چای ماچا
خواص و فواید شگفت انگیز چای ماچا
چای ماچا یکی از نوشیدنی های محبوب این روزها است که دارای خواص فراوانی می باشد.
به گزارش شمانیوز :چای ماچا نوعی چای سبز پودری است که بهویژه در فرهنگهای آسیایی، بهویژه ژاپنی، محبوبیت فراوانی دارد. چای ماچا از برگهای تازه چای سبز تهیه میشود که قبل از برداشت در سایه قرار میگیرند تا میزان کلروفیل و آنتیاکسیدانهای آن افزایش یابد.چای ماچا به خاطر طعم ملایم و خاص خود، بهویژه در نوشیدنیها و دسرها استفاده میشود و حاوی کافئین و L-تانین است که میتواند انرژی را بههمراه آرامش افزایش دهد. علاوه بر فواید سلامتی، مانند تقویت سیستم ایمنی و بهبود متابولیسم، چای ماچا به یک trend در دنیای نوشیدنیها تبدیل شده است.
خواص چای ماچا؛ مهمترین فواید نوشیدن چای ماچا کدامند؟
چای ماچا خواص بسیار زیادی دارد و کمک فراوانی به سلامت جسم میکند. یکی از مهمترین خواص چای ماچا که خانمها را به آن علاقهمند میکند، لاغرکنندگی است. برگهای چای ماچا خاصیت چربیسوزی دارند. بنابراین هرچه غلظت چای بالاتر باشد، یعنی مقدار پودر برگها در آب بیشتر باشد، خاصیت چربیزدایی آن نیز افزایش مییابد. از دیگر خواص چای ماچا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روشنکنندگی پوست به خاطر وجود ویتامین C؛ بسیاری افراد از ماسکهای چای ماچا نیز بر روی صورت استفاده میکنند
- مقابله با افسردگی
- کاهش کلسترول خون
- کاهش فشار خون
- مقابله با پوکی استخوان
- کاهش ابتلا به اختلالات شناختی
- مقابله با بیماریهایی مثل زوال عقل، آلزایمر، پارکینسون و غیره
- افزایش غلظت و تعداد اسپرمها و در نتیجه قدرت باروری در مردان
- خاصیت آنتیاکسیدانی و ضد سرطان
- سمزدایی کبد
- تقویت سیستم ایمنی بدن
- افزایش تمرکز
- بهبود حافظه
- افزایش سرعت متابولیسم بدن
- افزایش انرژی
- بهبود خلقوخو
- به تاخیر انداختن پیری
این نکته مهم را نیز به یاد داشته باشید که چای ماچا میتواند جایگزین یک میانوعده کامل باشد. شما میتوانید چای ماچا را با شیر بادام، شیر فندق، شیر سویا، شیره خرما، شیره انگور و غیره مخلوط کنید. از آنجا که چای ماچا غلظت زیادی دارد، بعد از نوشیدنش تا چند ساعت احساس سیری به شما دست داده و جلوی گرسنگیتان گرفته میشود.
عوارض چای ماچا؛ آیا این چای معجزهگر مضراتی نیز دارد؟
چای ماچا نیز مانند هر خوراکی دیگری عوارضی در پی دارد. برخی از عوارض چای ماچا به دلیل تداخلات دارویی است، برخی هم به خاطر زیادهروی در مصرف یا همزمانی با بعضی بیماریها به وجود میآید. در ادامه به عوارض چای ماچا اشاره میکنیم:
- کاهش جذب آهن و کمخونی در موارد مصرف زیاد
- تپش قلب و بیخوابی
- سوزش معده
اگر در دوران بارداری و شیردهی هستید، بهتر است که به سراغ چای ماچا نروید. کودکان نیز باید از خوردن چای ماچا اجتناب کنند. در ضمن چای ماچا با برخی داروها مثل «بتا بلوکر نادولول» که داروی فشار خون است، تداخل دارد. در صورت ابتلا به بیماریهای کمخونی و فقر آهن نیز باید مصرف چای ماچا را محدود کنید.
طریقه مصرف چای ماچا برای لاغری؛ چای ماچا را چگونه آماده کنیم؟
چای ماچا را به هیچ وجه نباید دم کرد. آب جوش و دمای زیاد باعث کاهش فواید چای ماچا میشود. دمای آب و نوع هم زدن چای نکته بسیار مهمی است که در آمادهسازی و طعم و خاصیت چای تاثیر دارد. چای ماچا را در فلاسک یا لیوان بریزید. مقدار چای به غلظتی که انتظار دارید، بستگی دارد. آب با دمای 75 درجه را روی آن بریزید و محلول را با یک قاشق چوبی به شکل حرف انگلیسی W هم بزنید. وقتی پودر چای خوب با آب گرم مخلوط شد، آماده خوردن است. میتوانید افزودنیهای دیگری نیز به ترکیب بیفزایید.