فلافل، سلامت شهروندان تبریزی را تهدید میکند
مدیرکل سلامت و امور اجتماعی شهردار تبریز، مصرف فلافل را تهدیدی جدی برای سلامت شهروندان دانست و از شهروندان خواست تا از مصرف این ماده غذایی مضر، پرهیز کنند.
مدیرکل سلامت و امور اجتماعی شهردار تبریز، مصرف فلافل را تهدیدی جدی برای سلامت شهروندان دانست و از شهروندان خواست تا از مصرف این ماده غذایی مضر، پرهیز کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجانشرقی، علیرضا رحیمی در جمع خبرنگاران عنوان کرد: مدتی است که واحدهای فلافل فروشی بسیاری در شهر تبریز شروع به کار کرده و این ساندویچ عربی را به یک رقیب جدی برای غذاهای سریع الطبخ بومی تبدیل کردهاند.
وی در خصوص مضرات فلافل، اظهار کرد: روغن مورد استفاده در فلافل و سمبوسه معمولا روغن غیر سرخ کردنی است و یا اگر هم در طبخ آن از روغن سرخ کردنی استفاده شود، حرارت مکرر آن باعث تولید مواد سرطانزا میشود؛ چراکه روغن آن به دفعات مورد استفاده قرار میگیرد.
رحیمی با اشاره به اینکه ابتلا به سرطان از عوارض طولانی مدت مصرف فلافل است، گفت: به دلیل غوطهور بودن فلافل در داخل روغن و همچنین چربی زیاد این ماده غذایی، مصرف زیاد آن میتواند سلامتی افراد را تهدید کند.
وی پایین بودن قیمت فلافل، استفاده از انواع ادویه و ترشی در این غذای جنوبی سریع پخت را که با خمیر نخود تهیه میشود، چالشی برای سلامتی مردم دانست و افزود: غذاهای آماده یا فستفودها، اکنون جزء لاینفک برنامه غذایی اغلب شهروندان شدهاند، که این موضوع میتواند در بلندمدت سلامت شهروندان را با چالشهای جدی مواجه کند.
رحیمی، اضافه وزن، تغییر حالت خلق و خوی روحی و روانی، افسردگی، بیش فعالی، ابتلا به انواع بیماریهای قلبی-عروقی، فشار خون، ابتلا به سرطان و دیابت را از دیگر اثرات مصرف غذاهای فستفودی و همچنین فلافل عنوان کرد.
مدیرکل سلامت و امور اجتماعی شهرداری تبریز با ابراز تاسف از افزایش فلافل فروشیها در سطح شهر تبریز، عنوان کرد: هماکنون شاهد افزایش رغبت مردم تبریز به استفاده از فلافل هستیم که باید با فرهنگسازی و اطلاعرسانی در خصوص مضرات فلافل این رویه تغییر پیدا کند؛ چراکه سرطان، افرادی را که در طولانی مدت از فلافل استفاده کنند تهدید میکند.
انتهای پیام