شمانیوز
شما نیوز

خون در مدفوع نوزاد نشانه چیست؟

خون در مدفوع نوزاد نشانه چیست؟

وجود رگ های خونی یا ترشح خون در مدفوع نوزاد در برخی مواقع می تواند بسیار خطرناک باشد، خون در مدفوع نوزاد دلایل مختلفی دارد اما راه هایی هم برای از بین بردن و پیشگیری از وجود خون در مدفوع نوزاد وجود دارد.

مشاهده خون در مدفوع نوزاد گاهی اوقات هیچ دلیلی به جز واکنش شیمیایی بدن او ندارد. اگرچه که بعضی وقت ها می تواند نشان دهنده عفونت های خطرناک یا پارگی در قسمتی از درون بدن باشد که نیاز به مراجعه اورژانسی به پزشک دارد و مشاهده مقدار کمی ترشحات نیز کاملا طبیعی است اما اگر این ترشحات زیاد شوند و یا خون به همراه داشته باشند و ممکن است که دستگاه گوارشی کودک به مشکل برخورده باشد.

 

دلایل رایج برای مشاهده خون در مدفوع کودک

رایج ترین دلایل مشاهده خون در مدفوع کودکان شامل موارد زیر می باشد :

 

عفونت :

عفونت ها می تواند از طریق باکتری هایی مثل سالمونلا یا ای. کولی به وجود آمده باشد که به مدفوع کودک راه پیدا می کند و گاهی اوقات مدفوع کودک بیش از حد وا رفته است که به اسهال شباهت دارد و در این مواقع معمولا کودک با مشکلاتی مثل تب ، شکم درد و یا استفراغ مواجه است.

 

رژیم و یا واکنش به غذایی خاص :

بعضی از غذا ها می توانند به مدفوع کودک آسیب برسانند. علت آن هم پروتئین های موجود در مواد غذایی مثل شیر گاو یا سویا است و البته که نیاز به درمان پزشکی ندارد و می توان با حذف آن ماده غذایی از رژیم کودک این مشکل را برطرف کرد.

غذاهایی مثل چغندر ، گوجه فرنگی نیز می تواند رنگ مدفوع را تغییر دهد و البته که در این مورد هیچ جای نگرانی وجود نخواهد داشت.

 

پارگی های مقعدی :

گاهی اوقات پارگی های بسیار ریزی در قسمت مقعد کودکان به وجود می آید که می تواند باعث دیدن خون در مدفوع کودک شود. بافت مقعد به شدت ظریف است که این ظرافت در کودکان چند برابر است و مدفوع سفت و سخت می تواند این پارگی های ریز را به وجود بیاورد.

 

مشکلات گوارشی :

اگر خون زیادی در مدفوع کودک دیدید یا این خونریزی کم اما مداوم بود ، احتمالا مشکلی در دستگاه گوارشی وجود دارد و این موضوع زمانی اتفاق می افتد که قسمتی از روده مسدود می شود و دیگر نشانه های آن استفراغ و درد می باشد که این یک وضعیت جدی است و نیاز به مراقبت های اورژانسی دارد.

 

خون انتقال یافته از شیر مادر :

چنانچه اشاره کرده ایم اگر مادر پستان آغشته به خون داشته باشد ، ممکن است که این خون همراه با شیر وارد بدن نوزاد شود که در مدفوع او ظاهر خواهد شد که این مورد به کودک صدمه نخواهد زد.

 

مصرف بیش از حد شیر مادر :

این علت برای خونریزی مدفوع اصلا رایج نیست اما گاهی اوقات می تواند در موارد نادری باعث مشاهده خون در مدفوع نوزاد شود.

 

مصرف ویتامین ها :

ویتامین هایی خاص همچنین باعث خون و ترشح در مدفوع نوزاد می شود.

رنگ مدفوع نوزاد نیز می تواند موارد مختلفی را به شما گزارش دهد که شامل موارد زیر می باشد :

اگر مدفوع کودک قرمز روشن یا خرمایی تیره بود، می تواند نشان از مشکلات گوارشی او باشد.

مدفوع تیره نشان دهنده خشکی روده است.

 

اسهال همراه با خون نیز وجود عفونت باکتریایی را نشان می دهد.

اگر مدفوع نرمال بود اما رگه های خون در آن مشاهده می شد ، ممکن است مشکلاتی مثل آلرژی به روتئین شیر را نشان دهد.

اگر مدفوع بیش از حد سفت بود و رگه هایی از خون را دارا بود ، احتمالا نشان دهنده پارگی های ریز در پوست مقعد است.

 

آیا نیاز به مراجعه به پزشک وجود دارد ؟

خون یا ترشح در مدفوع کودک نشان دهنده این است که مشکلی در بدن نوزاد وجود دارد.

گاهی اوقات این علت ها جدی نیستند و می توانند به راحتی درمان شوند اما گاهی اوقات مشکلات مهمی را نشان می دهند.

 

آیا این مشکل نیاز به مراجعه اورژانسی به پزشک دارد؟

در چنین مواردی باید خونسردی خود را حفظ کنید. تشخیص اینکه کودک شما به مراجعه اورژانسی نیاز دارد یا خیر، بستگی به رفتار او دارد. اگر کودک شاد است و سالم به نظر می رسد ، می توانید در کمال آرامش وقت ملاقاتی را با پزشک تعیین کنید و وضعیت او را مورد بررسی قرار دهید اما اگر کودک با اسهال ، خونریزی زیاد ، دل درد ، استفراغ ، حالت تهوع ، تب و یا سختی همراه بود حتما اورژانسی به پزشک مراجعه کنید.

 

چگونه از این خونریزی پیشگیری یا آن را متوقف کنیم ؟

اگر این خونریزی شدید نیست و کودک در سلامت کامل به سر می برد ، راه هایی برای پیشگیری از آن یا از بین بردن همین میزان کم از خونریزی وجود دارد :

یکی از ساده ترین راه ها تغییر رژیم است :حذف شیر گاو از رژیم مادر و یا کودک تاثیر بسیار مهمی در این امر دارد و همچنین تغییر فرمولاسیون لبنیات نیز بسیار موثر است.

یکی دیگر از راه های موثر این است که در شش ماهه اول زندگی نوزاد فقط از شیر مادر به او بدهید و مصرف هرگونه غذایی را قطع کنید تا از آلرژی های احتمالی به غذا ها در او جلوگیری شود.

 

زمانی که می خواهید غذای جدیدی به کودک بدهید، مراقب باشید که دفعه اول فقط مقدار بسیار کمی را به او بدهید و نشانه های آلرژی را در او بررسی کنید و اگر کودک دچار اسهال و استفراغ شد ، از ادامه مصرف آن غذا خودداری کنید. تخم مرغ ، سویا و بادام زمینی از رایج ترین غذا هایی هستند که باعث این نوع آلرژی در کودکان می شوند.

 

اگر این خونریزی به دلیل پارگی پوست در مقعد بود، یعنی اینکه کودک شما به یبوست دچار شده است که در چنین شرایطی مصرف آب و مایعات را افزایش دهید تا یبوست او را بهبود ببخشد و البته حتما از آب میوه های طیعی استفاده کنید. مواد غذایی مثل اسفناج، گلابی، بروکلی و سبزیجات با فیبر بالا می تواند مشکلات روده را تا حد زیادی برطرف کند.

اگر وجود خون در مدفوع نوزاد به علت شیر مادر باشد ، می توان شیر دیگری را برای نوزاد تست کرد و واکنش بدن او را مورد بررسی قرار داد و البته اجازه دهید که کودک دوران شیر خوردن از مادر را کامل کند و بعد شیر دیگر را امتحان کنید.

در نهایت اگر با وجود رعایت تمام موارد ، باز هم موارد غیر طبیعی را در نوزاد مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید.

 

منبع:نمناک

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied