۲۷۱ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن در استان مرکزی وصول شد
معاون امور معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: ۲۷۱ میلیارد ریال حقوق دولتی معادن در نیمه نخست امسال در این استان وصول شد.
به گزارش شمانیوز:«محسن بسارده» افزود: پنج میلیون و ۳۳۳ هزار تن انوع ماده معدنی از ۱۵۰ معدن استان در سال جاری استخراج شده است. وی ادامه داد: ۳۵ نوع ماده معدنی در استان مرکزی تولید میشود که مهمترین آن مس، سرب، روی، طلا، فلدسپات، سنگ آهن، آهک، سولفات سدیم، سنگ لاشه و تراورتن است. بسارده خاطرنشان کرد: ۲۹ پروانه اکتشاف معدنی جدید نیز در نیمه نخست امسال در این استان صادر شد. معاون امور معدن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی خاطرنشان کرد: ۱۷ پروانه بهره برداری معدنی جدید نیز با ظرفیت اسمی ۳۲۶ هزار و ۸۰۰ هزار تن امسال در استان مرکزی صادر شده است. بسارده افزود: سرمایه گذاری معادن در سال جاری بیش از ۷۳ میلیارد ریال است و فعالیت در این بخش ۱۰۰ فرصت شغلی در استان ایجاد کرده است. وی افزود: معادن کانون محوری در حوزه کسب و کار و درآمدزایی و پیشبرد امور توسعه پایدار است که باید سهم خود آن در حوزه تولید و بالابردن درآمد ناخالص ملی به خوبی دیده شود. سه هزار و ۹۱۱ نیروی کار در ۵۳۰ معدن استان مرکزی فعالیت دارند. استان مرکزی به سبب قرار گرفتن در حدفاصل ۲ منطقه زمین شناسی مهم کشور (منطقههای دگرگونی سنندج سیرجان و ایران
مرکزی) به لحاظ شرایط زمین شناسی، خاستگاه مواد معدنی مختلف و متنوعی شامل کانیهای دگرگونی، آذرین و رسوبی از قبیل: مواد معدنی غیرفلزی، فلزی، مصالح ساختمانی و سنگهای تزئینی است. این استان با ۳۸۰ معدن و استخراج سالانه ۱۴ میلیون تن ماده معدنی، رتبه هفتم معدنی کشور را بخود اختصاص داده است و تاکنون از ۵۷ نوع ماده معدنی موجود در کشور ۴۲ نوع آن در استان مرکزی شناسایی شده و از حدود ۳۵ نوع ماده معدنی بهره برداری میشود. تراورتن، سولفات سدیم، سرب، روی، سنگ آهن، سنگ گچ، پوزولان، کائولن، باریت و خاکهای صنعتی از مهمترین ذخایر غنی معدنی قابل بهره برداری در این استان هستند. بیش از ۴۲ نوع ماده معدنی در استان مرکزی شناسایی شده و امکانات برای استخراج تنگستن، قلع و مولیبدن، طلا، مس، آندالوزیت، مرمریتهای سیاه، گرانیت، کانیهای قیمتی و زینتی شامل فیروزه، کریزوکولا، جاسیر، آزوریت و مالاکیت، عقیق، بلور کوارتز، ارپیمان (سولفور آرسنیک)، بنتونیت و کلسیت در منطقه وجود دارد. برخی مواد استخراج شده در معادن استان مرکزی در واحدها و کارخانههای گچ، آهک، سیمان سفید، رنگ، پوکه، کاشی، لاستیک و شیشه سازی مورد استفاده قرار میگیرد.
منبع:دنیای معدن