شمانیوز
شما نیوز

رپرتاژ آگهی

لزوم اهمیت استفاده از پمپ آتش نشانی در ساختمان ها

لزوم اهمیت استفاده از پمپ آتش نشانی در ساختمان ها

بوستر پمپ آتش نشانی از چندین پمپ سانتریفوژی که به صورت موازی کنار یکدیگر قرار گرفته اند تشکیل شده است. همانطور که از نام آن مشخص است در سیستم اطفای حریق درجهت تامین فشار آب مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع بوستر به جهت کارایی خود نیاز است که فشار آب را تا مقدار مشخصی زیاد کرده و ثابت نگه دارد به همین دلیل به آن بوستر پمپ دور ثابت نیز می گویند. اگرچه بوتستر آتش نشانی به صورت دور متغیر نیز تولید و عرضه می شود اما نوع دور ثابت این بوسترها کارایی بسیار گسترده تری دارد.

بوستر پمپ آتش نشانی (دور ثابت)

 

نحوه عملکرد بوستر پمپ آتش نشانی همانند باقی بوسترها به این صورت است که وقتی مقدار مصرف آب به صفر می رسد پمپ ها خاموش شده و با شروع مصرف و در نتیجه افت فشار پمپ ها به ترتیب وارد مدار شده و شروع به کار می کنند. این فرایند کمبود فشار حاصل شده را جبران می کند.

این نوع بوستر پمپ به دلیل کارایی خاص خود باید به طور مرتب چک شود تا در مواقع ضروری با مشکل مواجه نشود.

 

 

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که کلمه بوستر چیست و نحوه عملکرد آن چگونه است.

 

بوستر پمپ آب

 

بوستر پمپ مجموعه ای از یک یا چند پمپ است که به شکل موازی در کنار یکدیگر و تحت فرمان یک تابلوی کنترل قرار گرفته اند. این مجموعه شامل الکتروپمپ، شیر آلات، کلکتور، تابلو برق و منبع تحت فشار می باشد و وظیفه آن تقویت و افزایش فشار آب و ثابت نگه داشتن دبی آب در حد مطلوب را برعهده دارد.

در واقع نوسان در فشار آب را کنترل نموده و میزان آب مورد نظر و مطلوب را به محل مصرف مانند واحدهای یک ساختمان چند طبقه منتقل می کند. به نوعی می توان گفت این پمپ مکمل پمپ آب محسوب می شود و عملکرد آن را در افزایش فشار آب بهبود می بخشد.

 

بوستر پمپ چگونه کار میکند؟

 

وظیفه بوستر پمپ تنظیم و ثابت نگه داشتن نوسانات شبکه مصرف می باشد. بوستر پمپ این فرآیند را با توجه به الگوی مصرف متغیر و تامین فشار و دبی با حداکثر راندمان انجام می دهد.

وقتی مصرف صفر می شود فشار درون لوله ها ثابت می شود الکتروپمپ های بوستر خاموش می شوند. با شروع مصرف و افت فشار اولین الکتروپمپ وارد مدار شده و بوستر شروع به کار می کند. درصورت نیاز به فشار بیشتر الکتروپمپ های بعدی نیز وارد مدار می شوند.

با قطع مصرف آب الکتروپمپ ها به همان ترتیبی روشن شده اند خاموش شده و از مدار خارج می شوند.

 

 

لزوم اهمیت استفاده از پمپ آتش نشانی در ساختمان ها

 

بوستر پمپ آبرسانی (دور متغیر)

 

بوستر پمپ آبرسانی در سیستم های آبرسانی خانه ها، کارخانه ها، زمین های کشاورزی، آب نماها و فواره ها استفاده می شود. چون الگوی مصرف در این نوع ثابت نیست و نیازمند پمپاژ آب با فشار های مختلف می باشد آن را با نام بوستر پمپ دورمتغیر نیز می شناسند. البته همانند بوستر آتش نشانی در نوع دور ثابت نیز تولید می شود اما از دور متغیر این بوستر کارایی بیشتری دارد.

در پوستر پمپ آبرسانی از انواع شیر آلات برنجی یا چدنی با سایز استاندارد استفاده می شود. پرشر سوئیچ تعبیه شده در آن فرمان وارد شدن نوبتی الکتروپمپ ها به مدار را می دهد. بوستر پمپ آبرسانی به صورت تک فاز یا سه فاز و یا ترکیبی از هردو تولید و عرضه می شود.

 

 

لزوم اهمیت استفاده از پمپ آتش نشانی در ساختمان ها

 

تفاوت بوستر پمپ آبرسانی و آتش نشانی در چیست؟

 

بوستر پمپ آبرسانی و آتش نشانی دارای ماهیت یکسانی هستند. یعنی از آن ها جهت افزایش فشار آب و انتقال و پمپاژ آب و سیالات استفاده می شود.

با وجود اینکه هر دو محصول از انواع بوستر پمپ محسوب می شوند اما تفاوت هایی دارند که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:

 

۱.بوستر آتش نشانی برخلاف نوع آبرسانی در تابلو برق خود اینورتر و ترانسمیتر ندارد.

 

۲.وظیفه اینورتر در پمپ های دور متغیر این است که از خاموش و روشن شدن های ناگهانی جلوگیری کند. بوستر های دورثابت یا آتش نشانی به دلیل تفاوت کارایی اش با نوع آبرسانی به وجود این قطعه نیازی ندارد.

 

۳.بوستر های آبرسانی کاربرد های فراوانی دارد که آن ها را در ابتدای مقاله ذکر کردیم. اما بوستر پمپ آتش نشانی فقط در سیستم های اطفاء حریق مورد استفاده قرار می گیرند.

 

۴.در نوع آتش نشانی برای هر الکترو پمپ یک پرشر سوئیچ مجزا وجود دارد تا در صورت از کار افتادن یک پمپ بعد وارد مدار شود. به این ترتیب حین عملیات بوستر با مشکل کار نکردن پمپ ها مواجه نخواهد شد. در نوع آبرسانی نیازی به این ساختار نیست.

 

5. وجود اینورتر در بوسترهای آبرسانی باعث شده که کمتر در معرض خطر خرابی قرار بگیرند. به همین جهت هزینه نگهداری به صرفه تری نسبت به بوسترهای آتش نشانی دارند.

 

6. وظیفه راه اندازی پمپ ها در بوستر پمپ آتش نشانی با وجود قطعه ای به نام جوکی پمپ امکان پذیر است. در نوع آبرسانی این قطعه وجود ندارد.

 

7. بوستر های آتش نشانی چون در مواقع بسیار حساس و ضروری استفاده می شوند بسیار تاکید می شود که به طور منظم چک شود.

 

* این مطلب رپرتاژ آگهی میباشد و سایت شمانیوز هیچ مسئولیتی در قبال آن ندارد.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی