واکسن آنفولانزا
جزییات تامین واکسن آنفولانزا در ایران | تامین واکسن آنفولانزا از تولید داخلی
امسال دو میلیون دز واکسن آنفلوآنزا در اختیار معاونت بهداشتی وزارت بهداشت قرار میگیرد تا برای گروههای هدف و آسیبپذیر مانند زنان باردار، کادر درمان و... تزریق شود.
به گزارش شمانیوز: تزریق واکسن آنفولانزا پیش از شروع فصل سرما آغاز می شود. واکسن آنفولانزا برای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا به خصوص در افرادی که در صورت ابتلا به آنفولانزا در معرض خطر بروز عوارض آن قرار دارند، توصیه می شود. واکسن های آنفلوآنزا هم به صورت تزریقی و هم به شکل پاشیدنی داخل بینی وجود دارند. واکسن آنفولانزا باعث میشود که بدن دو هفته بعد از واکسیناسیون شروع به تولید آنتی بادی کند. امسال دو میلیون دز واکسن آنفلوآنزا در اختیار معاونت بهداشتی وزارت بهداشت قرار میگیرد تا برای گروههای هدف و آسیبپذیر مانند زنان باردار، کادر درمان و... تزریق شود.
تامین ۲میلیون دُز واکسن آنفلوآنزا برای امسال
رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مقرر شده که دو میلیون دُز واکسن آنفلوآنزا در اختیار معاونت بهداشتی وزارت بهداشت قرار گیرد، گفت: تاکنون ۸۰۰ هزار دز واکسن آنفلوآنزا تحویل معاونت بهداشتی وزارت بهداشت شده است. البته امسال بخش مهمی از نیاز کشور در از طریق واکسن آنفلوآنزای تولید داخلی رفع میشود که برای اولین بار این اقدام میافتد.
دکتر محمدرضا شانهساز درباره وضعیت تامین واکسن آنفلوآنزا برای سال جاری، گفت: طبق روال سنوات گذشته، علیرغم تحریمهایی که در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی و ... وجود دارد، ما از ماهها قبل در زمینه تامین واکسن آنفلوآنزا اقدام کرده بودیم.
وی افزود: تاکنون ۸۰۰ هزار دز واکسن آنفلوآنزا تحویل معاونت بهداشتی وزارت بهداشت شده است. اتفاق جدیدی که امسال می افتد، این است که بخش مهمی از نیاز کشور در از طریق واکسن آنفلوآنزای تولید داخلی رفع میشود که برای اولین بار این اقدام میافتد. باید توجه کرد که واکسن آنفلوآنزای تولید داخلی نتیجه سالها کار علمی و تولیدی کشور بوده است.
شانهساز ادامه داد: مقرر شده که دو میلیون دز واکسن آنفلوآنزا در اختیار معاونت بهداشتی وزارت بهداشت قرار گیرد تا برای گروههای هدف و آسیبپذیر مانند زنان باردار، کادر درمان و... تزریق شود. بعد از تامین این میزان واکسن برای معاونت بهداشتی، سایر واکسنهای آنفلوآنزا در داروخانههای سطح کشور توزیع میشود و مردم میتوانند این واکسن را از داروخانهها تهیه کنند.
رییس سازمان غذا و دارو که در یک بخش خبری تلویزیونی صحبت می کرد، تاکید کرد: بر این اساس تاکنون ۸۰۰ هزار دز واکسن آنفلوآنزا تحویل معاونت بهداشتی وزارت بهداشت شده است و مابقی نیز تامین می شود و تحویل میدهیم. بعد از این اقدام نیاز معاونت بهداشتی تامین شده و مابقی واکسنها از طریق داروخانهها در دسترس مردم قرار میگیرد. باید توجه کرد که صرفه جویی ارزی ناشی از تولید داخل واکسن آنفلوآنزا ۱۵ میلیون دلار خواهد بود که علاوه بر این دانشی که در کشور ایجاد شد، کار بزرگی در کشور بود. صرفه جویی ارزی و قیمت پایین تر محصول هم از مزایای تولید داخلی این واکسن خواهد بود.
آنفولانزا را دست کم نگیرید
باور اشتباه
آنفولانزا خطرناک نیست و یک عفونت ویروسی خفیف می باشد.
درست است آنفولانزا خطرناک ترین بیماری دنیا نیست اماجزو بیماری هایی است که سالیانه جان افراد زیادی را در معرض خطر قرار می دهد و حدود 250 الی 500 هزار نفر سالانه به علت این بیماری جان خود را از دست می دهند.
آنفولانزای H1N1 برای جوانان خطرناک است و نوع فصلی آن برای آنان که سیستم ایمنی ضعیف دارند و افراد مسن و کودکان خطرناک می باشد.
بدن هیچکس در مقابل آنفولانزا مصون نیست
باور اشتباه:
بسیاری از افراد بر این باورند چون تا کنون دچار آنفولانزا نشده اند در باقی عمر نیز دچار نمی شوند و نسبت به این بیماری مصونند.
آنفولانزا بیماری است که توسط سویه های مختلفی که هر ساله تغییر می کنند ایجاد می شود به همین دلیل است که هر سال نیاز به تزریق واکسن جدید است .بنابراین نمی توان گفت که شما اگر از قبل نسبت به آن مصونیت گذشته داشته اید در برابر انواع جدید آن نیز در امان هستید.
واکسن منجر به بروز آنفولانزا نمی شود
باور اشتباه:
برخی به اشتباه فکر می کنند که اگر واکسن انفولانزا را بزنند به بیماری آنفولانزا دچار می شوند. به همین دلیل این واکسن را که بهترین محافظت کننده در برابر ویروس آنفولانزا می باشد را به دلیل ترس و وحشت از مبتلا شدن به این بیماری نمی زنند.
شما با زدن واکسن تزریقی آنفلوآنزا، آنفلوآنزا نمی گیرید، اما عوارضی جزئی مانند تورم، تب خفیف و درد بدن ممکن است رخ دهد. واکسن آنفولانزا حاوی نمونه های مرده این ویروس است که موجب بیماری آنفولانزا نمی شود و در صورتی بیماری ایجاد می شود که واکسن زنده باشد.
منبع: ایسنا