شمانیوز
شما نیوز

لوازم خانگی

آخرین وضعیت بازار لوازم خانگی ایران | چگونگی خرید لوازم خانگی با کارت اعتباری 30 میلیون تومانی

آخرین وضعیت بازار لوازم خانگی ایران |  چگونگی خرید لوازم خانگی با کارت اعتباری 30 میلیون تومانی

انجمن لوازم خانگی ایران برای جبران رکود ناشی از کاهش قدرت خرید مردم از اجرای طرح جدید با عنوان خرید با کارت اعتباری تا سقف ۳۰ میلیون تومان خبر داد.

به گزارش شمانیوز، با کاهش قدرت خرید مردم، خرید و فروش هم در بازار لوازم خانگی با کاهش چشمگیری همراه بوده است به طوری که حالا انجمن لوازم خانگی ایران برای جبران رکود ناشی از این کاهش در بازار لوازم خانگی به اجرای طرح‌های عجیب و غریب روی آورده است. 

البته افزایش قیمت‌ها در انواع لوازم خانگی آن هم در طول چند ماه اخیر بر بی‌رغبتی مردم در خرید کالا بی‌تأثیر نبوده است و همین امر عاملی شده که با افزایش قیمت دلار تولیدکنندگانی که مدام بر طبل افزایش قیمت‌ها در لوازم خانگی می‌زدند دست از افزایش قیمت‌ها برداشته و در قالب طرح‌های مختلف سعی در فروش کالاهای خود کنند، با این وجود تورم موجود در جامعه و کاهش توانایی مالی مردم عاملی شده تا کمتر سراغ خرید لوازم خانگی‌نو بروند و بیشتر ترجیح دهند کالاهای قدیمی خود را تعمیر کنند. 

در همین زمینه انجمن صنایع لوازم خانگی ایران از اجرای طرحی با عنوان خرید لوازم خانگی با کارت اعتباری تا سقف 30 میلیون تومان خبرداده است تا براساس آن تا حدودی رکود خرید لوازم خانگی را کاهش دهد.

بنا بر اعلام عباس هاشمی، دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با همکاری تولیدکنندگان تفاهمنامه‌ای با بانک قرض الحسنه مهر ایران منعقد شده تا امکان فروش اعتباری کالاهای لوازم خانگی فراهم شود. 

متقاضیان خرید اعتباری کالا می‌توانند با مراجعه به بانک قرض‌الحسنه مهر ایران اعتبار سنجی شوند و کارت‌های اعتباری تا سقف 30 میلیون تومان دریافت کنند. 

لوازم خانگی

آیا قیمت لوازم خانگی ارزان می‌شود؟

جشنواره‌های رنگارنگ تابستانه برند‌های داخلی لوازم خانگی در حالی به دنبال تحریک تقاضا برای فروش کالا‌های خود هستند که احسان فدایی، کارشناس صنعت لوازم خانگی معتقد است این طرح‌ها نتوانسته متقاضیان لوازم خانگی را به بازار بکشاند و در نیمه دوم سال هم این اتفاق نخواهد افتاد، زیرا با گرانی دلار، لوازم خانگی همچنان با افزایش قیمت و کاهش تقاضا مواجه است.

میناسادات حسینی، یک کارشناس صنعت لوازم خانگی با بیان اینکه بازار لوازم خانگی در شرایط رکود وحشتناکی فرورفته، گفت: شرکت‌های تولیدکننده لوازم خانگی با برگزاری جشنواره‌های فروش تابستانه و طرح‌های تخفیفی سعی کردند مشتریان را به این بازار بکشانند، اما این جشنواره‌ها نیز افاقه نکرد.

احسان فدایی ادامه داد: علت رکود در بازار لوازم خانگی این است که افزایش قیمت لوازم خانگی بسیار فراتر از افزایش میزان درآمد قشر متوسط جامعه به عنوان مشتری اصلی این بازار بوده است، زیرا قشر خاص جامعه ما لوازم خانگی ایرانی نمی‌خرند و قشر متوسط یا به عبارتی گروه کارمندان هستند که مخاطب اصلی لوازم خانگی ایرانی اند. این در حالی است که قشر متوسط هم ترجیح می‌دهند کالای بدون گارانتی (قاچاق) بخرند یا لوازم خانگی سابق خود را تعمیر کنند.

 چرا مردم لوازم خانگی نمی‌خرند؟

این کارشناس صنعت لوازم خانگی با تاکید بر اینکه همین مساله موجب ایجاد رکود عجیبی در بازار لوازم خانگی شده است، گفت: از طرفی رکود در بازار لوازم خانگی تحت تاثیر مسائل سیاسی در کشور ما نیز هست، زیرا مذاکرات مستقیما تاثیر بر نرخ ارز دارد و با یک خبر از مذاکرات دلار ریزشی یا صعودی می‌شود. همین مساله موجب شده مردم برای خرید لوازم خانگی دست نگه دارند.

فدایی علت دیگر رکود در بازار لوازم خانگی را گرانی این کالا‌ها در بازار دانست و گفت: افزایش قیمت‌های مداوم لوازم خانگی باعث شده قشر ضعیف جامعه نیز به سمت کالای ایرانی نیایند و از برند‌های غیرمعتبر و ناشناس ایرانی خریداری کنند که اصولا یا خدمات پس از فروش مناسبی ندارند یا قاعدتا از مواد اولیه و تکنولوژی گرید ۳ و ۴ در آن‌ها استفاده می‌شود یا لوازم خانگی دست دوم خریداری می‌کنند.

لوازم خانگی بی بروبرگرد گران می‌شود

کارشناس صنعت لوازم خانگی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا لوازم خانگی ارزان می‌شود، گفت: لوازم خانگی با وجود شعار‌هایی که داده می‌شود، اما بی برو برگرد گران می‌شود.

بیشتر بخوانید: لوازم خانگی در آستانه گرانی/ ماجرای لغو بخشنامه گمرک درباره نرخ محاسباتی ارز چه بود؟

احسان فدایی در تشریح دلایل این مساله گفت: با وجود تمام شعار‌هایی پوپولیستی که داده می‌شود مبنی بر اینکه صنعت لوازم خانگی به خودکفایی رسیده، اما همچنان قطعات اصلی در این صنعت وارداتی هستند و در حال حاضر از چین وارد می‌شوند که با توجه به تحریم‌ها تولیدکنندگان لوازم خانگی مجبورند با چندین واسطه به کشور وارد کنند.

جشنواره لوازم خانگی ۱۴۰۰ مشتری نداشت

این کارشناس صنعت لوازم خانگی گفت: چشم انداز قیمت دلار با توجه به پارامتر‌های مختلف و روند مذاکرات، روشن نیست و احتمالا افزایشی خواهد شد و با توجه به اینکه تولیدکنندگان لوازم خانگی قطعات اصلی خود را از خارج وارد می‌کنند، این افزایش قیمت تاثیر خود را بر صنعت لوازم خانگی خواهد گذاشت.

فدایی ادامه داد: از طرفی تولیدکنندگان لوازم خانگی بیش از یک سال است که وارد رکود شده اند و کالاهایشان در انبار‌ها مانده است و کالایی که در انبار می‌ماند قیمت سربار برای تولیدکننده دارد. تولیدکنندگان برای جبران این هزینه سرباردر تابستان ۱۴۰۰ جشنواره‌های فروش متعددی گذاشتند، ولی بازار کشش نداشت و نتوانستند فروش خوبی را رقم بزنند.

ثبت سفارش قطعات لوازم خانگی سرعت گرفت

این فعال بازار لوازم خانگی  ادامه داد: در روز‌های اخیر با نوسانات دلار، تولیدکنندگان لوازم خانگی به دنبال ثبت سفارش بیشتر قطعات مورد نیاز خود هستند، زیرا به دلیل تحریم ۴ تا ۶ ماه طول می‌کشد تا قطعات ثبت سفارش و تولید شود و در حالت خوشبینانه ۴ تا ۶ ماه طول می‌کشد که به دست تولیدکننده برسد؛ بنابراین دلار ۲۸ هزار تومانی در نیمه دوم سال تاثیر خود را بر بازار لوازم خانگی خواهد گذاشت.

فدایی گفت: این نکته را فراموش نکنید که هرگاه قیمت ارز شروع به صعود می‌کند در تولیدکنندگان و بازاریان بزرگ این تحرک ایجاد می‌شود که مواد اولیه را بیشتر ثبت سفارش کنند، زیرا بر این باورند که اگر امروز نخرند فردا با قیمت ارز بالاتر باید بخرند.

وی ادامه داد: رفتار بازار مثل رفتار مردم نیست، زیرا مردم با گرانی کالا، آن را نمی‌خرند. اما تولیدکننده برای جلوگیری از تعطیلی خط تولیدش مجبور است قطعات مورد نیاز خود را خریداری کند و اتفاقا بیشتر هم می‌خرد، زیرا اگر امروز مواد اولیه را با دلار ۲۸ هزار تومان نخرد باید هفته بعد با دلار ۳۰ هزار تومان بخرد. پس اگر دلار ارزان هم شود که چشم انداز بسیار ضعیفی است، تا پایان سال نمی‌تواند تاثیری روی قیمت‌ها بگذارد و قطعا قیمت‌ها افزایش پیدا خواهد کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی