با ارشد مجدد در کانادا رؤیاهایتان را دوباره از نو بسازید
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا یک گزینه محبوب میان دانشجویان بینالمللی است. کانادا کشوری امن و دارای محیط چند فرهنگی است که به دانشگاههای معتبر در سطح جهانی و سختگیریهای علمی مشهور است.
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا یک گزینه محبوب میان دانشجویان بینالمللی است. کانادا کشوری امن و دارای محیط چند فرهنگی است که به دانشگاههای معتبر در سطح جهانی و سختگیریهای علمی مشهور است. دولت کانادا یکی از بالاترین بودجههای دولتی برای آموزش عالی را در میان کشورهای OECD دارد و دارای دو زبان رسمی انگلیسی و فرانسوی است. علاوه بر ارائه فاند و فول فاندهای متعدد به دانشجویان دارای سابقه تحصیلی موفق، فرصت کار حین تحصیل و سیاست مهاجرتی کانادا در جهت حفظ استعدادها از سراسر جهان باعث شده است دانشجویان زیادی برای ارشد مجدد در کانادا اقدام کنند. در این مطلب به مهمترین اطلاعاتی که درباره کارشناسی ارشد در کانادا باید بدانید، اشاره میکنیم.
شرایط ارشد مجدد در کانادا
اولین مرحله برای اخذ پذیرش از دانشگاههای کانادا برای دانشجویان بینالمللی بررسی شرایط تحصیل ارشد مجدد در دانشگاههای موردعلاقهشان است. معمولاً شرایط کلی پذیرش در ارشد برای دانشجویان متقاضی ارشد مجدد در کانادا هم یکسان است. شرایط عمومی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا عبارتاند از:
- داشتن مدرک کارشناسی مرتبط با حداقل معدل ۳.۰/۴.۰ (۶۵-۷۰%) یا مدرک بینالمللی UG معادل آن؛
- داشتن سابقه کار ۱ تا ۳ سال برای تحصیل در برخی رشتهها مانند تجارت و مدیریت.
- ارائه مدرک مهارت زبان انگلیسی یا فرانسوی؛
- ارائه نمرات آزمونهایی مانند GMAT یا GRE به دانشگاه (بسته به الزامات رشتهٔ انتخابی)؛
حداقل نمره GMAT موردنیاز ۵۵۰ و حداقل نمره GRE شفاهی ۱۴۰ و در برخی دانشگاهها ۱۵۰ است.
درصورتیکه دوره تحصیلی مدنظر شما برای ارشد مجدد در کانادا به زبان فرانسوی است باید آزمون مهارت زبان فرانسوی TEF یا DELF را بگذرانید. حداقل نمره موردنیاز برای آزمون تافل ۹۰ و برای آزمون آیلتس ۶.۵-۷ است.
توجیه ارشد مجدد کانادا
هرچند دانشگاههای کانادا مشکلی با تحصیل مجدد شما در مقطع کارشناسی ارشد ندارند اما یکی از معضلات و چالشهای پیش روی ایرانیان متقاضی تحصیل مجدد این است که باید افسر ویزا را قانع کنند که صرفاً برای تحصیل به کانادا میروند. درصورتی که این شبهه برای افسر ویزا ایجاد شود که انگیزه واقعی شما برای دریافت ویزا صرفاً تحصیل در این کشور نیست؛ بلکه قصد مهاجرت و ماندن در آن را دارید، موفق به اخذ ویزای دانشجویی کانادا نخواهید شد. به همین جهت شما باید در انگیزه نامه تحصیلی خود و در روز مصاحبه ویزا، افسر مهاجرت را متقاعد کنید که فقط برای تحصیل به کانادا میروید.
توجیه تحصیل مجدد در ارشد زمانی دشوارتر خواهد شد که شما قصد تغییر رشته در این مقطع را داشته باشید یا در انگیزه نامه خود به شرایط بیثبات اقتصادی یا عدم پیداکردن کار مناسب در کشورتان اشاره کنید. البته تغییر رشته در برخی موارد ممکن است به نفع شما تمام شود. بهعنوانمثال اگر برای تحصیل در رشته مدیریت کسبوکار MBA اقدام کرده باشید میتوانید به این موضوع اشاره کنید که قصد دارید کسبوکاری مرتبط با رشته خود در کشورتان راهاندازی کنید اما تجربه مدیریتی کافی ندارید. همچنین میتوانید به این امر اشاره کنید که هنوز علاقه اصلی خود را پیدا نکردهاید و به همین دلیل است که برای تحصیل دوباره در مقطع ارشد اقدام میکنید.
درصورتی که رشته و مدرک تحصیلی قبلی شما تا حدودی به رشته انتخابی جدیدتان مرتبط باشد نیز میتوانید به این موضوع اشاره کنید که قصد تحقیقات بینرشتهای را دارید. همچنین برای توجیه ارشد مجدد در کانادا میتوانید هدفتان از تحصیل دوباره را افزایش درآمد فعلی خود در کشورتان یا افزایش تعامل و شبکهسازی با سایر ملیتها برای گسترش کارتان بیان کنید.
مدارک لازم برای اپلای ارشد مجدد در کانادا
کانادا یکی از پرطرفدارترین مقاصد تحصیلی است و هرساله میزبان بیش از ۴ میلیون دانشجوی بینالمللی است. به دلیل سیاستهای دانشجو پسند، تعداد زیادی دانشجوی بینالمللی برای دانشگاههای این کشور درخواست میدهند، اما رقابت بالا دستیابی به رویای تحصیل در کانادا را دشوار میکند. یکی از عوامل مهم هنگام درخواست پذیرش، ارائه مدارک کافی است. حتی درخواست برترین دانشجوها نیز ممکن است به دلیل ارائه مدارک اشتباه یا ناقص رد شود.
ارسال مدارک زیر برای ارائه درخواست الزامی است:
- فرم تکمیلشده درخواست پذیرش؛
- کپی مدارک تحصیلی و ریزنمرات؛
- ارائه ۲ توصیهنامه از استادان؛
- ارائه نتایج آزمون GRE/GMAT؛
- ارائه نتایج آزمون مهارت زبان فرانسوی یا انگلیسی؛
- فتوکپی پاسپورت؛
- مدارک اثباتکننده تمکن مالی؛
- رسید پرداخت هزینه رسیدگی به درخواست؛
- انگیزه نامه؛
- رزومه یا CV نیز برای برخی رشتهها الزامی است.
دفتر مرکزی دانشگاه درخواست شما را ارزیابی میکند تا مطمئن شود که حداقل شرایط ورود به دانشگاه را دارید. سپس دانشکدهای که برای آن درخواست میدهید کیفیت علمی شما را ارزیابی و نتیجه نهایی را به شما اعلام میکند. در صورت اخذ پذیرش ارشد مجدد در کانادا باید در اسرع وقت برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنید.
شرایط دریافت فاند و فول فاند برای ارشد مجدد کانادا
هزینههای تحصیل برای مقطع کارشناسی ارشد در کانادا معمولاً ارزانتر از انگلستان و آمریکا است اما بازهم باوجود تفاوت چشمگیر و زیاد بین ریال و دلار، برای ایرانیان گران محسوب میشود. به همین جهت، بسیاری از دانشجویان به دنبال راهی برای دریافت فول فاند کانادا هستند.
کمکهزینههای مالی و بورسیههای تحصیلی متعددی برای دانشجویان بینالمللی در کانادا وجود دارد اما شرایط دریافت فول فاند از کانادا ممکن است برای ارشد مجدد دشوار باشد. هرچند فرصت دریافت وام تحصیلی برای دانشجویان بینالمللی در کانادا وجود ندارد اما بورسیههای تحقیقاتی زیادی توسط دانشگاههای مختلف این کشور ارائه میشود.
معمولاً شرط دریافت فاند و فول فاند کانادا داشتن سابقه تحصیلی موفق مثل معدل بالا، داشتن مقالات علمی پژوهشی و چاپشده در سطح بینالمللی، مدرک زبان آیلتس یا تافل با نمره بالا و داشتن طرح علمی یا تحقیقاتی قوی و سودآور است. در برخی دانشگاهها شرط سنی هم یکی از معیارهای اساسی هنگام اعطای بورسیه است.
در کنار داشتن جایگاه بالای علمی، نوشتن یک انگیزه نامه قوی که نشان دهد شما برای تحصیل ارشد مجدد کانادا مصمم هستید اما نیاز مالی دارید، میتواند در دریافت فول فاند کانادا به شما کمک کند. برای اخذ بورسیه تحصیلی کانادا بهصورت مداوم سایت دانشگاههای مدنظرتان را بررسی کنید، همچنین میتوانید برای برنامههای بورسیه تحصیلی که برخی استانها و ایالتهای کانادا ارائه میدهند، اقدام کنید. بااینحال، ازآنجاکه فرصت ارسال درخواست و مدارک برای اخذ فاند و فول فاند در کشور کانادا کوتاه و محدود است، بهتر است از یک موسسه حرفهای اعزام دانشجو مشورت بگیرید.
سخن آخر
اپلای برای مقطع کارشناسی ارشد در حالت عادی پیچیدگیهای حقوقی مختص به خود را دارد؛ حال زمانی که برای ارشد مجدد کانادا اقدام میکنید، این دشواریها ممکن است چندینبرابر یک داوطلب عادی باشد. در این مطلب تا حدی راه و چاه تحصیل مجدد در این مقطع را به شما نشان دادیم؛ اما همچنان توصیه میکنیم که پیش از هر کاری با یک موسسه مهاجرتی معتبر مشورت کنید.