حاجت خواستن
حاجت روایی با توسل به حضرت زهرا (س) / نماز و دعا حضرت زهرا (س) برای حاجت روایی
اگر شما هم برای حل مشکلات و حاجت خواهی به دنبال توسل به حضرت زهرا دارید تا پایان این خبر همراه ما باشید.
به گزارش شمانیوز :حاجت خواستن، از قدیمیترین و رایجترین آیینهای مذهبی در فرهنگهای مختلف است که افراد برای رفع نیازها و مشکلاتشان انجام میدهند.بسیاری از مردم بر این باورند که با طلب حاجت از خداوند یا قدیسان، میتوانند به نیازها و آرزوهای خود دست یابند. حاجت خواستن معمولاً همراه با نیایش، دعا و نذر کردن است و نیازمند اعتقاد و ایمان قلبی فرد به اثربخشی آنها است.
حاجت گرفتن در ایام فاطمیه با نماز حضرت زهرا (س)
یکی دیگر از اعمال مخصوص ایام فاطمیه برای حاجت روایی، خواندن نماز دو رکعتی به ترتیب زیر است:
در رکعت اول سوره حمد و 100 مرتبه سوره قدر خوانده شود و در رکعت دوم پس از خواندن سوره حمد، صد مرتبه سوره توحید قرائت شود. پس از آن حاجت را از محضر ایشان طلب کرده و در سجده ذکر زیر را بخوانید:
« یا من لیس غیره رب یدعی، یا من لیس فوقه اله یخشی، یا من لیس دونه ملک یتقی، یا من لیس له وزیر یؤتی، یا من لیس له حاجب یرشی، یا من لیس له بواب یغشی، یا من لا یزداد علی کثره السئوال الا کرما و جودا، و علی کثره الذنوب الا عفوا و صفحا صل علی محمد و آل محمد وافعل بی کذا و کذا»
در جمله آخر به جای عبارت ” کذا و کذا”، حاجت خود را طلب کنید.
توسل به حضرت زهرا (س) با ذکر صلوات
یکی از ختوم مجرّب در برآورده شدن حاجات، صلوات بر حضرت فاطمهٔ زهرا(سلام الله علیها) است. صلواتی که پیامبر اکرم (ص) نیز به آن سفارش بسیار فرموده اند. در این بخش از دین و مذهب نمناک، اشاره ای خواهیم داشت به فضیلت صلوات حضرت فاطمه (س) و روش ختم این صلوات خاصه که برای حاجت فوری بسیار خوانده می شود.
متن صلوات حضرت زهرا برای حاجت به شرح زیر است:
اللّهمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَهَ وَ ابیها وَ بَعلِها و بَنیها وَ السِّرِ المُستَودَعِ فیها بِعَددِ ما احْاطَ بِه عِلْمُکَ.
زیارت حضرت زهرا(علیهاالسلام)
قال رسول الله صلى الله علیه و آله: «من زار فاطمه فکانما زارنى و من زار على بن ابیطالب فکانما زار فاطمه؛ هر کس فاطمه را زیارت کند مثل این است که مرا زیارت کرده و هر کس على بن ابیطالب را زیارت کند مانند آن است که فاطمه را زیارت کرده است.»
همچنین راوایت شده است: «قالت فاطمه: قال ابى و هو ذا حى: من سلم على و علیک ثلاثه ایام فله الجنه . قلت لها: ذا فى حیاته و حیاتک او بعد موته و موتک؟ قالت: فى حیاتنا و بعد موتنا؛ فاطمه(علیهاالسلام) فرمودند: پدرم آن زمان که در قید حیات بود [به من] فرمود: هر کس سه روز بر من و تو سلام کند، بهشت براى اوست. به حضرت [زهرا علیهاالسلام] گفتم: این مسئله در زمان حیات پیامبر و شما یا بعد از مرگتان است؟ حضرت زهرا (علیهاالسلام) فرمودند: در حیات و ممات ما.»
امام جواد( علیه السلام) هر روز هنگام ظهر به مسجد رسول الله (صلى الله علیه و آله) رفته و پس از سلام و صلوات بر رسول خدا (صلى الله علیه و آله)، به سراغ خانه مادرش حضرت زهرا( علیهاالسلام) که در همان نزدیکى قبر پیامبر(صلى الله علیه و آله) است مىرفت و کفشها را در آورده و با نهایت ادب و خضوع، داخل خانه شده و در آنجا نماز و دعا مىخواند و دقایقى طولانى به عبادت مشغول میشد و هرگز دیده نشد به زیارت رسول اکرم(صلى الله علیه و آله) برود و سراغ مادرش را نگیرد.
روز زیارت مخصوص حضرت زهرا(علیهاالسلام)
در روایات، هر یک از روزهاى هفته و ساعات شبانه روز به نام یکى از معصومین( علیهم السلام) نامگذارى شده و براى هر روز و هر هفته با توجه به همین نامگذاری ها، ادعیه و اعمالى بیان شده است . از بین روزهاى هفته، روز یکشنبه متعلق به امیرالمؤمنین و فاطمه زهرا (علیهماالسلام) مىباشد و از بین ساعات شبانه روز، ساعت آخر شب؛ نزدیک اذان صبح، متعلق به فاطمه زهرا(علیهاالسلام) مىباشد.
زیارت مخصوص حضرت زهرا (علیهاالسلام) در روز یکشنبه چنین است: «السلام علیک یا ممتحنه امتحنک الذى خلقک قبل ان یخلقک لما امتحنک به صابره و نحن لک اولیاء مصدقون و لکل ما اتى به ابوک صلى الله علیه و آله و اتى به وصیه علیه السلام مسلمون و نحن نسئلک اللهم اذ کنا مصدقین لهم ان تلحقنا بتصدیقنا بالدرجه العالیه لنبشر انفسنا بانا قد طهرنا بولایتهم علیهم السلام.»