کشف استعدادهای گمنام در محلات تهران
معاون شهردار جشنواره مد و لباس تسنیم را فرصتی برای کشف استعدادهای گمنام در سطح محلات و زنان سرپرست خانوار دانست.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به برگزاری پنجمین نمایشگاه مد و لباس تسنیم با بیان اینکه مفتخریم که توانستیم برای پنجمین سال متوالی این نمایشگاه را برگزار کنیم گفت: این مسئله نشان میدهد که این نمایشگاه توانسته جایگاه خود را میان شهروندان تهرانی و علاقمندان حوزه مد و لباس پیدا کند.
وی با اشاره به لزوم ورود پر رنگ به عرصه مد و لباس به سبک ایرانی و اسلامی و متناسب با فرهنگ بومی کشورمان، اظهار داشت: متاسفانه در سالیان گذشته غفلتهای زیادی در حوزه پوشش اسلامی و ایرانی داشتیم و این در حالی است که این غفلتها در حوزه پوشش بانوان با توجه به لزوم در نظر گرفتن سلائق متنوع در طراحی پوشش و لباس زنان، دو چندان بوده است.
معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران با بیان اینکه متاسفانه در مقابل عدم فعالیت ما در این حوزه شاهدیم که جوانان و مردم به سمت مدلها و مد غربی سوق پیدا کردهاند گفت: این لباسها سنخیتی با فرهنگ و آموزههای ملی و اعتقادی ما ندارند و این ناشی از ضعف کارکرد دستگاههای فرهنگی در این حوزه است.
عبدالهی با تاکید بر اینکه قطعاً موفقیت ما در این حوزه در گرو حمایت از طراحانی است که با بهرهمندی از هنر و علائق جامعه، طرحهای خود را مبتنی بر شاخصهای دینی و ایرانی که همخوانی با فرهنگ مردم کشورمان دارد ارائه میدهند گفت: برگزاری این جشنواره باعث میشود تا از سبک پوشش ایرانی اسلامی حمایت شود.
وی با بیان اینکه برگزاری اینگونه نمایشگاهها با جامعه هدف بانوان محلات تهران سبب کشف استعدادهای گمنام میشود افزود: زنان در سطح محلات شاید امکان بروز استعدادها و تواناییهای خود را نداشته باشند اما برگزاری چنین نمایشگاههایی که با هدف شناسایی استعدادها است قطعا در رشد و بلوغ اجتماعی زنان کمک کننده است.
عبدالهی در ادامه با بیان اینکه در نمایشگاه تسنیم دستاوردهای مراکز توانمدی سازی زنان سرپرست خانوار(کوثر) در معرض دید عموم قرار گرفته با تاکید بر اینکه حمایت شهرداری از زنان سرپرست خانوار در برگزاری این جشنواره حرکتی ارزشمند است، افزود: حمایت از اقشار مختلف و آسیب دیده جامعه و به خصوص زنان سرپرست خانوار در چنین حوزهای که به تولید محصولی ارزنده منجر میشود نه تنها به تولید فرهنگ کمک میکند بلکه اقتصاد مالی خانوادههای این زنان را نیز متحول خواهد کرد.
معاون شهردار تهران در واکنش به درخواست راه اندازی نمایشگاه دائمی برای عرضه این محصولات با بیان اینکه این درخواست باید مورد بررسی دقیق و کامل قرار گیرد گفت: وظیفه شهرداری برگزاری فروشگاه یا نمایشگاه دائمی نیست و تنها در راستای فعالیت، تشویق و توانمندی زنان به خصوص سرپرستهای خانوار و حمایت از تولیدات داخلی نسبت به برگزاری نمایشگاههای مختلف اقدام میکنیم اما میتوان با ورود و همکاری سایر دستگاهها به این مهم دست یابیم.
عبداللهی همچنین در مورد برگزاری و پایه ریزی «مدسال» توسط این جشنواره تاکید کرد: شهرداری تهران آماده است تا در کنار سایر دستگاههای دخیل در این زمینه قرار گیرد تا این مهم در راستای توسعه فرهنگ استفاده از کالای ایرانی منطبق با سبک زندگی ایرانی اسلامی محقق شود.
وی با تاکید بر ضرورت حمایت از تولیدات داخلی گفت: این جشنواره با نگاه حمایت از تولیدات داخلی و بر اساس رویکرد اقتصاد مقاومتی، برپا شده است. در واقع ما معتقدیم در حال حاضر این قابلیت را داریم که با تواناییهای موجود در داخل، نیازهای مد و پوشاک بانوان کشور را با نگاه اسلامی و ایرانی تامین کنیم.
وی با بیان اینکه محصولات عرضه شده در این نمایشگاه از نظر کیفی در جایگاه بسیار خوبی قرار دارند و معتقدیم تولیدات ارائه شده در این جشنواره و نمایشگاههای مشابه میبایست از نظر کیفیت و قیمت، قابل رقابت با نمونههای خارجی باشد. عبدالهی خاطرنشان کرد: زنان به عنوان اصلی ترین ستون خانواده میتوانند نقش موثری تر در توسعه فرهنگ استفاده از کالاها و پوشاک ایرانی ایفا کنند بگونهای که میتوانند در تحریم کالاها و البسه خارجی جریانی ایجاد کنند تا گرایش مردم به البسه و پوشاک ایرانی اسلامی بیشتر شود.
براساس این گزارش، نمایشگاه تسنیم از ٢٢ دی فعالیت خود را آغاز کرد و تا 29 دی ماه ادامه خواهد داشت و از ساعت 10 تا 20 هر روز پذیرای بازدیدکنندگان است.