مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید خبر داد:
دانش و فناوری در مسیر کسب و کارهای روستایی با اجرای طرح روستای نوفن
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در حاشیه نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی ایران از اجرای طرح «نوفن» برای حمایت از کسب و کارهای روستایی و کوچک و انتقال فناوری به روستاها خبر داد و به افزایش تسهیلات و حمایتهای صندوق در سالهای اخیر اشاره کرد.
به گزارش شمانیوز، هادی آقابابایی، در دومین روز از نمایشگاه بینالمللی صنعت مالی ایران (بورس، بانک و بیمه) به تشریح اقدامات جدید این صندوق پرداخت. آقابابایی با اشاره به طرح «نوفن»، گفت: این طرح با هدف بهبود زنجیره تولید و اتصال شرکتهای دانشبنیان به کسبوکارهای خدماتگیرنده، به ویژه در روستاها و نقاط کم برخوردار، به مرحله اجرا درآمده است.
آقابابایی با بیان اینکه در دو سال گذشته، بیش از سه هزار فقره تسهیلات فقط در حوزه روستای نو پرداخت کردیم، توضیح داد: در این مدت سعی کردیم شرکتهای دانشبنیان را به طرحهای روستایی مرتبط کنیم که البته نتایج بسیار خوبی حاصل شده و تولیدات کارآفرینان ما به طور چشمگیری افزایش یافته است. طرح «نوفن» با هدف توسعه کسبوکارهای روستایی از طریق انتقال فناوری و افزایش بهرهوری بنگاهها طراحی شده است.
وی به سهم بالای کسبوکارهای کوچک و متوسط در کشورهای آسیایی و در حال توسعه اشاره کرد و گفت: این کسبوکارها بیش از ۹۵ درصد از کارگاهها را تشکیل میدهند و بخش قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی و تسهیلات بانکی را به خود اختصاص میدهند.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید بیان کرد: متأسفانه در کشور ما، سهم کسبوکارهای کوچک و متوسط از تسهیلات بانکی بسیار پایین است و کمتر از ۱۰ درصد از کل تسهیلات به این بخش اختصاص مییابد. در مناطق جنوبی کشور، این رقم بین ۶ تا ۸ درصد متغیر است که نیاز به حمایت ویژه از این کسبوکارها را نشان میدهد.
آقابابایی همچنین با اعلام رشد قابل توجه در پرداخت تسهیلات صندوق در سه سال اخیر، اظهار داشت: در این مدت، شاهد بیش از ۳۰۰ درصد رشد در پرداخت تسهیلات بودهایم و مانده تسهیلات در حوزه اشتغال از ۵.۵ میلیارد تومان به بیش از ۱۷ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی افزود: در سالهای گذشته، بیش از ۱۶۱ هزار فقره تسهیلات پرداخت شده و نرخ تسهیلات به صورت قرضالحسنه و با نرخ کارمزد پایین است که هدف آن حفظ و ایجاد اشتغال است. در این مدت، بیش از ۱۷۰ هزار شغل ایجاد یا حفظ شده است.
مدیرعامل صندوق با اشاره به احیای واحدهای اقتصادی گفت: در چارچوب نهضت احیای واحدهای اقتصادی، بیش از ۱۱۰۰ واحد اقتصادی حمایت مالی شده و بیش از ۷ هزار شغل ایجاد شده است. این حمایت به بازگشت بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه به چرخه اقتصادی کشور کمک کرده است.
آقابابایی تصریح کرد: در کاهش مطالبات غیرجاری، صندوق موفق بوده و نسبت این مطالبات را به زیر ۰.۷ درصد رسانده است، که نشاندهنده توانایی خوب کارآفرینان در پرداخت به موقع تسهیلات است. همچنین، صندوق در دو سه سال اخیر، با تمرکز بر حمایت از بانوان، بیش از ۴۳ درصد از تسهیلات را به کارآفرینان زن اختصاص داده است. در استان سیستان و بلوچستان، بیش از ۵۵ درصد تسهیلات به بانوان تخصیص یافته است.
آقابابایی با تاکید بر اینکه صندوق در راستای توسعه فناوری اطلاعات، نقشه راه سهسالهای را تصویب کرده است، گفت: صندوق کارآفرینی امید قصد دارد به یک نهاد مالی فناورانه تبدیل شود. به تازگی، سامانههای مختلفی از جمله سامانه ارتباط با مشتریان و سامانه تسهیلات غیرحضوری به مرحله بهرهبرداری رسیدهاند.
وی اعلام کرد: با این سامانهها، کارآفرینان قادر خواهند بود تا سقف ۱۰ میلیارد ریال تسهیلات را به صورت غیرحضوری دریافت کنند. همچنین، سامانه اعتبارسنجی جدیدی برای مشتریان صندوق فعال شده است.
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید در پایان گفت: صندوق همچنین تلاش کرده تا ساختار سازمانی خود را سبکتر و کارآمدتر کند تا خدمترسانی به کارآفرینان راحتتر شود. با افتخار میتوان گفت که صندوق در بسیاری از نقاط محروم کشور حضور فعال دارد و به عنوان نقطه امیدی برای کارآفرینان و کسبوکارهای خرد و کوچک عمل میکند.