مقاومت برخی پتروشیمی ها در استفاده از مخازن بومیLPG
به گفته یک فعال بخش خصوصی با وجود اینکه دانش و فناوری مورد نیاز ساخت مخازن ال پی جی در داخل وجود دارد اما برخی پتروشیمی ها در استفاده از تولید داخلی مقاومت می کنند.
به گزارش شما نیوز ، غلامرضا زینلپور، عضو انجمن کارفرمایی شرکتهای مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی در یک نشست خبری با بیان اینکه مخازن LPG از جمله ارزآورترین بخشهای پالایشگاههای گازی به شمار میرود، گفت: با صادر کردن گاز مایع ذخیره شده در این مخازن، میتوانیم روزانه ۱.۵ میلیون یورو صادرات داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ایران تنها کشوری است که توان ساخت مخازن LPG (گاز مایع) در خاورمیانه را در اختیار دارد، گفت: این مخازن از جمله ارزآورترین بخشهای پالایشگاههای گازی به شمار میرود، به طوری که با صادر کردن گاز مایع ذخیره شده در این مخازن، میتوانیم روزانه ۱.۵ میلیون یورو صادرات داشته باشیم. این در حالی است که ابتدا در فازهای ۴، ۵، ۶، ۷ و ۸ پارس جنوبی، ساخت این مخازن در داخل آغاز شد اما کار اصلی بر عهده شرکتهای بینالمللی بود.
این مقام مسئول با بیان اینکه توجه به دانش ساخت این مخازن با مشارکت یک شرکت انگلیسی ـ اسکاتلندی شروع شد، اضافه کرد: به این ترتیب دانش ساخت و طراحی مخازن LPG نیز بومی سازی شده است که این روش در فازهای ۹ و ۱۰ پارس جنوبی و همچنین پروژه ان جی ال جزیره سیری به کار گرفته شد.
به گفته وی، اکنون ایران در حال ساخت مخازن مورد نیاز فازهای ۲۰، ۲۱، ۲۲، ۲۳، ۲۴ و ۱۴ است که تا سال آینده همگی آنها به بهرهبرداری میرسد.
عضو انجمن کارفرمایی شرکتهای مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی از بیتوجهی برخی مجتمعهای پتروشیمی در استفاده از این مخازن که ساخت داخل هستند، انتقاد کرد و افزود: برخی شرکتها با وجود اینکه دانش طراحی و ساخت این مخازن استراتژیک در کشور وجود دارد، به سراغ شرکتها و لایسنسورهای خارجی میروند که اغلب در بین آنها شرکتهایی وجود دارد که در دوران تحریم هیچ همکاری با کشور نداشتهاند.
وی همچنین دستیابی به دانش طراحی و ساخت مخازن LPG را از جمله دستاوردهای سیاستهای اقتصاد مقاومتی دانست و عنوان کرد: از آنجایی که پالایشگاهها جزو پیچیدهترین و حساسترین بخش پروژه محسوب میشوند، مسائل ایمنی نیز در آنها با ضریب احتیاط بالاتری اجرا میگردد؛ چرا که دمای این مخازن باید زیر ۵۰ درجه سانتیگراد باشد.
زینلپور تصریح کرد: تاکنون حدود ۴۰ مخزن LPG در منطقه پارس جنوبی طراحی و ساخته شده که بخش عمدهای از آنها نیز به بهرهبرداری رسیده است؛ اما همچنان بسیاری از شرکتهای پتروشیمی در زمینه تأمین این کالا به بخش خارجی متکی هستند.
عضو انجمن کارفرمایی شرکتهای مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی اعلام کرد: اکنون آمادگی داریم تا با توجه به نیاز کشور به صنعت LNG ، مخازن مورد نیاز آن را نیز در کشور تولید کنیم، چرا که اکنون صاحب دانش و طراحی این مخازن هستیم؛ به نحوی که ایران در جمع ۱۰ کشوری قرار دارد که فناوری مورد نیاز تولید را در اختیار دارد. از سوی دیگر، توانمندی ما در ساخت به نحوی است که قادر به صادرات به کشورهای منطقه هستیم و در این راستا مذاکراتی با کویت و عراق نیز داشتهایم.