آیا کرونا در کمین کودکان است ؟
متخصصان اطفال به والدین توصیه میکنند جز در مواقع ضروری کودکان را از خانه خارج نکنند و تا جای ممکن در اجتماعات حاضر نشوند تا کودکان از ابتلا به کرونا در امان بمانند.
کارشناسان پزشکی نسبت به حضور کودکان بدون وسایل حفاظت فردی در فضاهای مختلف جامعه ازجمله مترو، مراکز خرید، مهمانیها و بهطورکلی اماکن پرجمعیت هشدار دادند.
بر پایه این گزارش از علائم خطری که درباره هر کودکی بررسی میشود، سابقه تماس با افراد مبتلا و یا مشکوک، حضور در اماکن پر ریسک و همچنین سفر است. بهعبارتدیگر اگر ۱۵ دقیقه با یک فرد مبتلا بدون حفاظ در فاصله یک متری در تماس باشید، حتی اگر صحبت، سرفه و عطسه نیز اتفاق نیافتند بازهم امکان ابتلا وجود دارد و در صورت صحبت، سرفه و عطسه نیز شانس ابتلا افزایش مییابد.
متخصصان از افراد میخواهند از خروج غیرضروری از منزل خودداری کنند و با توجه به بروز این بیماری در کودکان از حضور کودکان در اماکن پر ریسک ممانعت کنند.
رکسانا منصور قناعی عضو هیئتعلمی دانشگاه شهید بهشتی نسبت به لزوم استفاده از ماسک برای کودکان گفت: والدین باید سعی کنند ماسک را با اندازه صورت کودک تنظیم کنند، ضمن اینکه در حال حاضر استفاده از ماسکهای ساده جراحی برای کودکان کافی است. همچنین رعایت فاصله یک تا دومتری از افراد برای پیشگیری از ابتلای کودکان به کرونا ضروری است.
وی بابیان اینکه کرونا علائم بسیاری از بیماریها را تقلید میکند، گفت: هر کودکی که دچار علائمی همچون تب شده و به درمانهای عادی پاسخ نمیدهد حتماً باید به مراکز درمانی ارجاع شود.
متخصصان طب اطفال تأکید میکنند که در کودکان زیر یک سال تب بالا اهمیت بسیار زیادی دارد، بنابراین درصورتیکه تب با درمانهای عادی پایین نیاید والدین باید کودک را نزد پزشک بیاورند و پزشک کرونا را نیز در لیست تشخیصهای خود قرار دهد. علامت دیگری که بسیار شایع است و هرسال در فصل تابستان بسیاری از کودکان با آن مواجه میشوند، اسهال و استفراغ است و با توجه به اینکه اسهال و استفراغ نیز میتواند از علائم گوارشی کرونا باشد، اگر در حال حاضر در کودک اسهال و استفراغی اتفاق بیفتد که پزشک نتواند با درمانهای عادی آن را برطرف کند و یا با درگیری سیستمهای دیگر بدن مانند سرفه و یا بروز دانههایی بر روی پوست و یا زردی همراه باشد باید به پزشک مراجعه کرد.
بیمیلی کودک نسبت به غذا خوردن و کاهش ادرار از علائمی است که والدین در صورت مشاهده باید نسبت به آنها احساس خطر کنند، تأکید کرد: بروز این علائم بهویژه در کودکانی که با افراد مبتلا به کرونا در تماس بوده و یا بدون وسایل حفاظتی در اماکن شلوغ حاضرشدهاند، باید شک ما نسبت به ابتلای کووید-۱۹ را برانگیزد.
بر اساس اطلاعات منتشرشده در رابطه با به مطالعهای که در چهار بیمارستان در غرب چین انجامشده است، علائم اصلی ویروس کرونا در کودکان تب، اسهال و استفراغ است. ظاهراً مشکلات ریه در کودکان بعداً ظاهر میشود. ۷۶ درصد از کودکان بیمار که تحت نظر گرفتهشده بودند تب داشتند، در بزرگسالان این میزان ۴۴ درصد بود. ۶۲ درصد دیگر کودکان، سرفه شدید داشتند و ۱۲ درصد مبتلا به اسهال و استفراغ بودند.
متخصصان عفونی اطفال با تأکید بر ضرورت شست و موی مرتب دستها و حفظ فاصله اجتماعی با افراد، به والدین توصیه میکنند جز در مواقع ضروری کودکان را از خانه خارج نکنند و تا جای ممکن در اجتماعات حاضر نشوند.
منبع : بهداشت نیوز