شمانیوز
شما نیوز

سه شنبه های بورسی با کارگزاری بانک دی

بررسی اجمالی شرکت سرمایه گذاری شیمیایی ایران (شیران)

بررسی اجمالی شرکت سرمایه گذاری شیمیایی ایران (شیران)

شرکت سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران در تاریخ 10 اردیبهشت ماه سال 1363 در تهران به ثبت رسیده و در تاریخ 12/12/1375 سهام شرکت با نماد "شیران" در سازمان بورس و اوراق بهادار پذیرفته شد.

بررسی اجمالی شرکت سرمایه گذاری شیمیایی ایران (شیران)

نکیسا خرم- تحلیلگر کارگزاری بانک دی

شرکت سرمایه‌گذاری شیمیایی ایران بزرگترین تولیدکننده LAB بعنوان ماده اولیه شوینده خانگی بوده که بیش از 75 درصد مصرف داخلی را تأمین می‌کند. مقدار تولید تقریبا با ظرفیت تولید عملی 115 هزارتن LAB، 168 هزارتن نرمال‌پارافین و 8 هزارتن الکیلات‌سنگین در سال همخوانی دارد. همچنین شرکت تصمیم به توسعه خط تولید گرفته تا مازاد نرمال پارافین که در سال به 80 هزارتن می‌رسد را به LAB تبدیل کرده و با ایجاد ارزش افزوده، ظرفیت این محصول را به 220 هزارتن در سال برساند.
تک نرخی شدن ارز چه تاثیری بر این شرکت دارد؟ شیران در گذشته بهای گاز خوراک و سوخت را با ارز مبادله‌ای و فروش محصولات را با دلار آزاد محاسبه می‌کرده که با تک نرخی شدن ارز، بهای‌تمام‌شده مواد بالا رفته، اما نرخ فروش محصولات در مقایسه با زمستان 96 که افزایش بی‌سابقه نرخ ارز را به همراه داشت، کاهش خواهد داشت. همچنین قیمت نفت‌سفید و بنزن با افزایش قیمت نفت طی ماه‌های اخیر رشدکرده‌اند. درحالیکه افزایش قیمت جهانی فروش این محصولات نمی‌تواند افزایش بهای‌تمام‌شده را جبران کند. بافرض آنکه مقدار تولید در سال 97 برابر با سال 96 باشد و مقدار و ترکیب مواد اولیه از نسبت‌های گذشته پیروی کند، این شرکت در سال مالی 97 حدود 52 تومان سود به ازای هر سهم خواهد داشت.
در ادامه، درآمد‌های حاصل از سرمایه‌گذاری سال جاری می‌تواند جالب توجه باشد. این شرکت ممکن است دست به فروش 263 میلیون سهم پالایشگاه نفت اصفهان پورتفوی خود بزند. در صورت فروش به قیمت روز تابلو، نزدیک به 23 تومان به سود هر سهم افزوده خواهد شد. نکته آخر اینکه شرکت از ابتدای تولید، پلاتین به کار رفته در کاتالیست‌ها را ذخیره کرده و به دنبال فروش آن است که تاکنون موفقیت چندانی در این زمینه نداشته و امیدوار است در سال 97، مبلغ 20 میلیارد تومان درآمد از این محل داشته باشد. در پایان می‌توان افزود شرکت‌های پتروشیمی که در گذشته از گپ بین دلار مبادله‌ای و آزاد در خرید مواد اولیه و فروش محصولات استفاده می‌کرده‌اند اکنون با نظام تک نرخی ارز دچار مشکل در سوددهی خواهند شد.
آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین
تبلیغات متنی