شمانیوز
شما نیوز

تعیین تکلیف وضعیت استخدامی معلمان حق التدریس

 تعیین تکلیف وضعیت استخدامی معلمان حق التدریس

معلمان حق التدریس نسبت به عدم تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود معترض هستند و معاون توسعه و پشتیبانی آموزش و پرورش می گوید تا سال ۱۴۰۰ موظف به استخدام حق التدریس ها هستیم.

به گزارش شمانیوز و به نقل از خبرنگار مهر، دو روز است که جمعی از معلمان حق‌التدریس از سراسر کشور، مقابل ساختمان مرکزی وزارت آموزش‌ و پرورش با در دست داشتن پلاکاردهایی شامل عباراتی چون: «ماده ۲۸ باید توقف بشه» ،«معلم حق‌التدریس استخدام»، «بودجه تعیین شده کجا هزینه می‌شه» و... حاضر می شوند تا نسبت به بلاتکلیفی وضعیت استخدامی اعتراض خود را اعلام کنند.

 

این اعتراضات به دنبال این رخ می دهد که مجلس شورای اسلامی قانونی را برای استخدام معلمان حق التدریس و آموزش دهندگان نهضت سوادآموزی مصوب کرده است اما مدتهاست(۱۰ ماه) این قانون در دولت معطل مانده است. هر چند سرپرست آموزش و پرورش به اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفته است که امسال ۱۳ هزار نفر از نیروهای حق التدریس، مربیان پیش دبستانی‌ها و آموزشیاران نهضت سواد آموزی استخدام می شوند و واقعیت جاری در آموزش و پرورش نیز حکایت از کمبود نیرو برای اول مهر سر کلاس های درس دارد به طوری عبدالرضا فولادوند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران این کمبود نیرو در تهران را ۱۰ هزار نفر عنوان کرده است. و گفته می شود ۵۸ هزار معلم برای اول مهر بازنشسته می شوند که باید جایگزین آنها مشخص شود.

 

این کمبود نیرو با جذب دانشجو معلمان فارغ التحصیل و خروجی آزمون استخدامی قابل جبران نیست و حتی با وجود اعلام طرح به کارگیری دانشجو معلمانی که دو سال از تحصیل آنها گذشته نیز این امر جبران نمی شود اما به نظر می رسد در آموزش و پرورش استفاده از طرح معلم تمام وقت و یا استفاده از نیروهای بازنشسته در اولویت قرار گرفته است. همانطور که در تدوین لایجه بودجه بحث خرید خدمات در اولویت دولت قرار گرفت و نقدهای بسیاری به آن وارد شد. آنچه مشخص است آموزش و پرورش تلاش می کند تا زیر بار تعهدات جدید نرود چرا که علاوه بر بازنشستگانی که هر سال به لیست مطالبات اضافه می کنند، ورود نیروی استخدامی جدید، یعنی اضافه کردن مطالبات جدید در آموزش و پرورشی که کسری بودجه هر ساله آن زبانزد خاص و عام است. 

 

بخشنامه برای به کار گرفتن بازنشسته ها به جای حق التدریس ها

برای همین است که حتی از برخی استان های کشور از جمله استان فارس خبر می رسد که بخشنامه ای اعلام شده تا نیروهایی که تا سال گذشته به تدریس مشغول بودند حتی به صورت حق التدریس در سال جدید به کار گرفته نشوند و به جای آنها معلمان بازنشسته در اولویت باشند که همین موضوع نیز مورد اعتراض معلمان حق التدریس شده است.

 

اما در هر صورت طبق قانونی که مجلس شورای اسلامی مصوب کرده است، دولت تا پایان برنامه ششم توسعه باید معلمان حق‌التدریس را استخدام کند. حال گلایه بسیاری از معلمان حق التدریس این است که چرا به جای استخدام ۳۲ هزار نیروی حق التدریس صحبت از استخدام ۱۲ هزار نیروی حق التدریس برای مهر امسال می شود و این در حالی است که قانون مشخص نکرده که این استخدام ها باید همه در یک مرحله صورت بگیرد. 

 

نمایندگان مجلس شورای اسلامی می گویند امسال برای استخدام نیروهای حق التدریس بودجه پیش بینی شده است اما برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان نیز بودجه تعیین شده است با اینهمه کسری بودجه دولت اجرای بسیاری از این موارد را در هاله ای از ابهام قرار داده است و معاون توسعه و پشتیبانی آموزش و پرورش هم می گوید چنین ردیف بودجه ای لحاظ نشده است. از این گذشته در این قانون تنها معلمان حق التدریس مورد خطاب نیستند. اما این آموزگاران بیشترین تعداد را شامل می شوند.

 

چالش های یک وزارتخانه در ساماندهی معلمان

در حالیکه به نظر می رسد آموزش و پرورش برای ساماندهی وضعیت کمبود معلم سر کلاس درس، بودجه ای که در اختیار دارد، انواع مدل های جذب معلم و تعیین تکلیف حق و حقوق و استخدام آنها، مطالبات عقب مانده و.... دچار چالش های جدی است، در نهایت باید گفت کمتر از دو ماه مانده به آغاز سال تحصیلی این جامعه دانش آموزی کشور است که بیشترین لطمه را به صورت غیرمستقیم از این چالش می بیند. 

 

۱۰ اصلاحیه برای یک قانون

علی الهیار ترکمن معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش‌ و پرورش در نهایت صبح امروز در جمع معلمان حق التدریس حاضر شد و گفت: تا امروز به قانون تعیین تکلیف مربیان پیش دبستانی و آموزش دهنده‌های مستمر نهضت سوادآموزی ۱۰ بار اصلاحیه زدند و مشکلات زیادی را برای دولت و آموزش‌ و پرورش ایجاد کردند اما به هر حال این قانون مصوب شد و شورای نگهبان آن را تأیید کرد و ما به عنوان دستگاه اجرایی موظف به حد اجرای قانون هستیم و نه می‌توانیم آن را تفسیر یا کم و زیاد کنیم.

 

وی افزود: قانونی که شما از آن یاد می‌کنید و برخی نقل قول اشتباه از یک نماینده استناد کرده و می‌گویند پول استخدام این افراد در بودجه دیده شده است و بنده صراحتاً آن را تکذیب می‌کنم، یک قانون سه ساله است و از سال ۹۸ تا پایان سال ۱۴۰۰ باید اجرا شود. ما طبق قانون باید آئین‌نامه ‌ای را تصویب کنیم به عنوان فصل الخطاب اجرا که این آئین‌نامه تدوین شده است و ما هم‌اکنون این کار را انجام دادیم یعنی ۴ ماه روی مفاد آئین‌نامه کار کردیم و هدف اصلی این بود تا ابهامات قانون را برطرف کنیم که بعدها نگوییم فردی جا ماند. سعی کردیم با وجود ابهامات قانون، آئین نامه را صریح بنویسیم و یک کار دقیق انجام شود تا انشالله آخرین اصلاحیه از آموزش‌وپرورش عبور کند و تکلیف همه با این قانون مشخص شود.

 

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش‌وپرورش گفت: بعد از اینکه این آئین‌نامه تصویب شد آن رابه سازمان اداری و استخدامی برده و مجوزهای سال ۹۸ را دریافت می‌کنیم؛ هر فردی که در آن مجوزها وارد و تعیین تکلیف شود، شکل استخدامی او تغییر می‌کند اما اگر فردی مشمول نشود کار با او را به شکل حق‌التدریس ادامه می‌دهیم تا سال ۹۹ که دومین سال اجرای قانون است و مجوز دوم را خواهیم گرفت و باقی‌مانده افراد را استخدام خواهیم کرد و اگر بازهم عده‌ای در سال دوم تعیین تکلیف نشدند با آنها به شکل حق‌التدریس ادامه خواهیم داد تا سال ۱۴۰۰ که آخرین گروه را تعیین تکلیف می‌کنیم. با توجه به نیاز آموزش‌وپرورش، رشته تحصیلی، جنسیت، سنوات و ظرفیت استخدامی اعلامی از سوی سازمان امور اداری و استخدمی این افراد را جذب خواهیم کرد.

 

معاون برنامه‌ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش‌ و پرورش گفت: سازمان اداری و استخدامی هر چقدر به ما اعلام کند ما وظیفه داریم پول آن را بگیریم و این افراد را تعیین تکلیف کنیم و تا سال ۱۴۰۰ باید قانون را کامل اجرا کنیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی