شمانیوز
شما نیوز

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرد؛

حمایت از سهامداران عدالت با دورهمی زنجیره فولاد در بورس کالا

حمایت از سهامداران عدالت با دورهمی زنجیره فولاد در بورس کالا

مصطفی طاهری گفت: یکی از رویدادهای مهم سال ۱۴۰۰، عرضه محصولات معدنی در بورس کالا بود تا این شرکت ها که عموما بورسی هستند و سهامدار دارند از فشار قیمت گذاری دستوری خارج شوند و سود حاصل از تولید این بخش نیز همانند سایر بخش های زنجیره فولاد به حوزه معدن و رشد تولید و سرمایه گذاری برگردد؛ بدون شک حضور کل زنجیره فولاد در بورس کالا و منفعت کل زنجیره به سود سهامداران عدالت تمام می شود.

به گزارش شمانیوز به نقل از ایرنا، مصطفی طاهری، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در خصوص پیامدهای قیمت گذاری دستوری گفت: با وجود آنکه تبعات قیمت گذاری دستوری در بخش های مختلف طی سال های گذشته تجربه شده است، اما شاهد هستیم فعالانی که سال ها از رویکرد واقعی سازی قیمت ها حمایت می کردند اما به محض آنکه مواد اولیه آن ها قرار است در مسیر واقعی شدن قیمت قرار گیرد، دست به انتقاد می زنند و اعلام می کنند که قیمت محصولات معدنی نباید واقعی شود.

طاهری افزود: اما نظر مجلس در راستای حذف قیمت گذاری دستوری در بخش معدن با دولت همسو است و شرکت‌های معدنی که عمدتاً شرکت‌های بورسی هستند و سهامدار دارند، نباید بیش از این تحت فشار قیمتی قرار گیرند و در راستای حمایت از تولید این بخش و فعالان و سهامداران معدنی، از امسال عرضه محصولات این حوزه در بورس کالا تقویت شد. 

لزوم بازگشت اعتماد مردم به بورس

طاهری با اشاره اینکه تعداد قابل‌توجهی از سرمایه‌گذاران، اعتماد خود را به بازار سهام از دست داده‌اند، گفت: دولت لازم است برای بازگرداندن اعتماد مردم، زمینه بهبود و تقویت بازار سرمایه را فراهم کند. اگر با رویکرد و ساختار درست جلو برویم، منفعتی که قرار است به جیب دلال برود به مردم و سهام‌داران شرکت‌ها می‌رسد و مجددا اعتماد سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه احیا می شود که یکی از موارد مهم در این زمینه، کنار گذاشتن قیمت گذاری دستوری است. 

سود کل زنجیره فولاد به سود سهامداران عدالت

به گفته او، اکنون، حدود ۵۰ میلیون نفر دارنده سهام عدالت داریم. سبد سهام عدالت نیز عمدتاً از شرکت‌هایی است که در زنجیره ارزش فولاد حضور دارند. این شرکت‌ها اگر سودآوری معقول داشته باشند، ۵۰ میلیون نفر از مردم کشورمان منتفع می شوند. در مقابل، هر تصمیمی که باعث زیان این شرکت‌ها شود، می‌تواند مستقیما به دارندگان سهام عدالت که درصد قابل‌توجهی از مردم کشورمان هستند، صدمه مالی بزند.

نفع سهامداران از بورسی شدن مواد معدنی

طاهری یادآور شد: برای احیای شرکت‌های بورسی باید برنامه‌ای چیده شود تا صنایع ما جانی دوباره بگیرند. صنایع معدنی ما در سال‌های گذشته تحت فشار قیمتی بودند و همین مسئله باعث افت تولید در این حوزه شد. یکی از برنامه‌هایی که می‌تواند این شرکت‌ها را احیا کند، تسهیل و تسریع عرضه کالاهای معدنی در بورس کالاست که باعث می شود کالا به‌راحتی به دست مصرف‌کننده برسد و تولیدکننده نیز از حاشیه سود مطمئن بهره ببرد. اگر تولیدکننده بتواند کالایش را به دور از التهاب ها و در بازار عرضه کند، شاهد حذف دلالان خواهیم بود و به‌این‌ترتیب، سودی که قبلاً به جیب عده‌ای معدود می‌رفت، نصیب تولیدکننده می‌شود.

فروش یارانه ای، راهکار منسوخ

او تاکید کرد: به ‌یقین، فروش یارانه‌ای محصول‌ های معدنی آن‌طور که برخی فعالان در زنجیره فولاد همانند گذشته طلب می کنند، راهکار عادلانه‌ای نیست و راه‌حل مناسبی برای حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده محسوب نمی‌شود. قیمت باید براساس سازوکار عرضه و تقاضا در بورس کالا کشف شود و رویکردهای گذشته و دستوری کنار گذشته شود؛ در چنین رویکردی است که تولیدکننده و مصرف کننده به طور کامل نیاز خود را در بورس تامین می کنند، سرعت معاملات بالا می رود، مصرف کننده در شرایطی شفاف و رقابتی خرید می کند و تولیدکننده نیز می‌تواند سرمایه را دوباره به تولید برگرداند.


 

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی