شمانیوز
شما نیوز

رپرتاژ آگهی/

انواع کرتین وال

انواع کرتین وال

در طراحی پنجره‌ها، از روم باستان تا ساخت کلیسای جامع گوتیک با آن شیشه‌های رنگی‌اش و حتی تا دیوارهای شیشه‌ای ساخته شده در قرن‌ گذشته، شاهد این هستیم که معماران در تمام دوره‌ها و طرح‌های ماندگار، تلاش کرده‌اند تا با استفاده از شیشه، بیش‌ترین بهراه مندی از نور طبیعی و نور روز برای روشن کردن فضای داخلی را برده اند و اتصال این فضا به دنیای خارج است.

حالا نیز پس از گذشت سال‌های سال، طراحی مهندسان و معماران برای نماها، بیش‌تر به سمت استفاده از شیشه پیش می‌رود. با پیشرفت تکنولوژی امروزه دیگر شیشه آن ماده سخت و گران‌ بهای سابق نیست و می‌توان طرح‌های بیش‌تر و خلاقانه‌تری با آن‌ها پیاده کرد. شیشه‌ها را امروزه می‌توان قوی‌تر، خالص‌تر و باریک‌تر از همیشه تولید کرد تا جایی که حتی معماران می‌توانند با آن‌ها مجسمه‌های شیشه‌ای بسازند.

نمای ساختمان شاید از نظر برخی از افراد بی اهمیت باشد، اما باید بدانید که نما هویت یک ساختمان را شکل می‌دهد و نشان دهنده شخصیت ساختمان است. مهم نیست مصالح به کار رفته در نمای ساختمان چه باشد، سرامیک، شیشه، سنگ، آجر و … همه و همه می‌توانند به ساختمان شکل دهند و هویت ببخشند. یکی از نماهایی که امروزه مورد استفاده قرار می‌گیرد، نمای شیشه‌ای و نمای کرتین وال است.

نماها می‌توانند با جزئیاتی که در خود دارند به طور کلی فضا و شکل ساختمان را تغییر دهند. نمای شیشه‌ای و نمای کرتین وال به خاطر شیشه‌های به کار رفته در آن نور و منظره ساختمان را به شکل جدی تغییر می‌دهند و در گرما و سرمای داخل ساختمان هم موثرند. کرتین وال‌ها برای ساختمان‌های چندین طبقه و بلند مرتبه تعبیه شده‌اند و در زیبایی‌ این ساختمان‌ها بسیار تاثیر گذارند و همچنین مسائل سازه‌ای نمای کرتین وال به کم کردن هزینه‌ها و بارهای مرده ساختمان بسیار کمک می‌کند.

نمای کرتین وال به خاطر سازه آلومینیومی و شیشه‌هایش می‌تواند با مصالح دیگری تلفیق شود و دست طراحان را باز گذاشته است تا خلاقیت خود را نشان دهند و طراحی‌های نوین و خارق العاده‌ای را از خود به جای بگذارند. در این نوشته قرار است با چهار طراحی خارق العاده نمای کرتین وال ملاقات کنید.

  • Emporia
  • Wingårdh Arkitektkontor AB
  • Malmö, Sweden

این سازه که یک مرکز خرید بزرگ در مالمو سوئد است، در واقع بخشی از طرح جامع شهر مالمو بوده که برای احیا و زیباسازی شهر طراحی و پیاده‌سازی شده است. در این طرح هدف این بود که از طریق احیای پروژه‌های تجاری، اداری و مسکونی شهر، به شهر مالمو روحی دوباره ببخشند.

این سازه با نمای شیشه‌ای که به رنگ طلا است و هندسه پیچیده‌ای که دارند، چهره‌ای منحصر به فرد و فوق‌العاده به خود اختصاص داده است. در این هندسه پیچیده ۵۶۷ قالب گچ‌گیری شده به ۸۱۵ شیشه منحنی متصل شده و این چهره جذاب و نمای بی نظیر را پدید آورده است. در بین شیشه‌های این ساختمان ورقه‌های کهربا به کار رفته است تا با کم‌ترین میزان کاهش شفافیت، رنگی واضح و با شکوه را مشاهده کنید.

طراحی نمای شیشه‌ای ساختمان امپوریا

  • Louis Vuitton Foundation
  • Gehry Partners
  • Paris France

موزه فرهنگی و هنری بنیاد لوئیز ویتون در حاشیه Jardin d’Aclimatation در پاریس یکی دیگر از طراحی‌های خارق‌العاده کرتین وال در دنیا است. این ساختمان الهام‌بخش معماری‌ها و منظره‌های ساختمان‌های قرن نوزدهم برای هر بیننده‌ای است و فضای آن دوران را یادآور می‌شود؛ ساختمانی که گویا یک کشتی شیشه‌ای روبه‌روی شماست. به گفته معمار این ساختمان، شفافیت و حس اسپرت بودن آن، به قدری است که شما می‌توانید انعکاس آب، جنگل‌ها، باغ‌ها و حتی تغییرات نور را در آن مشاهده کنید و از دیدن این همه زیبایی لذت ببرید.

سایبان خمیده روی این ساختمان دوازده بادبان کشتی را در خود جای داده که همین بادبان‌ها شامل ۳۶۰۰ قطعه هذلولی‌گون است که هر کدام از آن‌ها باید به صورت جداگانه‌ای شکل بگیرند و تشکیل شوند تا این بادبان‌ها کامل شوند و شکل اصلی را به خود بگیرند. ورقه‌های شیشه‌ای آفتابگیر این ساختمان در کوره‌های خمشی اتوماتیک، خم شده است، این خمش و نحوه آن توسط دستگاه‌های پیشرفته و رباتیک با مدلی که به آن داده شده است، به صورت خودکار انجام می‌شود.

طراحی نمای شیشه‌ای ساختمان لوئیس ویتون

تاریخچه نمای شیشه ای یا کرتین وال (Curtain Wall):

تا قبل از قرن نوزدهم ساختمان ها را با دیوارهای بیرونی از جنس خشت می ساختند و این دیوارها تکیه گاهی برای بار کل سازه بودند. با نگاهی بر تاریخچه نمای شیشه ای پی می بریم که با توسعه ی استفاده از فولاد ساختمانی، این امکان به وجود آمد که ستون های نسبتاٌ کوچک بارهای سنگین سازه را تحمل کنند و دیگر نیازی به اینکه از دیوارهای بیرونی به عنوان تکیه گاه استفاده شود نباشد. با غیر باربر شدن دیوارهای بیرونی، این دیوارها بسیار سبک تر و بزرگ تر از دیوارهای باربر خشتی نسبت به قبل شدند. این امر در طول تاریخچه نمای شیشه ای باعث شد که استفاده از شیشه به عنوان نمای بیرونی افزایش یابد و سیستم نمای شیشه ای به وجود بیاید.

کاربردهای کرتین وال

  1. زیبایی
  2. انتقال نور
  3. حفاظت در مقابل عوامل مختلف
  4. ملاحظات سازه

اگر بخواهیم کاربردهای این نما را به طور کلی تقسیم بندی کنیم باید چهار دسته زیبایی، انتقال نور، حفاظت در مقابل عوامل مختلف و ملاحظات سازه را در نظر بگیریم. بنابراین در این سه دسته به بررسی کاربردهای کرتین وال خواهیم پرداخت.

• زیبایی

بدون شک یکی از مهمترین علل استفاده از کرتین وال استفاده از زیبایی آن است. کرتین وال قابلیت ترکیب با نماهای مختلف را در سازه‌ها دارد. با تغییر رنگ شیشه‌ها و قاب‌ها می‌توان دید افقی و عمودی متفاوتی ایجاد کرد. یکی دیگر از کاربردهای زیبایی کرتین وال استفاده از آن در حالت ‌های گوناگون هندسی(مثل منحنی یا هرمی و …) است. در پیاده‌روها نیز می‌توان با نصب کرتین وال به صورت عمودی یا افقی( بالای پیاده رو) زیبایی خاصی به نمای شهر بخشید.

وجود کرتین وال در سازه‌ها دید بهتر و زیباتری را نسبت به اطراف ایجاد خواهد کرد. همچنین می‌توان با داشتن دیوار شیشه‌ای مناسب بین فضاهای مختلف در سازه دید زیبایی را نسبت به کل محیط فلت ایجاد کرد. این دیوار پارچه‌ای انواع مختلفی داشته و می‌توان از این تنوع انواع برای ایجاد سازه‌هایی منحصر به فرد از نظر معماری استفاده کرد.

• انتقال نور

رساندن نور به خصوص در طول روز به محیط سازه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، با کرتین وال یا دیوار پرده‌ای انتقال نور به بهترین وجه به تمام نقاط سازه صورت گرفته و همچنین می‌توان با استفاده از شیشه‌های رفلکس یا رنگی مقدار نور داخل سازه را تنظیم کرد. همچنین سقف سازه می‌تواند کرتین وال با شیب حداکثر ۲ درجه باشد که در این حالت از نور طبیعی حداکثر استفاده لازم خواهد شد.

• حفاظت

یکی دیگر از کاربردهای مهم کرتین وال حفاظتی است که در مقابل عوامل مختلف خارجی و داخلی ایجاد خواهد کرد. این دیوار از ورود گرد و غبار، آلودگی‌های محیطی و صوتی، آب باران به سازه جلوگیری کرده و همچنین در مقابل ورود فیزیکی توسط افراد و یا حیوانات(حشرات) نیز از سازه حفاظت خواهد کرد. همچنین در پیاده‌رو‌ها و ایستگاه‌های وسایل نقلیه عمومی قابلیت حفاظت در مقابل آفتاب و باران را ایجاد کرده و در اتوبان‌ها نیز به عنوان دیوار عایق صوتی قابل استفاده است.

اگر در نمای داخلی از کرتین وال استفاده شود، قابلیت حفاظت از صدا، باعث خواهد شد که صدای جلسات به بیرون اتاق منتقل نشود و همچنین دید کافی برای کنترل محیط کار وجود داشته باشد. از دیگر استفاده‌های حفاظتی کرتین وال می‌توان به استفاده در طلا فروشی‌ها و بانک‌ها و … اشاره کرد که هم نمای مناسبی را در اختیار خریدار و یا مشتری قرار داده و هم دید عوامل داخل را برای کنترل محیط بیرونی بیشتر می‌کند و از طرفی با استفاده از شیشه‌های ضد گلوله و ضربه چند جداره امنیت داخل نیز تضمین می‌شود.

استفاده از کرتین وال باعث حفظ دمای داخلی شده و نیز کاهش مصرف انرژی برای سرمایش و گرمایش محیط را به همراه خواهد داشت. همچنین این سازه غیرباربر در مقابل اشعه فرابنفش مقاومت بسیار خوبی خواهد داشت.

از دیگر کاربردهای کرتین وال می‌توان به قابلیت باز شدن پنجره‌های به کار رفته در آن به سمت داخل و خارج اشاره کرد.

لامل چیست؟ لامل در نمای کرتین وال

در بازار مصرف به لامل‌های افقی “ترنسُم” گفته می‌شود، لامل افقی معمولا طول کمتری نسبت به لامل عمودی دارد اما عرض آن کاملا با لامل عمودی برابر است.

لامل عمودی نیز به نام “مولیون” در بازار مصرف شناخته می‌شود. علت این تفاوت اندازه در طول ترنسم با مولیون این است که بیشتر بار مرده ایجاد شده توسط ماده پر کننده روی مولیون خواهد بود.

لامل: تشریح لامل ترنسم و لامل مولیون در عکس

بعضی از معماران تنها به علت بالا بردن زیبایی بصری نما سایز ترنسم و مولیون را کاملا برابر انتخاب می‌کنند. در این حالت ظرافت در طراحی نما بالاتر رفته و در مقابل هزینه بیشتری انجام می‌شود. ممکن است جنس این محصول به صورت لامل آلومینیومی یا لامل فولادی باشد. که صد البته استفاده آلومینیوم بسیار رایج‎تر است.

منبع:

ایماژ نما

***

این مطلب رپرتاژ بوده و پایگاه خبری شمانیوز صحت و یا عدم صحت مطلب فوق را تایید نمیکند و مسیولیت حقوقی آن هیچ ارتباطی با شمانیوز ندارد.

 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی