شمانیوز
شما نیوز

علت زایمان زودرس ، علل و علائم

علت زایمان زودرس ، علل و علائم

زایمان زودرس ، علل و علائم علائم زایمان زودرس چیست

سن بارداری به طور معکوس با خطر مرگ‌و‌میر نوزادان در ارتباط است. مرگ‌و‌میر نوزادان به میزان قابل‌توجهی در نوزادانی که پیش از هفته 32 بارداری متولد شده اند بالاتر است.

تولد نوزادان زود تر از موعد طبیعی یکی از مهم ترین دغدغه ها و نگرانی های زوج ها به ویژه مادران جوانی است که در انتظار تولد فرزندشان به سر می برند و این تولد زودهنگام نوزاد و تکامل نیافتن اندام های او از جمله مهم ترین عوامل بروز این نگرانی است زیرا مقاومت و ایمنی بدن نوزاد را در برابر بیماری ها و عفونت های احتمالی به حداقل می رساند و در شرایطی خاص خطر مرگ را نیز برای نوزاد به همراه دارد.

 

بر اساس مطالعات درصدی از نوزادان به جای تولد در زمان طبیعی، قبل از موعد طبیعی متولد می شوند. این نوزادان که در گروه نوزادان نارس قرار می گیرند در مقایسه با نوزادان دیگر در هفته اول تولد ۶ برابر و در سال اول تولدشان ۳ برابر نوزادان معمولی با خطر آسیب پذیری و مرگ روبه رو هستند.

 

احتمال ابتلا به مشکلات و اختلال های تنفسی در این نوزادان زیاد است. تنظیم دمای بدن نوزادان نارس در مقایسه با نوزادان طبیعی سخت تر است و این گروه ممکن است در روند رشد مغزی شان با مشکل روبه رو شوند. از این رو زایمان زودرس می تواند عوارض متعدد و نگران کننده ای برای والدین نوزاد به همراه داشته باشد .

 

 

زایمان زودرس و پیش از موعد به وضعیتی گفته می‌شود که نوزاد بیش از سه هفته قبل از تاریخ تعیین شده متولد شود. به بیان دیگر تولد زودرس پیش از هفته 37 بارداری رخ می‌دهد. از جمله نشانه‌های تولد زودهنگام می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

زایمان زودرس ، علل و علائم

جثه بدنی کوچک با سر بزرگ

پوشیده بودن بدن نوزاد با موهای بسیار نازک

پایین بودن دمای بدن به ویژه بلافاصله پس از تولد

مشکل تنفسی

نداشتن واکنش برای مکیدن شیر یا بلع آن

از جمله شاخص های خطرزا در تولد پیش از موعد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سابقه زایمان زودهنگام

چندقلوزایی

وقفه کمتر از شش ماه بین بارداری‌ها

بارداری به روش لقاح مصنوعی

استعمال سیگار یا مواد مخدر

ابتلای مادر به بیماری‌های مزمن مانند فشار خون بالا و دیابت

 

 همچنین به دلایل ناشناخته‌ای زنان سیاه‌پوست بیش از زنان دیگر ممکن است دچار وضع حمل زودهنگام شوند. هرچند احتمال بروز این مشکل برای تمامی زنان باردار وجود دارد. در واقع در بسیاری از زنان بارداری که دچار این عارضه می‌شوند شاخص های خطرزای شناخته شده‌ای مشاهده نمی‌شود.

 

درحالی که تمام نوزادان نارس و زودرس دچار مشکلات جسمی نمی‌شوند با وجود این تولد زودهنگام با مشکلات جسمی و طولانی مدت همراه است. به طور کلی، هر چه نوزاد زودتر متولد شود بیشتر در معرض مشکلات جسمی قرار دارد. برخی از این عوارض هنگام تولد ظاهر می‌شود درحالی که برخی از آن‌ها سال‌ها بعد بروز می یابد.

منبع:ایران ناز

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied