شمانیوز
شما نیوز

رپورتاژ آگهی/

پروژه نصب و راه‌اندازی تولیدی آب معدنی کهمان با PLC دلتا

من در سال‌های اخیر پروژه‌های زیادی در حوزه اتوماسیون صنعتی انجام دادم، یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌هایی که تا الان انجام دادم پروژه خط تولید آب‌معدنی کهمان است. بخصوص در آن زمان که تجربه کافی نداشتم و این یک جورایی اولین پروژه بزرگ من بود و به شدت مضطرب بودم.

 

 

استارت پروژه و شروع عیب‌یابی:

اولین مرحله پروژه عیب‌یابی بود و برای همین به همراه رفیق و همکارم به محل کارخانه تولیدی رفتیم و شروع به عیب‌یابی کردیم. مدت زیادی از شروع عیب‌یابی نگذشته بود که متوجه شدیم پی ال سی بکار رفته در خط تولید یک پی ال سی قدیمی امرون بود و باید آن را تعویض و مجدد نصب و راه‌اندازی می‌کردیم. بقیه تجهیزات و دستگاه‌های خط تولید هم نسبتا قدیمی بودند، برای همین تصمیم گرفتیم کلا سیستم را اورهال کنیم.

 

انتخاب برند مناسب برای پروژه:

مساله بعدی این بود که با چه برندی اورهال کنیم؟ برندهای مختلفی در بازار موجود بود و تصمیم گیری کمی سخت بود. بعد از مشورت و هم‌فکری تصمیم گرفتیم با برند دلتا فعالیت‌‌مان را شروع کنیم. دلتا یک شرکت تولیدکننده قطعات و تجهیزات اتوماسیون صنعتی است. از جمله تجهیزاتی که آنها تولید می‌کنند می‌توان به PLC، HMI اینورتر و سروو موتور اشاره کرد. دلتا یک برند تایوانی است و بخاطر همین قیمت خیلی کمتری نسبت به رقبای غربی خودش دارد، همچنین دیگه مساله تحریم وجود ندارد و محصولات این شرکت به راحتی در ایران یافت می‌شود.

 

نمایندگی دلتا و تهیه تجهیزات مورد نیاز:

 

 

دلتا بخاطر قیمت پایین و عملکرد خوب نسبت به قیمت‌اش چشممان را گرفت و تصمیم به خرید تجهیزات برند دلتا کردیم. داخل اینترنت " نمایندگی دلتا " را جست‌وجو کردم و نمایندگی‌های مختلف را بررسی کردم. یکی از نمایندگی‌ها که توجه من را جلب کرد نمایندگی دلتا نیک صنعت بود.

من قبل‌تر با نیک صنعت آشنا بودم و از آموزش‌های اتوماسیون صنعتی آنها استفاده می‌کردم، ولی اطلاعی نداشتم که آنها نه تنها نمایندگی رسمی دلتا، بلکه نماینده برند‌های دیگر مثل اینوت و زیمنس هم هستند.

برای همین تصمیم گرفتم تجهیزات دلتا خودم را از آنها خریداری کنم. برخی از تجهیزاتی که خریداری کردم عبارت است از:
 

  • پی ال سی DVP PLC 23SV2T
  • ماژول DVP 16SP11R
  • درایو C200
  • HMI DOP 110IS
  • سروو موتور B2
  • کارت دما DVP 04TC
  • انواع سنسورها (القایی، فلومتر، دما)
     

 

بعد از تهیه قطعات مورد نیاز وقت آن بود که سیستم قبلی را باز کنیم و آنها را با دستگاه‌های نو دلتا جایگزین کنیم. اول از همه سراغ باز کردن PLC امرون رفتیم و جای آن را با PLC سری SV2 دلتا عوض کردیم. سپس اینورترها را نصب و راه‌اندازی و بعد HMI را قرار دادیم. همه چیز داست به خوبی پیش می‌رفت تا اینکه نوبت به برنامه‌نویسی دستگاه پرکن با پی ال سی دلتا رسید.

 

چالش در برنامه‌نویسی دستگاه پرکن و راه‌حل آن:

اول از همه بزارید یکم بیشتر درباره نحوه عملکرد این خط تولیدی بهتون توضیح بدم. کارخانه آب معدنی کهمان واقع در لرستان کنار چشمه‌ای قرار دارد. آب از این چشمه با فشار بالا گرفته می‌شود و داخلی بطری‌های پلاستیکی قرار می‌‌گیرد. فشار بالای آب و سرعت زیاد این خط‌ تولید به بیش از 1000 بطری در ساعت می‌رسد. این مساله باعث می‌شود که برنامه نویسی صحیح دستگاه پرکن و ارتباط آن با پی ال سی و سنسورها سخت‌ترین چالش این پروژه شود.

بعد از چند ساعت کلنجار رفتن و تلاش برای پیدا کردن بهترین راه‌حل تصمیم گرفتم بالاخره از یکی کمک بگیرم. از آنجایی که تجهیزاتم را از نمایندگی نیک صنعت خریداری کرده بودم، تصمیم گرفتم با آنها تماس بگیرم و از کمک آنها استفاده کنم.

خوشبختانه آن کسی که من باهاش صحبت کردم توضیحات من رو کامل گوش کرد و با درک شرایط و موقعیت به من راه‌حل‌های مناسبی پیشنهاد داد. با اینکه راه‌حل‌های آنها مفید بود و تا جایی کمکم کرد، ولی باز هم نیاز به کمک داشتم.

مجدد با نمایندگی دلتا تماس گرفتم و این دفعه به من پیشنهاد کردند که با دریافت مبلغی ناچیز، آنها یک متخصص به محل پروژه ارسال می‌کنند تا مشکل ما را حل کند. من صبح آن روز باهاشون تماس گرفتم تا بعد ظهر همان روز یکی از متخصصان آنها به محل پروژه آمد و شروع به کار کرد.

مجهز به سنسورهای High-Tech و تجهیزات لازم و دانش فنی بالا مشخص بود که آن فرد تجربه و تبحر بالایی در کار خودش دارد. مدت زیادی طول نکشید و فرآیند نصب و راه‌اندازی تمام شد.

پس از راه‌اندازی دستگاه پرکن توسط پی ال سی سختی کار تمام شده بود و از آنجا به بعد به اصطلاح سر پایینی بود. مدت زیادی طول نکشید تا سایر خورده کاری ها هم انجام دهیم و پس از آن پروژه ما اتمام یافت و آماده ترخیص شدیم.

 

جمع بندی:

الان که به گذشته فکر می‌کنم متوجه شدم چه پروژه دشواری برداشتم نسبت به تجربه ناچیز آن زمانم و اینکه هر لحظه ممکن بود با کوچکترین خطا خسارت زیادی به سیستم آنها وارد کنم. واقعا خوش‌شانسم که با مجموعه نیک صنعت به عنوان بهترین نمایندگی اینوت در ایران آشنا شدم و توانستم از دانش و تخصص آنها استفاده کنم.

پس از آن واقعه و دیدن مهارت متخصصین نیک صنعت، تصمیم گرفتم از آن پس هرجا قطعه‌ای نیاز داشتم، به تعمیرات نیاز داشتم، به مشکلی برخوردم یا سوالی داشتم، اول به نیک صنعت مراجعه کنم.

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین