شمانیوز
شما نیوز

برنامه اجرایی FATF؛ ابزار تسلط بیگانه بر نظام بانکی ایران

برنامه اجرایی FATF؛ ابزار تسلط بیگانه بر نظام بانکی ایران

کارشناس مسائل مالی بین الملل گفت: مخالفان FATF در کشور مخالف تعامل بین المللی و مخالف مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم نیستند بلکه مخالف این برنامه اجرایی هستند که برای ایران نوشتند.

به گزارش شما نیوز ، مجید شاکری استاد دانشگاه و کارشناس مسائل مالی بین المللیدر برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه حجم سو تفاهمات درباره FATF ؛ (کارگروه اقدام ویژه مالی برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم) به ویژه در خصوص مدافعان و در برخی موارد مخالفان آن زیاد است، گفت: برخی‌ها تصور می‌کنند پیمان بین المللی به عنوان FATF ; وجود دارد که همه کشورها عضو آن هستند پس چرا ما امضاء نکنیم در حالی که همه این تصورات غلط است.

وی ادامه داد: FATF نهاد ناظر نیست بلکه ساختار مشاوره بین الدولی است و کلاً ۳۵ عضو دارد و ۲ عضو ناظر دارد.

شاکری گفت: FATF که در ایران مطرح است برنامه اجرایی است که مخصوص کشور ما نوشته شده که خلاف منافع ایران است.

وی افزود: مخالفان FATF در کشورمان مخالف تعامل بین المللی و مخالف مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم نیستند بلکه مخالف این برنامه اجرایی هستند که برای ایران نوشتند.

شاکری اضافه کرد: این برنامه اجرایی برای ایران کاملاً الزام آور است، اما متاسفانه این موضوع در کشور مان محرمانه نگه داشته شد و وانمود می‌شد این برنامه فقط توصیه است.

این کارشناس مسائل مالی بین المللی گفت: FATF زیر ساخت انتقال اطلاعات است و باید در مورد تراکنش‌های مالی خودمان در صورت درخواست آن‌ها پاسخگو باشیم.

شاکری افزود: با اجرای FATF حتی شاید برخی نهادهای رسمی داخلی ما شامل تعریف آن‌ها از تروریست شود و اکنون سازمان صنایع دفاعی ما تحت تحریم‌های سازمان ملل است.

FATF راهی برای تسلط آمریکا

محمد دهقان ، نماینده مجلس نیز در این برنامه با اشاره به اینکه FATF یک گروه اقدام مالی است که تحت تاثیر کشورهای بزرگ به ویژه آمریکا قرار دارد، افزود: آن‌ها ساز و کارهایی را برای کشورها تعیین کردند تا بتوانند از نظر تبادلات مالی بر آن‌ها اشراف داشته باشند و رصد کنند.

وی با اشاره به اینکه ما در خصوص تعریف تروریسم با غربی‌ها تفاوت دیدگاه داریم، افزود: بسیاری از گروه‌های تروریستی جهان تحت حمایت آمریکا هستند.

دهقان اضافه کرد: FATF ، چهل الزام را برای کشور ما قرار داده است تا کشورمان را از لیست سیاه خارج کند که به نظرم حتی اگر به این الزامات عمل کنیم از لیست سیاه خارج نمی‌شویم. نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: دولت ۴ لایحه را از این الزامات به مجلس ارائه کرده است تا تصویب شود و ۳۶ مورد را هم خود دولت عمل می‌کند.

دهقان اضافه کرد: آن‌ها می‌خواهند از مبادلات مالی ما آگاه شوند. شفافیت در داخل کشور هر چه بیشتر باشد بهتر است، اما حداکثر شفافیت در خارج و حداقل شفافیت در داخل، نگران کننده است.

وی گفت: آن‌ها سازمان‌های آزادی بخش و گروه‌هایی را که برای آزادی و تعیین سرنوشت خود مبارزه می‌کنند، ترویست می‌دانند در حالی که ما اسرائیل را تروریست می‌دانیم و گروه‌های حماس و حزب الله لبنان و مردم یمن را تروریست نمی‌دانیم، اما آمریکایی‌ها آن‌ها را تروریست می‌دانند و به بمباران مردم بی گناه هم کمک می‌کنند.

نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: FATF پیمان و کنوانسیون نیست بلکه یک گروه اقدام مالی است که تحت فرمان G7 تشکیل شده است و آمریکا بر آن‌ها نظارت و استفاده می‌کند.

وی افزود: در سال ۸۶ قانون مبارزه با پولشویی را در مجلس تصویب کردیم. آن‌ها این قانون را ناقص دانستند و خواستار تقویت آن شدند، اما اشکال آن جاست که آن‌ها می‌خواهند هر اتفاقی که در داخل کشور در این زمینه می‌افتد را به آن‌ها اطلاع دهیم.

دهقان اضافه کرد: در سال ۱۳۹۴ قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم را تصویب کردیم و راه‌های کمک به تروریسم را کاملاً بستیم، اما برای جلوگیری از سوء استفاده دشمنان در تبصره ۲ ماده یک آن قانون مقرر کردیم مردم و گروه‌های آزادی بخش که علیه اشغال خارجی مبارزه می‌کنند ترویست نیستند، اما FATF به ما اعلام کرد که این تبصره را باید حذف کنیم.

وی ادامه داد: کنوانسیون پالرمو درباره مبارزه با جرائم سازمان یافته فراملی را هم FATF به ما الزام کرد و وزیر وقت هم امضاء کرده است.

دهقان افزود: کنوانسیونی که از همه خطرناک‌تر است کنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم است که آن‌ها به ما الزام کردند که به آن بپیوندیم.

وی اضافه کرد: کنوانسیون پالرمو به رغم مخالفت برخی از نمایندگان مجلس، تصویب شد، اما کنوانسیون مبارزه با تامین مالی ترویسم در مجلس تصویب نشد که آخرین بحث درباره این کنوانسیون این بود که تصویب آن به تاخیر بیفتد که در نهایت با فرمایشات مقام معظم رهبری، هیچ موضوعی باقی نمی‌ماند و نباید خواسته‌های بیگانگان را در این زمینه در مجلس تصویب کنیم.

این نماینده مجلس گفت: آن‌ها می‌خواهند همه اطلاعات مالی ما را داشته باشند تا آثار تحریم‌های خود علیه کشورمان را به طور کامل رصد کنند. دهقان افزود: با توجه به خروج آمریکا از برجام، فضا عوض شد بنابراین در شرایط جدید باید منافع خود را در نظر بگیریم و بر اساس آن عمل کنیم.

وی با بیان اینکه تکلیف مجلس درباره لایحه "FATF"مشخص است و تصویب نخواهد شد، گفت: آن‌ها دشمنی می‌کنند و از این ابزارها برای موثر بودن دشمنی شان استفاده می‌کنند.

دهقان اضافه کرد: ما در وضعیت تحریم هستیم و راهکارهای متنوع داریم و ظرفیت داخلی ما زیاد است. دنیا فقط محدود به غرب و آمریکا نیست و باید رویکردمان را تغییر دهیم. ما در وضعیت قدرتمندی هستیم و راه حل‌ها وجود دارد.

برنامه اجرایی FATF قابل تفسیر است

احمد مومنی راد استاد دانشگاه و کارشناس حقوق بین الملل نیز در ارتباط تلفنی با این برنامه گفت:موافقان و مخالفان این لایحه در خصوص اینکه این کنوانسیون خطراتی را برای کشورمان دارد اتفاق نظر دارند، اما موافقان این لایحه معتقدند که با شروطی که قرار می‌دهیم و در بیانیه تفضیلی این را برطرف می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه در حقوق بین الملل واژه تروریسم تعریف نشده است، ادامه داد: ساز و کار تقیینی حق شرط و تحدید تعهد، ناکارآمد است، زیرا مواد ۲۰ و ۲۱ کنوانسیون ۱۹۶۹ مربوط به معاهدات در این باره به بسیاری از سوالات پاسخ نمی‌دهد.

مومنی راد اضافه کرد: در سکوت مقررات بین المللی جای تفسیر باقی می‌ماند و کشورها ممکن است مطابق منافع مالی خود، آن را تفسیر کند و آن‌ها ممکن است گروه‌هایی مانند حزب الله را که از نگاه ما تروریست نیستند در فهرست تروریست قرار دهند.

این کارشناس حقوق بین الملل با اشاره به خروج آمریکا از برجام گفت: آن‌ها خلاء‌ها را به نفع خود تفسیر می‌کنند.

مومنی راد افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی، کشورمان حرف نویی را زده است و آن‌ها خواهان این هستند تا ما از خواسته‌های مستقلانه خود کوتاه بیاییم و تسلیم شویم. هدف آن‌ها از طراحی ساز و کارها، این است که محاصره را بر ما تنگ‌تر کنند و جمهوری اسلامی را براندازند.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی