مجتمع بندری کاسپین، ظرفیتی مناسب برای صادرات محصولات شیلاتی
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: مجتمع بندری کاسپین، بهعنوان یک بندر با رویکرد صادراتی می تواند ظرفیت مناسبی برای صادرات محصولات شیلاتی به کشورهای حاشیه خزر بهویژه روسیه باشد.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی گفت: مجتمع بندری کاسپین، بهعنوان یک بندر با رویکرد صادراتی می تواند ظرفیت مناسبی برای صادرات محصولات شیلاتی به کشورهای حاشیه خزر بهویژه روسیه باشد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، تفاهم نامه همکاری میان سازمان منطقه آزاد انزلی و سازمان شیلات ایران بهمنظور استفاده از ظرفیتها و توانمندیهای طرفین با امضای مهندس «رضا مسرور»، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی و دکتر «حسن صالحی»، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران منعقد شد.
براساس این تفاهم نامه همکاری، مقرر شد طرفین حد اعلای تلاش خویش را برای بهرهمندی از ظرفیتهای موجود در منطقه آزاد انزلی و توانمندیهای دو طرف در قالب پوشش منطقهای در توسعه تجارت آبزیان، رشد صادرات، گسترش صنایع شیلات، برطرف کردن مشکلات جوامع بهرهبردار صیادی، آبزیپروری و صنایع شیلاتی همچنین با هدف همافزایی دو دستگاه در توسعه بیش از پیش منطقه و هم راستا با مأموریتهای دو دستگاه، در موضوع تفاهم نامه و نیل به خوداتکایی ملی انجام دهند.
مسرور در جریان عقد این تفاهم نامه همکاری با بیان اینکه مجتمع بندری کاسپین بهعنوان یک بندر با رویکرد صادراتی میتواند ظرفیت مناسبی برای صادرات محصولات شیلاتی به کشورهای حاشیه خزر به ویژه روسیه باشد، افزود: برای همکاری در زمینه توسعه صادرات شیلاتی با بهرهمندی از پتانسیلها و مزیتهای منطقه آزاد انزلی به کشورهای منطقه و حاشیه خزر آمادگی کامل داریم.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی با بیان اینکه ایجاد پایانه های صادراتی شیلات، صنایع فرآوری محصولات آبزیان و اجرای طرحهای سرمایهگذاری پرورش ماهی در قفس از سوی سرمایهگذاران از دیگر زمینههای همکاری در زمینه توسعه ظرفیتهای شیلاتی است، خاطرنشان کرد: این منطقه مکان مناسبی برای سرمایهگذاری در صنایع شیلات و آبزیان است و اجرای طرح تولید و خدمات پس از تولید و تجهیزات سردخانهای و سایر طرحهای سرمایهگذاری صنعت شیلات، علاوهبر افزایش ظرفیت تولید و سرانه مصرف، موجب اشتغالزایی در این منطقه و استان میشود.
دکتر «حسن صالحی»، رئیس سازمان شیلات ایران نیز، با اشاره به جایگاه دیرینه شیلات درگیلان، منطقه آزاد انزلی را بهعنوان دروازه جدیدی برای حضور صنایع فرآوردههای مرتبط با شیلات در کشورهای حاشیه دریای خزر دانست و گفت: در این تفاهم نامه علاوهبر افزایش ظرفیت توسعه پرورش ماهی در قفس، صنایع مورد نیاز با آن نیز تقویت میشود.
وی تصریح کرد: ایجاد پایانه صادراتی آبزیان برای توسعه تجارت در بازار روسیه و کشورهای حاشیه دریای خزر همچنین راهاندازی کارخانههای فرآوری آبزیان و صنایع وابسته در این منطقه نیز مورد توافق طرفین قرار گرفت.
معاون وزیر و رئیس شیلات کشور به حمایت از شرکتهای خارجی سرمایهگذاری در راستای جذب آنان و سرمایهگذاری در منطقه آزاد انزلی اشاره و خاطرنشان کرد: با انعقاد این تفاهم نامه آینده درخشانی در جهت توسعه شیلات در منطقه آزاد انزلی پیشبینی میشود.
به گزارش ایسنا، این تفاهم نامه که در پنج ماده و 24 بند به مدت سه سال راهبرد همکاری دو سازمان را تعیین میکند مشتمل بر موضوعات همکاری همچون استفاده از توان و ظرفیت طرفین در خصوص راهاندازی پایانههای صادراتی آبزیان جهت توسعه تجارت آبزیان از جمله صادرات و صادرات مجدد آبزیان و فرآوردههای شیلاتی و واردات فرآوردهها و نهادههای شیلاتی مورد نیاز بخش آبزیپروری، صید و صیادی و صنایع وابسته است.
انتهای پیام