کبد بیمار عامل ایجاد سنگ در کلیه
یک متخصص طب سنتی گفت: وقتی بیماری بر کبد عارض شود، مزاج کبد تغییر میکند منجر به تغییر غلظت خون و در نهایت ایجاد سنگ کلیه میشود.
محمد باقر مینایی متخصص طب سنتی، درباره سنگ کلیه و عوامل موثر بر بروز آن اظهار کرد: از دیدگاه طب سنتی سنگ کلیه به واسطه بیماریهای کبدی ایجاد میشود یعنی میتوانیم علت اصلی در ایجاد سنگ کیله را مشکلات کبدی بدانیم؛ اگر به هر دلیلی کبد سرد یا گرم شود برغلظت خون تاثیر میگذارد که این تاثیر حاصل از بیماری کبد از عوامل موثر بر ایجاد مشکلات کلیوی است. وی ادامه داد: در واقع با تغییر غلظت خون، کلیه مبتلا به ریزش رسوبات میشود که در علم پزشکی آن را سنگ کلیه مینامیم؛ سنگهای کلیه دارای ترکیبات مختلفی مثل سنگهای کلسیمی و سنگهای اسید اوریکی هستند، اما به طور شایع این رسوبات از جنس اگزالات هستند. این متخصص طب سنتی بیان کرد: اختلالات کلیوی اغلب با ایجاد دردهایی در شکم، پشت و ناحیه دندهها همراه است که در کوتاه مدت عود میکند و سپس متوقف میشود؛ این دردها به مرور به سمتهای پایینتر و در نهایت به مجاری ادراری کشیده میشوند. مینایی با اشاره به این که اغلب سنگهای کلیه را میتوان به واسطه مایعات از بدن دفع کرد، گفت: امروزه به دلیل وجود آلایندهها در هوای استنشاقی، ترکیبات مصنوعی در سفره غدایی، امواج و آنتنهای
مخابراتی، تشعشعات ناشی از صفحه مانیتورها و موبایلها و قرار گرفتن در معرض میدانهای مغناطیسی cpu دستگاههای الکتریکی، ریسک ابتلا به اختلالات کبدی و به دنبال آن ایجاد سنگ کلیه افزایش پیدا کرده است. عادات ناسالم موثر بر کبد این متخصص طب سنتی افزود: ابتلا به برخی از بیماریها، عادات غلطی مثل نشستنهای طولانی و کم تحرکی (چه در سبک زندگی ناسالم و چه در بیماران بستری) و پوشیدن لباسهایی که از الیاف مصنوعی ساخته شدهانو هم به نوعی بر روی کبد اثر دارند. وی درباره راههای مقابله با سنگ کلیه تشریح کرد: وقتی بیماری بر کبد عارض شود، مزاج کبد تغییر میکند، این تغییر مزاج چه به سمت گرمی باشد و چه به سمت سردی، بر شکلگیری سنگهای کلیه تاثیر گذار است؛ برای مقابله با اختلال سنگ کلیه بهتر است علاوه بر مصرف مداوم مایعات و اصلاح عادات غذایی روزمره، بدن را با استفاده از روغنهای گیاهی که مزاج کبد را متعادلتر میکند، مالش دهیم تا فرایند درمان به مرور اینجاد شود.