
لیست تخلفات بلند بالای بیمه "سینا" در سال ۹۴

بررسی صورتهای مالی میاندوره ای شرکت بیمه سینا نشان می دهد که حجم مطالبات از بیمهگذاران، نمایندگان، بیمهگران و بیمهگران اتکایی، شامل مبلغ 328 میلیارد ریال اقلام راکد و انتقالی از سالهای قبل بوده که اقدامات انجام شده جهت تسویه آن به نتیجه نرسیده و ذخیرهای نیز از این بابت در حسابها منظور نشده است.
بررسی صورتهای مالی میاندوره ای شرکت بیمه سینا نشان می دهد که حجم مطالبات از بیمهگذاران، نمایندگان، بیمهگران و بیمهگران اتکایی، شامل مبلغ 328 میلیارد ریال اقلام راکد و انتقالی از سالهای قبل بوده که اقدامات انجام شده جهت تسویه آن به نتیجه نرسیده و ذخیرهای نیز از این بابت در حسابها منظور نشده است.
بر اساس این گزارش، مبلغ 43 میلیارد ریال طلب از مدیریت منطقه جنوب (محمد صفائی) بابت اختلاف حساب و وجه پرداختی به نامبرده بوده که با توجه به رأی صادره توسط دادگاه در سال 1393 به نفع نامبرده، مبلغ فوق قابل بازیافت نخواهد بود.
این گزارش می افزاید: همچنین ذخیره فنی خسارت معوق و ذخیره ریسکهای منقضی نشده شرکت بیمه سینا، بدون رعایت کامل مفاد آییننامه شماره 58 شورای عالی بیمه محاسبه شده و از کفایت لازم برخوردار نیست.
همچنین مطابق برگ قطعی مالیات بر ارزش افزوده صادره توسط حوزه مالیاتی ذیربط برای سالهای قبل، مبلغ 357 میلیارد ریال بابت اصل مالیات و جریمه تأخیر آن مطالبه شده که فقط بابت مبلغ 110 میلیارد ریال اصل مالیات مطالبه شده، ذخیره در حسابها منظور و بابت جرایم مطالبه شده به مبلغ 247 میلیارد ریال ،اعتراض به نحوه تشخیص و محاسبه جریمه، ذخیرهای در حسابها منظور نشده است.
این گزارش حاکیست: همانگونه که در صورت سود و زیان منعکس بوده، حق بیمه صادره و هزینه اداری نسبت به دوره مالی مشابه سال قبل 18 و 61 درصد افزایش و هزینه خسارت ها هم 12 درصد کاهش داشته است.
گزارش مذکور می افزاید: به دلیل نامناسب بودن ساختار سرمایه شرکت بییه سینا، شرکت توان پذیرش تعهدات لازم را نداشته و از این بابت بیمه مرکزی مجوز قبولی بیمه اتکائی شرکت را در سال 1394 تمدید نکرد.
این گزارش در بخش دیگری موارد خود به رعایت ضوابط و مقررات وضع شده توسط بیمه مرکزی و شورای عالی بیمه پرداخته و اذدعان دارد که در موارد زیر، مقررات مذکور رعایت نشدهاست:
مفاد ماده 5 آئیننامه شماره 40 شورای عالی بیمه درخصوص حداکثر میزان سهام اشخاص حقوقی که وزارتخانهها، شرکتهای دولتی و موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی در آنها بیش از 20 درصد سهم دارند، در موسسه بیمه و واگذاری سهام مازاد(20 درصد) قیمتگذاری شده به سایر شرکتها (درخصوص بنیاد علوی به عنوان دارنده 35 درصد سهام شرکت.
مفاد مواد 2 و 6 آئیننامه شماره 60 شورایعالی بیمه،درخصوص سرمایهگذاری حداقل 30 درصد منابع سرمایهگذاری ابتدای دوره به صورت سپرده بانکی و اوراق مشارکت تضمین شده توسط دولت، بانک مرکزی یا سایر بانکها(حدودا 9 درصد بوده و مشارکت در طرح ها، اجرای عملیات عمرانی و ساختمانی و املاک و مستغلات حداکثر تا 25 درصد منابع سرمایه گذاری ابتدای دوره (پروژه آتی شهر) و همچنین فروش پروژه مذکور.
مفاد ماده 22 آئین نامه شماره 68 شورایعالی بیمه درخصوص لزوم تفکیک سرمایهگذاری از محل ذخایر ریاضی بیمههای زندگی از سایر سرمایهگذاریها در حسابها و ترازنامه.
مفاد ماده 3 آئین نامه شماره 74 شورایعالی بیمه درخصوص ممنوعیت ایجاد تعهد خارج از قرارداد بدون اطلاع و اجازه بیمه مرکزی، با توجه به انجام هزینههای درمانی خارج از تعهدات قرارداد بابت تعدادی ازبیمه گذاران.
مفاد ماده 2 آیین نامه شماره 76 شورای عالی بیمه مبنی بر ارسال صورت خسارات معوقه (اعلام شده و پرداخت نشده) هر سه ماه یکبار حداکثر تا یک ماه پس از پایان هر سه ماه،برای بیمه مرکزی.
مفاد آییننامه شماره 83 شورای عالی بیمه، درخصوص پرداخت کارمزد به نمایندگان و کارگزاران شرکت به طور کامل.
مفاد ماده 15 آئین نامه شماره 85 شورای عالی بیمه، در خصوص ممنوعیت استفاده از خدمات موسسات و اشخاص فاقد پروانه ارزیابی خسارت از بیمه مرکزی، برای ارزیابی خسارت(به استثناء موسسات ارزیابی خسارت ثبت شده در خارج از ایران که بصورت بین المللی فعالیت می کنند.
بندهای "الف" و "ب" مصوبه هیئت وزیران، درخصوص حداقل سرمایه شرکت تا پایان سال 1394 مبلغ 000ر2 میلیارد ریال و برای پذیرش بیمه اتکائی مبلغ 000ر4 میلیاردریال رعایت نشده است.
مفاد ماده 2 "آییننامه منابع درآمد صندوق تأمین خسارتهای بدنی موضوع بند "الف"ماده 11 قانون بیمه اجباری مسئولیت مدنی دارندگان وسایل نقلیه موتوری زمینی در مقابل اشخاص ثالث" در مورد پرداخت 5 درصد سهم صندوق، ظرف مهلت مقرر رعایت نشده است.
این گزارش ادامه می دهد که ضوابط و مقررات وضع شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص شرکتهای پذیرفته شده در فرابورس ایران، در موارد زیرتوسط شرکت بیمه سینا رعایت نشده است:
مفاد بندهای 3 و 4 ماده 7 در خصوص افشا(ارائه) صورتهای مالی 3 و 6 ماهه حسابرسی نشده وصورتهای مالی 6 ماهه حسابرسی شده، ظرف مهلت های مقرر.
مفاد مواد 9 و 10 در خصوص افشا(ارائه) صورتجلسه مجامع عمومی، حداکثر ظرف مدت 10 روز پس از تاریخ تشکیل مجمع عمومی به اداره ثبت شرکتها و افشا(ارائه) متن آن حداکثر یک هفته پس از ابلاغ اداره ثبت شرکتها.
منبع:نسیم آنلاین