شمانیوز
شما نیوز

پروانه معصومی درگذشت | سینمای ایران یک پیشکسوت دیگر از دست داد + بیوگرافی

پروانه معصومی درگذشت | سینمای ایران یک پیشکسوت دیگر از دست داد + بیوگرافی

بازیگر معروف و پیشکسوت ایران درگذشت

زندگی رنگی به نقل از ایرنا| پروانه معصومی بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون درگذشت

نعیمه نظام دوست با انتشار پستی در صفحه خود نوشت: «خداحافظ بانو جان مهربانم سفرتون سبز ، خانم جان بانو پروانه معصومی مهربانم.

پروانه معصومی چند روزی در بیمارستان به دلیل عارضه پارگی روده بستری بود و امروز بر اثر عفونت ریوی به آی سی یو منتقل شد و ساعتی پیش از دنیا رفت.

بیوگرافی پروانه معصومی

پروانه معصومی با نام اصلی سکینه کبودرآهنگی سال 1323 در یکی از محله های قدیمی تهران به نام محله دانشگاه تهران متولد شد و تحصیلاتش را در زمینه زبان های خارجی به سرانجام رساند.

این بانوی پیشکسوت دنیای هنر در خانواده ای مذهبی و پرجمعیت متولد شد و آنها در خانه 7 خواهر و برادر هستند.

بازیگر پیشکسوت دنیای هنر حدود سال 42 به دانشگاه راه یافت و مدتی بعد برای ادامه تحصیل راهی آلمان شد.

اولین تجربه های بازیگری پروانه معصومی مربوط به دوران قبل از انقلاب و حدود سال 1350 است.

همسر و فرزند پروانه معصومی

مسعود معصومی همسر پروانه معصومی بود که سال 1316 متولد شد و حدود سال 49 بود که به آلمان رفت و در زمینه عکاسی به تحصیل پرداخت و ازدواج با پروانه معصومی هم در این دوران رقم خورد.

همسر پروانه معصومی تحصیلاتش را در زمینه عکاسی به سرانجام رساند و بعد از آن به ایران بازگشت و به تدریس عکاسی در دانشگاه های مختلف ایران پرداخت.

کارگاه عکاسی لورکا از جمله کارگاه های عکاسی است که توسط مسعود معصومی راه اندازی شد و در آن تدریس عکاسی انجام میشد.

همسر خانم بازیگر در شامگاه 12 اسفندماه سال 95 بر اثر بیماری درگذشت.پروانه معصومی و همسرش مسعود معصومی یک پسر به نام نیما دارند.

زندگی پروانه معصومی در دل طبیعت

پروانه معصومی یکی از هنرمندانی است که از زندگی در شلوغی و هیاهوی تهران و آلودگی هایش دست کشیده و از حدود سال 76 به روستایی در صومعه سرای گیلان مهاجرت کرده است و آنجا در دل طبیعت خوش آب و هوای شمال ایران زندگی آرامی دارد و مشغول پرورش گل و گیاه است.

این بانوی هنرمند کشورمان در سالهای ابتدایی فعالیتش در صومعه سرا نقشی بازی کرده بود و همیشه آرزو داشت که آنجا زندگی کند و بالاخره پسرش نیما خانه ای را در آنجا برای مادرش ساخت و خانم بازیگر برای ادامه زندگی راهی گیلان شد و معتقد است یکی از درست ترین تصمیمات زندگی اش را گرفته است و خودش را از هیاهوی تهران خلاص کرده است.

بازیگری پروانه معصومی

پروانه معصومی بازیگری را از دوران پیش از انقلاب و حدود سال 1350 آغاز کرد و در این دوران در فیلم هایی چون بی تا، رگبار، شهر قصه، غریبه و مه و کلاغ ایفای نقش کرد و بعد از آن چند سال هیچ نقشی را بازی نکرد و بعد از انقلاب دوباره به دنیای بازیگری بازگشت.

اولین فیلم سینمایی پروانه معصومی بعد از انقلابسال 62 فیلم راه دوم برای اولین بار به پروانه معصومی پیشنهاد شد و بعد از انقلاب برای اولین زن در سینما دیده شد اما کل فیلم خیلی مورد توجه قرار نگرفت و تجربه جدی تری خانم بازیگر در سینما مربوط به گلهای داوودی است.

اولین تجربه جدی پروانه معصومی بعد از انقلاب مربوط به سال 63 و بازی در فیلم گلهای داوودی ساخته رسول صدعاملی است.

پروانه معصومی در فیلم گلهای داوودی ایفاگر نقش عصمت بود و با بازیگریانی چون داوود رشیدی،جمشید مشایخی، بیژن امکانیان و... همبازی بود.

اولین سریال پروانه معصومی

سریال کوچک جنگلی به کارگردانی بهروز افخمی در سال 66 اولین تجربه بازیگر پروانه معصومی در دنیای تلویزیون است که در نقش جواهر در این سریال ایفای نقش کرد اما بازی در سریال امام علی (ع) نقطه عطفی در کارنامه بازیگری او بود.

تقدیر از پروانه معصومی در دو جشنوارهپروانه معصومی علاوه بر دو جایزه ای که از جشنواره فجر گرفت در دو جشنواره هم مورد تجلیل قرار گرفت.

تقدیر از پروانه معصومی در هفتمین جشنواره فیلم شهر27 تیرماه سال 98 هفتمین جشنواره بین المللی فیلم شهر در پردیس سینمایی ملت برگزار شد و در این جشنواره از پروانه معصومی هنرمند پیشکسوت به پاس سالها فعالیت در وادی هنر تقدیر شد.

تجلیل از پروانه معصومی در جشنواره عمار

دی ماه سال 93 پنجمین جشنواره فیلم عمار برگزار شد و در شب اختتامیه این جشنواره از پروانه معصومی برای بازی در فیلم اشک مادر تقدیر به عمل آمد.

پروانه معصومی در این جشنواره عنوان کرد که این جایزه بیشتر از دو جایزه جشنواره فجر او را خوشحال کرده است.

پروانه+معصومی

آیا این خبر مفید بود؟
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
جهت مشاهده نظرات دیگران اینجا کلیک کنید
copied

  • اخبار داغ
  • پربحث‌ترین ها
  • اخبار روز
  • پربیننده ترین