عاملی که باعث زردی دندانهایمان می شود چیست؟
چه چیزی دندان هایم را زرد میکند؟ و چه طور میتوان دندان ها را کاملاً سفید نگه داشت؟
متهم شمارۀ یک زرد شدن دندان ها، قطعاً سیگار است. در واقع، نیکوتین موجود در سیگارها که استنشاق میشود، زرد رنگ است و با گذشت زمان به سطح دندان ها منتقل میگردد.
برخی خوراکی ها نیز به خوبی به عنوان زرد کنندۀ دندان شناخته شده اند.
از سوی دیگر، خوردن بسیار زیاد خوراکی های ترش (خصوصاً مرکبات و سوداها)، مینای دندان را فرسوده میکند. و این در حالی است که مینا، به دندان سفیدی میدهد، عاج دندان که پوشیده شده است، پررنگ تر است. یک مینای نازک دندان ها را زرد یا متمایل به زرد میکند.
داروهایی که رنگ دندان را تغییر میدهند
داروها عامل چندان متداولی برای زرد شدن دندان ها نیستند اما باید دانست که برخی آنتی بیوتیک ها میتوانند بر رنگی شدن دندان ها اثر بگذارند.
به خانم های باردار توصیه میشود که از مصرف آنتی بیوتیک های خانوادۀ تتراسایکلین خودداری کنند، این توصیه برای بچه ها تا زمانی که هنوز دندان های دائمی شان شکل نگرفته است (حدود هشت سال)، نیز معتبر است.
یک آنتی بیوتیک که دیگر که خیلی زیاد مصرف میشود، آموکسی سیلین است، که این دارو هم میتواند دندان ها را زرد کند. اغلب این رنگی شدن، با گذشت زمان و مسواک زدن رفع میشود، اما برخی افراد ملاحظه میکنند که دندان شان به رنگ سابق برنگشته است.
این احتمالات برای تمام بیماران وجود ندارد. از سوی دیگر این افراد باید نسبت به بیماری که باید توسط آنتی بیوتیک درمان شود هم حساس باشند! در این باره حتماً با پزشک تان مشورت کنید.
چگونه میتوان مانع زرد شدن دندان ها شد؟
در ابتدا باید تصریح کنیم که این کار همیشه ممکن نیست. رنگ دندان های ما، مانند رنگ مو و رنگ پوست مان از طریق ژنتیک تعیین میشود. با این حال، کنار گذاشتن عاداتی که در بالا ذکر شد، به شما این امکان را میدهد که تا بیشترین حد ممکن، سفیدی طبیعی دندان های تان را حفظ کنید.
بنابراین دو نکته دربارۀ مسواک زدن یادآور میشویم:
وقت بگذارید: برای مسواک زدن، باید دو دقیقه کامل زمان بگذارید. محکم تر مسواک زدن طی مدت بیشتر، باعث حصول نتیجۀ بهتر نمیشود، این کار فقط به مینای دندان آسیب وارد میکند.