انسانهای امروزی از طول عمر همتراز با شامپانزهها برخوردارند
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شما نیوز): پژوهش اخیر موسسه تحقیقات جمعیتی مکس پلانک نشان داده که طول عمر انسانها بسیار بیشتر از پیش شده و که سرعت آن سریعتر از حد انتظار و بیشتر به دلیل پیشرفتهای محیطی نسبت به ژنتیک بوده است
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شما نیوز): چهار نسل قبل، متوسط سوئدیها از احتمال مرگ مشابه با یک شکارچی برخوردار بودند اما یافتههای محققان نشان داده که پیشرفتها در شرایط زندگی در اثر پزشکی، اصول بهداشتی بهتر و آب آشامیدنی پاکیزه باعث سرعت گرفتن طول عمر در سطوح مدیت در 100 سال اخیر شده است.
در ژاپن سن 72 سالگی به عنوان 30 سال جدید مطرح شده که در آن یک انسان 72 ساله مدرن ممکن است از احتمال مرگ مشابه با یکی از اجداد 30 ساله شکارچی-گردآوردنده در 1.3 میلیون سال قبل برخوردار باشد.
به گفته محققان، گرایشات طول عمر به کشور خاصی محدود نبوده و بر اساس ژنتیک نیز نیست.
پیشرفت مشابهی در کاهش متوسط احتمال مرگ در یک سن خاص نیز که پیش از این دستیابی به آن 1.3 میلیون سال طول کشیده، در قرن 21 تنها 30 سال زمان نیاز داشته است.
زیستشناسان طول عمر کرمها، حشرات میوه و موشها را با اصلاح نژادی جمعی آنها در آزمایشگاه برای ابقاء سن بالا یا دستکاری سیستم غدد درونریز آنها که بر تمام سلولهای بدن تاثیر داشته، افزایش دادهاند. اما افزایش طول عمر بدست آمده توسط انسانها در چهار نسل گذشته حتی بسیار بزرگتر از تجربیات قابل دستیابی در آزمایشگاه بوده است.
محققان در این پژوهش، اطلاعات جاودانگی جمعآوری شده از میان مردم سوئد، فرانسه و ژاپن از میان شکارچی-گردآوردنگان امروزی و همچنین شامپانزههای وحشی را که نزدیکترین بستگان انسان در حیات وحش محسوب میشوند، بررسی کردند و دریافتند که انسانهای امروزی از طول عمر همتراز با شامپانزهها برخوردارند.
این تحقیقات نشان داده که درحالیکه ژنتیک نقش کوچکی را در شکلدهی به مرگومیر انسان ایفا کرده، کلید بالا رفتن سن جمعی انسان در ظهور فناوریهای پزشکی، بهبود تغذیه، آموزش عالی، مسکن بهتر و چندین پیشرفت دیگر در استانداردهای کلی زندگی نهفته است.
این در حالی است که برخی از دانشمندان بر این باورند که این میزان طول عمر دیگر افزایش چندانی نخواهد داشت و با وجود آسیبهای محیط زیستی مانند تغییرات آبوهوایی و آلودگی اوزون به همراه چاقی فزاینده انسانها احتمالا انسان را به دوره اول پیشرفتهای خود برگشت خواهد داد.
این پژوهش در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر شده است.