شمانیوز
شما نیوز

وزیر جهاد کشاورزی:

تولید دانه‌های روغنی در سال قبل سه برابر شد

تولید دانه‌های روغنی در سال قبل سه برابر شد

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تولید دانه‌های روغنی چه در کلزا و سایر دانه‌ها در سال قبل به سه برابر رسید و ۵۰۰ میلیون دلار معا ل ۱۵۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای توسعه سیستم‌های نوین آبیاری اختصاص یافت.

به گزارش شمانیوز:نشست خبری محمود حجتی به همراه معاونانش بخشنده، کشاورز، مهرفرد و رکنی امروز سه‌شنبه 15 فروردین 96، در محل وزارت جهاد کشاورزی با حضور خبرنگاران آغاز شد.

حجتی در این نشست گفت: در بخش کشاورزی دیدگاه‌های مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) را پیگیری می‌کنیم.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: یکسری برنامه‌ها در رابطه با افزایش تولید محصولات اساسی مانند گندم، برنج، جو، شکر، پنبه و دانه‌های روغنی تدوین شده است که با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح بدون افزایش سطح زیرکشت این محصولات را افزایش می‌دهیم.

وی افزود: سال گذشته تراز تولید محصولات بخش کشاورزی 1.5 میلیون تن نسبت به مصرف پیشی گرفت.

وزیر جهاد کشاورزی یاد آور شد: اگر چه واردات محصولات کشاورزی داشته‌ایم، اما ذخایر ما 3 میلیون تن افزایش پیدا کرد. وی در مورد شکر گفت: به دلیل واردات شکر با تعرفه صفر در سال های گذشته بسیاری از کارخانجات چغندرقند ورشکست شدند.

وزیر جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: در حالی که سطح زیر کشت چغندر قند طی چند سال اخیر به دلیل تغییر فصل ۷۰ هزار هکتار کاهش یافته، اما عملکرد در تولید از ۲۷ تن به ۵۴ تن در هکتار رسیده است. وی افزود: در حال حاضر در استانهایی مانند خوزستان به دلیل نبود کارخانه فراوری چغندر قند اجازه کشت نمی‌دهیم، چرا که باید بتوانیم روزانه ۵۰ تا ۶۰ هزار تن چغندر قند را فراوری کنیم. حجتی در مورد توسعه کشت دانه‌های روغنی گفت: کشت دانه‌های روغنی را در تناوب کشت با گندم توسعه می‌دهیم، تا بخشی از نیاز داخل را تامین کنیم، در سالهای گذشته کشت دانه روغنی به ۱۶ درصد رسید، اما اکنون عقب‌گرد کرده و الان به شش درصد رسید و در سال ۹۵ تولید دانه روغنی چه در کلزا و سایر دانه‌ها به سه برابر رسید. وی در ارتباط با برنج که یک محصول اساسی است، گفت: تجهیز و نوسازی اراضی شمال را در دستور کار داریم و هر جا این کار را کردیم، امکان کشت دوم هم فراهم شد و سال گذشته تولید برنج هشت درصد افزایش یافت، ولی به دلیل محدودیت منابع آبی، کشت برنج را در برخی مناطق محدود کرده‌ایم. حجتی با بیان این که ۱۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای اصلاح زیرساخت‌های اب و خاک اختصاص یافته است، گفت: سال گذشته ۵۰۰ میلیون دلار معا ل ۱۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه سیستم‌های نوین آبیاری اختصاص داده‌اند . وی تصریح کرد: ظرفیت‌های مغفولی داریم که به آن توجه نشده است، مثلا توسعه گلخانه ها که با توجه به وضعیت اب و هوا می‌توانیم، سبزی و صیفی مورد نیاز را در گلخانه تولید کنیم. وزیر جهاد کشاورزی بیان داشت، از طرفی با همت دولت و مجلس سرمایه بانک کشاورزی از ۱۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۹۲ به شش هزار میلیارد تومان در اواخر سال ۹۵ رسیده و ۸۵ درصد منابع این بانک در اختیار بخش کشاورزی است. وی با بیان این که با احداث هر هکتار گلخانه ۱۰ نفر اشتغال‌زایی چه از بخش دانشگاهی و چه کارگری در بر دارد، گفت: در عین حال کشت گلخانه‌ای و متراکم، مصرف آب را ۹۰ درصد کاهش می‌دهد. حجتی در مورد صادرات محصولات کشاورزی به خصوص سبزی و صیفی گفت: برای صادرات این محصولات به کشوری مانند روسیه، نیاز به تولید منظم و همچنین بسته بندی مناسب محصول کشاورزی است که متاسفانه هنوز به آن نرسیده‌ایم، اما آن را ایجاد خواهیم کرد./فارس

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی