عضو شورای اسلامی شهر شیراز:
کاشت چمن در معابر شیراز یک خطای راهبردی است
عضو شورای اسلامی شهر شیراز گفت: توجه به سیما و منظر کلانشهر شیراز با توجه به خشکسالیهای اخیر باید مد نظر مدیران شهرداری باشد.
به گزارش خبرنگار شمانیوز از شیراز، سیروس پاک فطرت امروز دوشنبه در صحن علنی شورای شهر اظهارداشت: اهمیت و توجه بیشتر به ارائه راهکارهای علمی و عملی در مدیریت سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شیراز اولویت است.
وی بیان کرد: یکی از ارکان بسیار مهم مدیریت شهری در کلانشهرها، ساماندهی سیمای شهری و فضای سبز آن است. او ادامه داد: با توجه به محوریت گردشگری در اقتصاد استان فارس و شهر شیراز، اهمیت و جایگاه سازمان متولی این امر بیشتر آشکار میشود ایجاد و نگهداری فضای سبز و بالا بردن سرانه پوشش سبز، به عنوان یکی از وظایف این سازمان، نقش بی بدیلی در ارتقای سلامت، نشاط و آرامش روانی ساکنان دارد.
وی تصریح کرد: این حقیقت را اگر در کنار بحران بسیار جدی کمبود آب بگذاریم، اهمیت تغییر نگرش مدیریت در این عرصه و توجه به راه کارهای علمی و هوشمندانه در فضاسازی سبز مشهود خواهد شد.
وی تاکید کرد: در مناطق خشک و نیمه خشکی، چون شیراز محدودیت کمبود رطوبت وجود دارد به دلیل کمبود رطوبت به ویژه در ماههای خشک که حدود ۵ تا ۸ ماه از سال است، نیاز به آبیاری بسیار ضروری است که محدودیت بزرگی به نام تامین آب مورد نیاز گیاه مورد توجه قرار میگیرد و هزینه زیاد کاشت و نگهداری، تامین آب و فراهم نبودن آب مورد نیاز، محدودیتهای اصلی در طراحی و توسعه فضای سبز شهری، چون شیراز است. بنا براین، برگزیدن گیاهان سازگار با محدودیت کم آبی، مهمترین راهبرد ایجاد و توسعه و نیز تغییر وضع موجود فضای سبز چه در سطح شهر و چه در ارتفاعات است.
وی بیان کرد: برای توسعه پایدار فضای سبز در این گونه مناطق لازم است از برخی معیارها همچون منظرسازی و رشد سریع صرف نظر کرد مناسبترین راهکار برای سازگار شدن با این محدودیتها انتخاب گونه مناسب با شرایط محیطی است.
پاک فطرت ادامه داد: باید بپذیریم که منابع آب در جلگه شیراز به شدت در حال کاهش است و دیری نخواهد پایید که آب شرب نیز در خطر قرار خواهد گرفت بنابر این تا فرصت اندکی هست باید استفاده از گیاهان بومی که حداقل نیاز آبی را دارند و منابع آن در طبیعت پیرامون شیراز در دسترس است در اولویت قرار گیرد.
وی گفت: کاشت و یا اصرار بر حفظ چمن در محیطی مانند شیراز یک خطای راهبردی و آشکار است با نهایت تأسف نه تنها در سطح شهر چنین نگاهی حاکم نیست بلکه برای ساماندهی کوهستانهای اطراف شیراز نظیر بام شیراز و پارک ۵۸۰ هکتاری دراک، مدیریت پوشش گیاهی عمدتا مبتنی بر کاشت گونههایی است که با توجه به خشکسالی فعلی تطابقی با تغییر اقلیم موجود ندارد مخصوصا در ارتفاعات که سبب اتلاف هزینهها و شکست برنامهها خواهد شد.