شمانیوز
شما نیوز

واکسینه کردن دانش آموزان |پاستوکووک

پاستووکووک مناسب کودکان و دانش آموزان

پاستووکووک مناسب کودکان و دانش آموزان

رییس انستیتو پاستور ایران لازمه بازگشایی مدارس را واکسینه کردن دانش آموزان عنوان کرد و گفت : پاستوکووک برای تزریق کودکان مناسب است و در کوبا تزریق این واکسن به کودکان با موفقیت انجام شده است .

به گزارش شمانیوز: رییس انستیتو پاستور ایران لازمه بازگشایی مدارس را واکسینه کردن دانش آموزان عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه کارآزمایی بالینی واکسن مشترک کرونای ایران و کوبا (پاستوکووک) برای تزریق به کودکان و واکسینه کردن دانش آموزان در کوبا با موفقیت پشت سر گذاشته شد، می‌توان این واکسن را به کودکان ایرانی هم تزریق کرد.واکسن کرونای مشترک انستیتو فینلای کوبا و انستیتو پاستور ایران در کوبا به عنوان «سوبرانا۲» و در ایران به عنوان پاستوکووک نامگذاری شده است.

1676097

دکتر علیرضا بیگلری روز چهارشنبه افزود: پاستوکووک یکی از واکسن های ایمن و در دسترس برای تزریق به کودکان است.وی ادامه داد: با توجه به‌ گسترش قابل توجه دسترسی ایرانیان به واکسن کرونا در روزهای اخیر، قطعا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برنامه تزریق واکسن کرونا به کودکان را نیز اعلام می کند.

رییس انستیتو پاستور ایران تصریح کرد: تاکنون، کودکان در اولویت های سنی تزریق واکسن کرونا قرار نداشتند و در هفته های آینده در این ‌مورد تصمیم گیری می شود.

مجوز مصرف اضطراری سوبرانا۲ در کوبا اخذ شد

بیگلری اظهار داشت: مطالعه واکسن سوبرانا ۲ در کوبا روی کودکان انجام و مجوز مصرف اضطراری این واکسن هم دریافت شده است.

وی تاکید کرد که اگر وزارت بهداشت تصمیم به تزریق واکسن به کودکان داشته باشد، می تواند از این واکسن استفاده کند. این واکسن یکی از قابل دسترس ترین و مطمئن ترین واکسن های موجود است که می توان به کودکان تزریق کرد.

رییس انستیتو پاستور ایران همچنین گفت: نتیجه مطالعات نشان داد که این واکسن در بزرگسالان باید همراه با دز یادآور تزریق شود اما در کودکان دز سوم نیازی نیست و ۲ دز برای رسیدن به ایمنی مطلوب کافی است.

بیگلری یادآور شد: باتوجه به اینکه کارآزمایی بالینی این واکسن در کوبا انجام شده است، می توان با تایید سازمان غذا و داروی این واکسن را به کودکان ایران هم تزریق کرد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو روز دوشنبه ۱۵ شهریور در توئیتی از صدور مجوز واکسن کوبایی «سوبرانا۰۲» (Soberana۰۲) برای مصرف اضطراری گروه سنی ۲ تا ۱۸ سال در این کشور خبر داد.

 کیانوش جهانپور روز دوشنبه در این توییت نوشت: واکسن Soberana۰۲ که در ایران با نام پاستوکووک تولید می شود در کوبا برای گروه سنی ۲ تا ۱۸ سال نیز مجوز مصرف اضطراری دریافت کرد.

مطالعه کارآزمایی بالینی فاز سوم واکسن مشترک انستیتو پاستور ایران و انستیتو فینلای کوبا از ششم اردیبهشت ماه در هشت شهر و با حضور ۲۴ هزار داوطلب آغاز شد، در شهرهای بابل، ساری، اصفهان، کرمان، بندرعباس و همدان داوطلبان مطالعه تحت مداخله دو دُز این واکسن قرار گرفتند و در شهرهای یزد و زنجان، علاوه بر دو دُز، یک دُز یادآور (سوبرانا پلاس) نیز به داوطلبان تزریق شد.

تعدادی از شرکت‌های تولید کننده واکسن کرونا در حال بررسی تاثیر واکسن‌های تولیدی خود بر کودکان هستند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، بسیاری از متخصصان نگران شیوع موج سوم بیماری کووید -۱۹ و تأثیر آن بر سلامت کودکان هستند، بنابراین موضوع واکسیناسیون این گروه از افراد از اهمیت بالایی برخوردار است. آزمایشات مربوط به واکسیناسیون کودکان با توجه به عوامل زیادی با سرعت کمتری انجام می‌شود بنابراین هنوز مشخص نیست که چه زمانی کودکان در هند یا کشورهای دیگر به صورت کامل واکسینه می‌شوند.

چه زمانی کودکان واکسن کرونا را دریافت می‌کنند؟

تعدادی از شرکت‌ها به منظور بررسی تأثیر واکسن کرونا بر کودکان، در حال انجام دادن آزمایشات بالینی جدید هستند. بعضی از نتایج به دست آمده نیز امیدوار کننده بوده است. بعضی از کشورها مجوز استفاده از واکسن‌های فایزر و مدرنا را برای کودکان ۱۲ سال به بالا دریافت کرده‌اند. در ادامه به بررسی واکسن‌هایی می‌پردازیم که تأثیرات آن‌ها بر کودکان مورد بررسی قرار گرفته است:

واکسن مدرنا

مدرنا یکی از شرکت‌هایی است که به دنبال ارائه واکسن برای کودکان در ماه‌های آینده است، این شرکت که از فناوری mRNA بهره‌مند شده است، اعلام کرده که نتایج مرحله اول و دوم آزمایشات بالینی نشان می‌دهد که واکسن تولید شده این شرکت خطر ابتلا به بیماری کووید -۱۹ را در میان کودکان بین ۱۲ تا ۱۷ سال به میزان ۹۶ درصد کاهش می‌دهد. گزارش شده است که این شرکت در تلاش است یک مطالعه جدید بر نوزادان و کودکان کوچک‌تر انجام دهد تا بتوانند تأثیر واکسن را بیشتر ارزیابی کنند. با وجود این که هنوز مشخص نیست که آیا واکسن مدرنا در هند در دسترس کودکان قرار خواهد گرفت یا خیر؟ اما مقامات این کشور اعلام کرده‌اند که تا پایان سال جاری تعدادی واکسن مدرنا وارد هند خواهد شد.

واکسن کواکسین

کواکسین یکی از سه واکسنی است که در سراسر کشور هند تزریق می‌شود. با وجود این که به نظر می‌رسد این واکسن قادر است با گونه‌های جهش یافته ویروس کرونا مقابله کند، اما شرکت تولید کننده آزمایشات مربوط به بررسی تأثیر این واکسن بر کودکان بین ۶ تا ۱۸ سال را آغاز کرده است. آزمایشات فاز اولیه در مراکز انتخاب شده در سراسر کشور آغاز شده است، در صورتی که کواکسین مورد تأیید قرار گیرد اولین واکسنی خواهد بود که در این کشور به کودکان تزریق خواهد شد.

واکسن فایزر

واکسن فایزر که مشخص شده است میزان تأثیرگذاری بالایی دارد، جزء اولین واکسن‌هایی بوده است که پیش از این برای بزرگسالان و هم اکنون برای کودکان مورد تأیید قرار گرفته است. شرکت فایزر- بیون‌تک که آزمایشات بالینی مربوط به تأثیر واکسن بر کودکان را در اوایل ماه فوریه سال ۲۰۲۱ میلادی آغاز کرده است به این نتیجه رسیده است که میزان تأثیرگذاری این واکسن بر کودکان ۹۹ درصد است بنابراین مجوز استفاده از این واکسن برای کودکان ۱۲ سال به بالا در کشورهایی مانند آمریکا، کانادا و سنگاپور صادر شد البته شرکت فایزر قصد دارد تأثیر واکسن خود را بر کودکان کوچک‌تر نیز بررسی کند.

واکسن زیدوس کادیلا

واکسن زیدوس کادیلا که در سال ۲۰۲۰ میلادی تولید شد هنوز مجوز استفاده برای بزرگسالان را دریافت نکرده است، اما نتایج آزمایشات اولیه انجام شده روی کودکان بین ۱۲ تا ۱۸ سال نشان می‌دهد که این واکسن یکی از اولین واکسن‌هایی خواهد بود که کودکان هندی آن را دریافت خواهند کرد. گزارشات منتشر شده نشان می‌دهد که آزمایشات بالینی مربوط به واکسن زیدوس کادیلا قرار است در ماه فوریه سال ۲۰۲۲ انجام شود در صورتی که در آن تاریخ مورد تأیید قرار بگیرد مجوز استفاده اضطراری را نیز دریافت خواهد کرد. موضوع متفاوت در مورد واکسن زیدوس کادیلا این است که بر خلاف دیگر واکسن‌ها در سه دوز تزریق خواهد شد.

واکسن جانسون اند جانسون

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که واکسن جانسون اند جانسون از میزان تأثیرگذاری قابل توجهی برخوردار است و برای واکسینه کردن کودکان و نوزادان نیز در نظر گرفته شده است. شرکت سازنده آزمایشات مربوط به تأثیر واکسن جانسون اند جانسون را بر کودکان بین ۱۲ تا ۱۷ سال در ماه آوریل انجام داد البته هنوز مشخص نیست که اطلاعات مربوط به آزمایشات انجام شده چه زمانی ارائه می‌شود.

واکسن سینواک

کشور چین که تا کنون میلیون‌ها نفر از جمعیت خود را واکسینه کرده است واکسن سینواک را برای تزریق به کودکان بین سه تا ۱۷ سال تأیید کرد. داده‌های اولیه به دست آمده نشان می‌دهد که واکسن ذکر شده برای کودکان بی خطر است و آن‌ها را در برابر ابتلای بیماری کووید -۱۹ ایمن می‌کند. متخصصان نیز باور دارند که واکنش‌ها و عوارض جانبی ناشی از دریافت واکسن سینواک خفیف هستند. شرکت سازنده واکسن سینواک قصد دارد آزمایشات بیشتری در زمینه تأثیر آن بر سلامت کودکان کوچک‌تر انجام دهد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی