عضو کمیسیون صنایع و معادن مطرح کرد:
طرح مجلس برای کاهش سود تسهیلات و سپرده بانکی
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس، از تدوین طرحی برای کاهش سود تسهیلات و سپردههای بانکی خبر داد و تصریح کرد: در صورتی که نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند انقلاب عظیمی در تولید رخ میدهد.
به گزارش خبرنگار شمانیوز و به نقل از ایبِنا ، محمدرضا منصوری، انتخاب شعار رونق تولید برای سال ۹۸ را فرصت مناسبی برای بهبود وضعیت واحدهای تولیدی دانست و اظهار داشت: همانگونه که ژاپن با حمایت از تولید داخلی اقتصاد برتر دنیا شد ایران نیز میتواند از طریق الگوبرداری از این کشورها به راحتی به قلههای موفقیت دست یابد که تحقق این مهم در گرو حمایت از کالاهای داخلی باکیفیت و جلوگیری از واردات بیرویه است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس، افزود: با تحقق رونق تولید از یک سو نیاز داخل تأمین شده و از سوی دیگر زمینه صادرات گسترده فراهم میشود. وی با بیان اینکه حمایت از تولیدکنندگان داخلی، صادرات را به یکی از منابع اصلی کسب درآمد تبدیل میکند، اظهار کرد: با حمایت از تولیدکنندگان داخلی، جلوگیری از قاچاق، کاهش واردات، تأمین تسهیلات ارزان قیمت برای واحدهای تولیدی میتوان زمینه رونق تولید را فراهم کرد. تحریم فرصتی برای تقویت تولید ملی این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه تحریم میتواند به فرصتی برای تقویت تولید ملی تبدیل شود، خاطرنشان کرد: سود تسهیلات بانکی ۱۸ درصد، سرعت رشد تولید را کاهش میدهد، بنابراین باید با برنامهای مدون مانند سایر کشورها از تورم جلوگیری کرده و پس از ثابت کردن نرخ ارز حجم صادرات و واردات را کنترل و مشخص کرد. منصوری از تدوین طرحی برای کاهش سود تسهیلات و سپردههای بانکی خبر داد و تصریح
کرد: در صورتی که نرخ سود بانکی کاهش پیدا کند انقلاب عظیمی در تولید رخ میدهد، در حال حاضر بانکها روزانه یک هزار میلیارد تومان سود پول به مردم پرداخت میکنند که با طرح مذکور سود پول کاهش پیدا میکند، در نتیجه انگیزه مردم برای سرمایهگذاری در تولید و صنعت افزایش پیدا میکند. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه تسهیلات بانکی با سود ۱۸ درصد کمر تولیدکننده را شکسته است، گفت: نقدینگی در جامعه باید با اخذ تدابیر ویژه به سمت تولید سوق داده شود.
مخالفت رئیس کل بانک مرکزی با افزایش نرخ سود
رئیس کل بانک مرکزی در صفحه شخصی فضای مجازی خود خطاب به بانکهایی که قصد افزایش نرخ سود دارند نوشت: در شرایط حاضر افزایش نرخ سود کارکردی جز افزایش هزینههای تولید و فشار بیشتر بر ترازنامه بانکها را نخواهد داشت. عبدالناصر همتی در ادامه یادداشت اینستاگرامی خود در خصوص برداشت از صندوق توسعه ملی برای سیلزدگان نوشت: نیاز به برداشت از منابع صندوق توسعه ملی برای تامین بخشی از خسارتهای سیل اجتناب ناپذیر است. فروش این منابع موجب عرضه بیشتر ارز در بازار شده و منابع ریالی لازم را تامین میکند. برای تسهیل این فرآیند بانک مرکزی نقش ثباتسازی در بازار را ادامه خواهد داد و منابع حاصل را صرف کنترل هدفمند نرخ و تنظیم عرضه و تقاضا خواهد کرد. بانک مرکزی در سال جاری بر تغییر ترکیب ترازنامه خود (پایه پولی) تاکید دارد. همزمان با کنترل اضافه برداشت بانکها، افزایش خالص ذخایر ارزی بانک مرکزی به دلیل تعدیل نرخ ها، افزایش فروش ارز توسط صادرکنندگان و... تحقق خواهد یافت. این شیوه میتواند منابع ریالی لازم جهت کارکرد بهتر اقتصاد و رونق تولید از ناحیه رشد پایه پولی را فراهم آورد. در شرایط حاضر افزایش نرخ سود کارکردی جز افزایش
هزینههای تولید و فشار بیشتر بر ترازنامه بانکها را نخواهد داشت. قطعاً کمک دولت در ارائه منظم اوراق در بازار و شکلگیری عملیات بازار باز نتایج خوبی را در سال جاری به دنبال خواهد داشت.