیم و در موج دوم کرونا هم ۸ مورد پلمب داشتیم.

 

پس از پلمب صنف یا مکان، در چه صورتی اجازه فعالیت مجدد به آنها داده می‌شود؟

بعد از پلمب مکان،‌ از طریق کارشناسان مرکز سلامت، کار آموزش و توجیه  افراد انجام می‌شود و در صورت تکرار تخلف باید در دفتر ثبت اسناد رسمی متعهد به رعایت اصول بهداشتی شوند و در صورت تکرار مجدد با تشکیل پرونده قضایی تحویل دادسرا می‌شوند. چون در حال حاضر در این خصوص جرم انگاری صورت گرفته و دادستان به عنوان مدعی العموم ورود می‌کند و برخورد قضایی سختی هم در انتظار متخلفان است.

 

آیا تا به حال موردی داشته‌اید که به مرحله قضایی و تشکیل پرونده هم رسیده باشد؟

البته خوشبختانه تاکنون در سطح جزیره به علت سواد اجتماعی بالا،‌ با آموزش‌ها و توصیه‌های اولیه مسئله رفع شده و به جرم منجر نشده است. در دو سه هفته اخیز نیز رعایت پروتکل‌ها جدی‌تر شده و  با تبلیغات صورت گرفته از طریق رسانه‌ها و بیلبوردها، نسبت به روزهای آغازین وضعیت بهتر شده است. ولی باید در اینجا تاب آوری مردم را هم در نظر بگیریم. به نظرم کیشوندان تا حدی زیادی با این مسئله کنار آمده‌اند و قوانین و مقررات را رعایت می‌کنند ولی متاسفانه گردشگران هنوز جدی نگرفته‌اند و بعضا بی‌توجهی می‌کنند و باید به آنها بیشتر هم اطلاع‌رسانی کرد.

 

بر روی فعالیت کدام صنف تمرکز بیشتری دارید؟

کافی شاپ‌ها و رستوران‌ها نسبت به سایر صنوف که محل تجمع به صورت گروهی هستند، متفاوت از سایر صنوف‌اند و باید به صورت ۱۰۰ درصدی پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند.

 

روند نظارت بر عملکرد اصناف از نظر مسائل بهداشتی چگونه است؟

سه نهاد در این رابطه مسئولیت دارند؛ مرکز توسعه سلامت، نیروی انتظامی و اداره بازرگانی و نظارت بر خدمات. بر این اساس ما گشت های تلفیقی مصوب کردیم که  به صورت تصادفی حضور پیدا می‌کنند و فعالیت اصناف را مورد بررسی قرار می‌دهند. علاوه بر این مردم می‌توانند گزارش های خود را در این زمینه به پلیس ۱۱۰ اعلام  کنند که پیگیری و بازخورد آن هم به آنها منتقل خواهد شد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی