در بازار ارز دیجتال:
قیمت بیت کوین سقوط کرد
قیمت بیت کوین پس از رسیدن به کانال ۵۲ هزار دلاری با سقوط شدیدی روبرو شد.
به گزارش شما نیوز: قیمت بیتکوین، مهمترین رمز ارز جهان یک روز پس از رسیدن به ۵۲ هزار دلار که بالاترین سطح آن از ماه می تاکنون بود با سقوط شدید بیش از ۱۰ درصدی روبرو شد.
سقوط شدید قیمت بیتکوین به دنبال آن اتفاق افتاد که السالوادور اعلام کرد آماده قبول بزرگترین رمزارز جهان به عنوان پول قانونی و اصلی در این کشور است. این اولین کشوری است که بیتکوین را به عنوان پول رسمی خود شناسایی خواهد کرد.
قیمت بیتکوین دیشب تا ۱۶ درصد سقوط کرد اما کمی بعد و تا ساعت ۹:۵۹ صبح چهارشنبه به وقت تهران، سقوط خود را به ۱۰ درصد کاهش داد و در قیمت ۴۶,۵۳۹.۲۲ دلار تثبیت شد.
گفتنی است، قیمت اتریوم ۱۲ درصد سقوط کرد و به ۳,۴۴۱.۲۱ دلار رسید.
درخصوص رمز ارزها باید دانش کافی داشت
با داغشدن بازار ارزهای دیجیتال شایعات زیادی درباره رمزارزها و بلاک چینها در میان مردم رواج پیدا کرده است که بدون داشتن دانش کافی درباره آنها، میتوانند گمراه کننده باشند.
معرفی شیوههای جدید سرمایهگذاری، سوالات زیادی برای سرمایهگذاران و تحلیلگران ایجاد کرده است. سلبریتیها و سرمایهگذاران مشهور، روزانه با انتشار توییتها و پستهای مختلف بهنحوی حمایت خود از رمزارزها یا خلاف آن را در شبکههای اجتماعی اعلام میکنند و حتی اشخاصی که در این حوزه فعالیتی ندارند نیز تا حدی با این مفاهیم آشنایی دارند.
از طرفی پذیرش ارزهای دیجیتال در شرکتهای مختلف بهعنوان روشی برای پرداخت نیز نقطه عطفی برای این صنعت شمرده میشود و بهنظر نمیرسد که راه برگشتی از آن وجود داشته باشد. با افزایش چشمگیر محبوبیت ارزهای دیجیتال در سالهای اخیر، شایعات و باورهای نادرستی درباره این فضا و رمزارزهای مختلف شکل گرفته است. در این میان افراد زیادی هم به هدف سودجویی به این شایعات دامن میزنند و اگر شخصی اطلاعات کافی درباره این صنعت نداشته باشد، ممکن است آنها را باور کند.
بسیاری از مواردی که در ادامه بهعنوان «باور نادرست» به آنها اشاره میشود، ممکن است در تمامی شرایط کاملا نادرست نباشند و رگههایی از حقیقت در آنها نهفته باشد.
در نادرست بودن برخی از این موارد بین کارشناسان، ناظران و صاحبنظران دنیای اقتصاد و ارزهای دیجیتال اتفاق نظر وجود ندارد. در این موارد سعی میشود پس از اشاره به نظرات موافقان و مخالفان، نتیجهگیری به مخاطب واگذار شود.
ارز دیجیتال به محیطزیست آسیب میزند
این گزاره به خودی خود، گزارهای درست است؛ ارزهای دیجیتالی مانند بیت کوین که از سیستم «گواهی اثبات کار» (PoW) استفاده میکنند، در شکل فعلی خود قطعا به محیط زیست آسیب میرسانند. اما باید توجه داشت باتوجه به منابع فعلی انرژی بشر، هر محصول و پدیدهای که الکتریسیته مصرف کند، بهنوعی به محیط زیست آسیب میزند.
در واقع چیزی که در این میان باوری غلط است، پررنگ نشان دادن نقش ارزهای دیجیتال در تولید گازهای گلخانهای و آسیب رساندن به محیط زیست است. برای مثال، براساس نتایج تحقیقات بیت کوین درمقایسه با سیستم بانکداری سنتی، استخراج طلا و حتی گیمینگ برق بسیار کمتری مصرف میکند.
بهکاربردن عبارت «هدر رفتن انرژی» را تنها زمانی میتوان درست دانست که در ازای مصرف آن، ارزشی به دست نیاید. شبکه بیت کوین با ارائه خدمات به میلیونها نفر، از جمله افرادی که به شبکههای پرداخت سنتی دسترسی ندارند، ارزشی برابر یک تریلیون دلار دارد. بیشتر ماینرها در مکانهایی با منابع برقی فراوان و رایگان فعالیت میکنند. برق مصرفی موجود در این مکانها اغلب از منابع تجدیدپذیر هیدرو الکتریسیته (برق تولید شده از نیروگاههای آبی) یا الکتریسیته زمینگرمایی (تولید انرژی الکتریکی از انرژی زمینگرمایی) تولید میشود که مصرف سوختی برابر با یک هشتم نیروگاههای سوخت زغالی دارند.
علاوهبراین، امروزه حداقل ۳۹ درصد انرژی مورد نیاز برای استخراج بیت کوین از انرژی تجدیدپذیر تأمین میشود و این سهم به سرعت نیز در حال افزایش است. برای مقایسه، اجرا و توسعه برنامههایی مانند TikTok و FedEx یا برنامههای وزارت دفاع ایالات متحده نیز انرژی بسیار زیادی مصرف میشود یا سیستم مالی و بانکی مدرن هم برای کارکرد روزانه در هر شعبه، سرور و شبکه پرداخت الکترونیکی به مقدار بسیار زیادی برق نیاز دارد.