![شمانیوز](/images/logo_header.png)
آیا "هاری" درمان دارد؟
![آیا "هاری" درمان دارد؟](https://cdn.shomanews.com/thumbnail/TMxZDgyNGVhM/LJuSk844dp1AauVSDARFxQNsC4gBAQPzcRzGw6jmw-VtifFcV1tStDZjaPCCOwB7s4ozQKcbCVmogOVBmfOx7bbWVsxBHFOX-M-_UgDb51mqXgUlZ5hSPLnIKUwa4wT7CNuXdKfHp3Dj5yX8W7NP5Q,,/TMxZDgyNGVhM.jpg)
هاری یک بیماری ویروسی است که به دنبال گازگرفتگی یا خراشیدگی توسط پستانداران وحشی و اهلی به خصوص سگ، گربه و وحوش مانند روباه، شغال و گرگ و حتی گاو و الاغ به انسان منتقل میشود.
سالانه بالغ بر ۶۰ هزار نفر در دنیا به دلیل ابتلا به هاری فوت میکنند. در کشور ما سالانه کمتر از ۱۰ نفر به دلیل ابتلا به هاری فوت میکنند و دلیل آن عدم انجام اقدامات درمان پیشگیرانه توسط آنها است. باید توجه کرد که پس از ورود ویروس هاری به بدن، در اکثر موارد در مدت چند هفته تا چند ماه این ویروس وارد نخاع و مغز شده و در آنها ایجاد عفونت کرده و بیمار پس از بروز علایم، در کمتر از یک هفته فوت میکند و هیچگونه درمان شناختهشدهای هم برای آن وجود ندارد. البته اگرچه بیماری هاری ۱۰۰ درصد کشنده است، اما ۱۰۰ درصد هم قابل پیشگیری است. به منظور پیشگیری از ابتلا حیوانات به بیماری هاری واکسن مناسب در دسترس است؛ بنابراین باید برای حیواناتی، چون سگ و گربه واکسیناسیون مناسب انجام داد. این درحالیست که واکسیناسیون هاری در ایران به طور کامل انجام نمیشود؛ بنابراین به دلیل شدت بیماری در انسان در همه موارد حیوان گزیده، ابتلا به هاری در نظر گرفته میشود. تقریباً همه حیوانات پس از گََزِش متواری میشوند، بنابراین گزش توسط حیوانات صاحبدار حتی در صورت سابقه واکسیناسیون بهعنوان هارگزیده در نظر گرفته میشود و باید بلافاصله جهت
انجام اقدامات درمان پیشگیری به مراکز مربوطه مراجعه کرد.