وام یارانه
جزئیات مهم درباره دریافت وام یارانه/ شرایط دریافت وام یارانه اعلام شد
وام یارانه تسهیلاتی است که از طرف بانک مرکزی برای برخی بانکها ابلاغ شده است. در ادامه زئیات دریافت وام یارانه را می خوانید.
به گزارش شمانیوز: وام یارانهای به عنوان یک ابزار مالی، به افراد و خانوادهها کمک میکند تا بتوانند نیازهای ضروری خود را با نرخ بهره پایینتر تأمین کنند و فشار مالی را کاهش دهند. وام یارانه معمولاً توسط دولت یا نهادهای مالی با هدف حمایت از اقشار کمدرآمد و تسهیل دسترسی به منابع مالی ارائه میشود.وام یارانهای میتواند در زمینههای مختلفی مانند خرید مسکن، تأمین هزینههای تحصیلی یا سرمایهگذاری در کسبوکارهای کوچک مورد استفاده قرار گیرد.برای بهرهمندی از وام یارانهای، معمولاً متقاضیان باید شرایط خاصی را رعایت کنند و مدارک لازم را ارائه دهند تا صلاحیت آنها بررسی شود.
طبق ابلاغیه جدید بانک مرکزی و باتصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی در بهمن ماه سال گذشته ودر جریان بررسی بخش هزینهای لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، حساب یارانه و سهام عدالت را ضامن پرداخت تسهیلات بانکی کردند.
این طرح که در سال گذشته به تصویب رسیده بود ولی به دلیل عدم ضمانت اجرایی کافی به درستی پیاده سازی نشد. ضامن قرار دادن کارت یارانه به خاطر پوشش کمی که دارد دارای مخالفان زیادی است زیرا اکثر وام ها مانند وام ازدواج و .. اقساطی بیشتر از یارانه مصوب را دارند بر همین اساس نمیتوان صرفا با حساب یارانه و یا سهام عدالت وام های مبالغ بالا را ضمانت کرد.
طبق ابلاغیه جدید بانک ها باید برای پرداخت این نوع وام یک ضامن رسمی از متقاضی بخواهند.
شرایط وام ۳۰۰ میلیونی
افتتاح حساب قرض الحسنه
کارمزد ۴ درصد
بازپرداخت ۵ ساله
اعتبار حساب
سپرده گذاری مدت دار
ضامن رسمی
بانک های ملی، سپه و رسالت به عنوان بانک های عامل برای پرداخت این وام معرفی شده اند و هریک از این بانک ها شرایط خاصی را برای متقاضیان در نظر می گیرند.
طبق اطلاعات بدست آمده دریافت این تسهیلات فرایندی حداقل سه تا شش ماهه خواهد داشت.
موضوع وام با کارت یارانه از سال ۱۳۹۶ و با بخشنامه بانک مرکزی آغاز شد که در همان زمان بانکها اعلام کردند منابع لازم برای پرداخت وام یارانه به مشمولان را ندارند و البته بانک مرکزی هم تکلیفی را بر دوش شبکه بانکی نگذاشت. با این حال وام یک میلیون تومانی برای متقاضیان در نظر گرفته شد و اقساط آن از حساب یرارانه پرداخت می شد. همچنین بانک کشاورزی در اواخر دهه ۹۰، به عنوان نخستین بانک در کشور، در راستای اجرای دستور بانک مرکزی تسهیلاتی را با یارا کارت اعتباری برای کشاورزان، در نظر گرفت. در این طرح کشاورزانی که نزد بانک کشاورزی دارای حساب اعتباری بودند و یارانه خود را از طریق این بانک دریافت می کردند؛ می توانستند برای خرید کالاها و خدمات تا سقف ۵۰ میلیون ریال از این کارت استفاده کنند و پشتوانه این کارت، حسابهای یارانهای اشخاص بود.