سهام عدالت | واریز سهام عدالت
نرخ فروش سهام عدالت چند؟ | قیمت سهمیه متوفیان چقدر است؟
کسانی که قصد فروش سهمیه سهام عدالت خود یا سهمیه متوفیان را دارند این خبر را دنبال کنند.
به گزارش شمانیوز : سهام عدالت نوعی یارانه است که شرکت و دولت سود به دست آمده را بین افراد تقسیم میکنند. قیمت سهام عدالت برای افراد متفاوت است. قیمت فروش آن مشخص شده است .
آقای عشقی درباره بوس و اوراق چه گفته است
مجید عشقی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: افرادی که اقدام به تشکیل پرونده کردند، سود آن را دریافت خواهند کرد از روز گذشته یعنی ۲۴ اسفند ماه ۱۴۰۲ واریز سود آن عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکتها آغاز شد سودی که مرحله نخست آن آذر ماه بود.وی با اشاره به شرکتهایی که سود آن را پرداخت نکردهاند، گفت: تعداد ۸ شرکت از شرکتهای سرمایه پذیر ، سود آن را پرداخت نکردند که با آنها برخورد قانونی خواهد شد. البته برخی از این شرکتها هنوز در مرحله قانونی هستند و ۶ شرکت هم تخلف کردند.براساس این گزارش، مرحله بعدی سود آن را خرداد پرداخت خواهد شد.
یکی از سیاست های دولت برای حمایت از اقشار مختلف جامعه است. طبق اعلام آمار رسمی از ابتدای تخصیص سهام عدالت به مردم یعنی از سال ۱۳۸۴ تاکنون بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت فوت کردهاند. طی این سالها وضعیت انتقال این سهام به وراث متوفیان بلاتکلیف مانده بود، اما به تازگی رئیس سازمان بورس اعلام کرد که زیرساخت های لازم برای تعیین تکلیف انتقال سهم متوفیان به وراث آنها فراهم شده و سامانه میراث که از هفته گذشته راهاندازی شده است به بهرهبرداری رسیده و آماده انتقال آن از متوفی به وراث است و در این مراحل نیاز به پرداخت هیچ مبلغی نیست.
رئیس سازمان بورس در رابطه با انتقال سهمیه متوفیان به وراث آنها گفت: دستگاه های مختلف به این سازمان کمک کردهاند تا به صورت الکترونیک بتوان سهمیه متوفیان را بدون دریافت کارمزد، به وراث آنها انتقال داد. بر این اساس فقط لازم است یکی از وراث با مدارک لازم به یکی از کارگزاری ها مراجعه کند.
قیمت سهمیه متوفیان چقدر است؟
با توجه به وضعیت بازار سهام در آخرین روز معاملاتی هفته یعنی چهارشنبه ۲۴ آبان ماه ۱۴۰۲ ارزش سهام عدالت به ۱۳ میلیون و ۵۱۰ هزار و ۶۱۹ تومان رسید که نسبت به روز معاملاتی گذشته ۹۷ هزار و ۸۰۶ تومان معادل ۰.۷ درصد کاهشی شد.
با احتساب این موضوع، ارزش ۶۰ درصد قابل فروش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۸ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۳۷۱ تومان رسیده است.
از این رو قیمت سهام عدالت متوفیان هم با احتساب آن و مجموع ارزش ۶۰ درصد قابل فروش برای سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت، ۸ میلیون و ۱۰۶ هزار و ۳۷۱ تومان می باشد.
مجید عشقی درباره سامانه میراث اظهار کرد: براساس زمانبندی که شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام کرده است یکی از وراث باید با در دست داشتن مدارک لازم متوفی و وراث به سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی مراجعه کند و مشخصات متوفی را در آنجا وارد کند و نهایتا مشخص میکند که به کجا میخواهد برای اقدام مراجعه کند.
وی اضافه کرد: وارث مورد نظر در این مرحله به یکی از شعب کارگزاری مراجعه میکند. در ادامه مدارک هویتی خود را شخص به همراه گواهی انحصار وراثت را باید ارائه کند. شرکت کارگزاری پس از کنترل و بررسی مدارک آن را وارد سامانه میکند و در مرحله بعدی عملیات انتقال تحریر را به صورت الکترونیکی به وراث متوفی انجام خواهد داد.
وراث توجه داشته باشند در تمامی مراحل نقل و انتقال سهام عدالت متوفی به وراث، نیاز به پرداخت هیچ گونه مبلغی نیست زیرا کارمزد از طریق شرکت سپرده گذاری از محل منابعی که سهام عدالت دارد، پرداخت میشود و هیچ یک از وراث نیاز به پرداخت مبلغ ندارند.
مبلغ سود سهمیه متوفیان ۱۴۰۲ چقدر است؟
امسال طبق آخرین پیگیریهایی که انجام شده، به احتمال زیاد سود سهام عدالت مانند سال گذشته به صورت دومرحلهای واریز خواهد شد. از این رو سود متوفی هم پس از انتقال به وراث آنها مانند سود سهام عدالت دیگر دارندگان به وراث آنها داده می شود.
تا کنون مجامع حدود ۹۰ درصد از شرکتهای سرمایهپذیر سهام عدالت برگزار شده و ۳ تا ۴ شرکت ماندهاند که آن هم به زودی مجامعشان برگزار میشود و تکلیف سود سهامداران عدالت با برگزاری این مجامع روشن خواهد شد.
مدارک لازم برای تشکیل پرونده انتقال سهام عدالت متوفیان
بر اساس اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی در رابطه با مدارک لازم برای دریافت سهام عدالت فوت شدگان به این شکل است که متقاضی باید در زمان مراجعه به کارگزاری، تصویر کارت ملی و صفحه اول شناسنامه متوفی، اصل یا تصویر برابر با اصل کارت ملی و صفحه اول شناسنامه تمامی وراث تعیینی در گواهی حصر وراثت و اصل یا تصویر برابر با اصل گواهی حصر وراثت متوفی را به همراه داشته باشد.
البته بر اساس اعلام سمات، رسید متقاضی کارت ملی و یا گواهی شماره ملی ممهور به مهر سازمان ثبت احوال میتواند جایگزین کارت ملی باشد. همچنین اگر متوفی دارای وصیتنامه رسمی باشد که در گواهی حصر وراثت نیز به آن اشاره شده است، ارائه اصل یا تصویر برابر با اصل وصیت نامه هم ضروری است.