ایرانیها بی "ایرانا" شدند
پس از تعطیلی یکی از کارخانههای قدیمی که در هفته اخیر خبرساز شد، این بار نوبت به یک کارخانه تولید کاشی و سرامیک رسید.
این روز ها دیگر خبر تعطیلی کارخانه های مختلف تعجب برانگیز نیست، حتی اگر این کارخانجات روزگاری در زمره بهترین ها و اولین ها فعالیت کرده باشند.
این کارخانجات چه"ارج" 80 ساله و چه"کاشی ایرانا" 60 ساله ، به سبب بی مهری ها و بی توجهی ها به خاطره ها پیوسته و به حیات خود خاتمه می دهند.
یکی از نخستین واحد های تولید داخل، شركت كاشی ايرانا بود که با خبر شدیم این کارخانه که اولین و بزرگترین توليدكننده كاشی ديواری در کشور بوده در آستانه 60 سالگی نفس هایش به شماره افتاده است و روز های پایانی حیات خود را طی می کند.
این کارخانه علاوه بر تولید داخلی، جزء صادرکنندگان نیز محسوب می شد که سهم بسزایی در ارزآوری داشته است.
عزیزه شریفی نماینده کارگران شرکت ایرانا کاشی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: در حال حاضر خط تولید کارخانه تعطیل شده است و تنها تعداد اندکی از کارگران رسمی و ستادی برای انجام امورات مالی در شرکت حضور دارند.
وی ادامه داد:کارخانه ای که تا چند سال گذشته بیش از 700 نفر پرسنل داشته، امروز تنها در حدود 200 نفر کارگر دارد که به اکثر آن ها گفته شده است که مرخصی با حقوق بگیرند!
شریفی در خصوص وضعیت این کارخانه پیش از تعطیلی خط تولید اظهار داشت:ایرانا کارخانه ای بود که حتی مواد اولیه نظیر گرانول و فریت برای کارخانه های دیگر را تولید می کرد و علاوه براینکه فروش مناسبی در بازار داخل داشت ، نقش پررنگی در بخش صادرات کشور ایفا می کرد.
نماینده کارگران کارخانه تولید کاشی و سرامیک ایرانا تصریح کرد: مدیران ارشد کارخانه و سهامداران اصلی که همواره درصدد کسب سود بیشتر بودند، خط تولید را به تعطیلی کشاندند و به جای سرمایه گذاری در راستای افزایش ظرفیت و بهره وری کارخانه ،به سمت و سوی سرمایه گذاری در پتروشیمی و صنایع کلان رفته اند.
وی ادامه داد: بالاخره در 15 اسفند سال گذشته مدیران راه چاره تعطیلی را پیدا کردند؛پیرو پیشنهاد رییس اتحادیه انجمن تولیدکنندگان کاشی و سرامیک از واحدهای تولیدی خواسته شد تا تولیدشان را به مدت سه ماه متوقف کنند تا بحران به وجود آمده در این صنعت از میان برود و برهمین اساس مقرر شد کارخانه ها تولید خود را از 15 اسفند تا 15 خرداد سال آینده متوقف کنند.
وی در پایان گفت: فازهای توسعهای این کارخانه نیز که در اسم های سهیل کاشی،سحرکاشی و سپید کاشی فعالیت می کردند کاملا متوقف شده اند.
شایان ذکر است شركت كاشی ايرانا که اولين وبزرگترين توليدكننده كاشی ديواری به روش صنعتی درايران است در سال 1336 و با سرمايه 520 ميليون ريال به ثبت رسید و 3 سال بعد یعنی درسال 1339 با سرمایه 6.8ميليون مترمربع كاشی ديواری موردبهره برداری قرارگرفت.
واحد صادراتی این کارخانه نیز در راستای اجرای طرحهای توسعه در سال1372خط توليد كاشی صادراتی باظرفيت ساليانه5.1 ميليون متر مربع مورد بهره برداری قرار گرفت.
متاسفانه شركت كاشی ايرانا در آستانه 60 سالگی به دیار کارخانجات تعطیل شده و به جمع دوستان قدیمی خود پیوست.