تعیین شرط سنی برای ازدواج اقدامی بازدارنده است!
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): عضو هیأت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس، گفت: نباید در طرح جامع جمعیت پایه سنی برای ازدواج تعیین کرد زیرا تعیین پایه سنی برای اعطای تسهیلات ازدواج یک اقدام بازدارنده در ازدواج جوانان است.
فرج الله عارفی در گفت وگو با خانه ملت، توضیح داد: بخشی از طرح جامع جمعیت برای رسیدگی به موضوع ازدواج و بررسی معضلات و مشکلات جوانان در این زمینه است، البته نباید در این طرح برای ازدواج محدودیت قایل شد، چرا که اصالت طرح برای ترویج و افزایش جمعیت است.
نماینده مردم جیرفت در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: نباید در طرح جامع جمعیت پایه سنی برای ازدواج تعیین کرد چراکه تعیین پایه سنی برای اعطای تسهیلات ازدواج یک اقدام بازدارنده است، از طرف دیگر سن ازدواج در مناطق کشور متفاوت است تعیین یک قانون واحد برای این رویدادی که متغیرهای زیادی دارد کار درستی نیست.
وام ازدواج برای تهیه مسکن و ماشین نیست
این نماینده مردم در مجلس نهم در رابطه با نقش وام های ازدواج در جامعه توضیح داد: زمان ما وام ازدواج به کسی اعطا نمی شد و سال 1371 اولین بار پیشنهاد اعطای وام ازدواج به دولت آقای هاشمی ارائه شد که در آن زمان مبلغ وام ازدواج 300 هزار تومان بود اما در شرایط فعلی این وام 5 میلیون تومان است.
وی افزود: این وام مبلغ زیادی نیست اما این موضوع را هم باید بدانیم که وام ازدواج برای انجام امور مربوط به ازدواج است، نه تهیه مسکن و ماشین، اگر برخی جوانان دست از توقع بی جا بردارند همین مبلغ هم پاسخگوی شروع یک زندگی معمولی خواهد بود.
گذر از دوره سنت به مدرنیسم دلیل افزایش آمار طلاق در روستا ها
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اجتماعی با اشاره به افزایش آمار طلاق در روستا ها نسبت به شهر، گفت: ارزش داوری ها در مورد ازدواج و طلاق متفاوت است و یکی از دلایل این اتفاق را می توان گذر از دوره سنت به مدرنیسم دانست.
نماینده مردم جیرفت در مجلس نهم، تصریح کرد: مباحث زیادی در رابطه با طلاق و دلایل آن وجود دارد، عده ای گذر از زندگی سنتی به مدرن را موجب طلاق می دانند، عده ای دیگر تأثیرات رسانه ها بر رفتار جمعی را دلیل اصلی معضلات اجتماعی و به خصوص طلاق می دانند و عده ای هم تغییر نگرش ها و ارزش ها را دلیل آن معرفی می کنند، اما آنچه که مسلم است تمام دلایل به نوعی در پی گذر از سنت به مدرنیسم اتفاق می افتد و مفعول این اتفاق است.
وی افزود: در گذشته نوعی ارزش در جامعه رایج بود و امروز نوع دیگری از ارزش ها رایج است، اما این نگرش ها با تغییر در سطح تحصیلات و طرز فکر تغییر کرده، همین موضوع باعث تغییر سطح توقع جوانان شده.
عارفی یادآور شد: زمانی ازدواج صورت می گرفت و جوانان همراه با پدر و مادر و بدون هیچ دغدغه ای زندگی می کردند، حال اینکه شرایط شروع زندگی در زمان فعلی متفاوت است و زندگی باید با یک خانه مستقل و یک زندگی مستقل آغاز شود که این موضوع خود بازدارندگی ایجاد می کند.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون اجتماعی ادامه داد: بنابر این به طور قطع می توان گفت از یکی از دلایل اصلی دیگر تغییر الگوی ازدواج در کشور تغییر شرایط اقتصادی است، که باید از وضعیت رکود فعلی نجات پیدا کنیم و از بودجه ناشی از نفت در جهت تقویت ازدواج در جامعه استفاده کنیم.