کلینتون هم اعلام کرد: ماجرای دلار ربطی به تحریمها ندارد
شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): کلینتون معتقد است مشکلات اقتصادی پیش آمده در بازار ارز تهران ربطی به تحریمها علیه ایران ندارد.
به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز)،اتحادیه اروپا قرار است این هفته دور جدیدی از تحریمها علیه ایران را تصویب کند اما همزمان با این تهدیدها وزیر خارجه آمریکا معتقد است اگر ایران همکاری جدیدی را با غرب آغاز کند امکان لغو همه تحریمها وجود دارد. کلینتون معتقد است مشکلات اقتصادی پیش آمده در بازار ارز تهران ربطی به تحریمها علیه ایران ندارد و تا تحریمها بیشتر نشده، ایران هنوز هم فرصت دارد با قبول درخواستهای کشورهای غربی تحریمهای وضع شده را از بین ببرد.
هیلاری کلینتون در پاسخ به انتقاد خبرنگاری که با اشاره به قیمت دلار پرسیده بود «آمریکا بارها گفته که هدف تحریمها مردم نیستند، آیا میشود جلوی این آسیبها را گرفت یا هدف نهایی این تحریمها فروپاشی اقتصادی است؟» گفت: «عامل اصلی این موضوع، تحریمهای غربی نبوده بلکه اقدامات دولت ایران بوده است، البته تحریمها هم تاثیر خود را داشتهاند اما این تاثیرات میتواند در کوتاهمدت برطرف شود، به شرطی که ایران به همکاری صادقانه با گروه 1+5 و جامعه جهانی تمایل نشان دهد».
وی در ادامه مدعی شد که هدف واشنگتن از اعمال تحریمها ترغیب و تشویق ایران به مذاکره جدی و با حسن نیت با جامعه جهانی درباره برنامه هستهای است. وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران گفت: امکان لغو سریع تحریمهای وضع شده علیه ایران وجود دارد.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، «هیلاری کلینتون» وزیر خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت، در صورتی که ایران برای همکاری با قدرتهای بزرگ در پاسخ دادن به سوالاتی درباره برنامه هستهایاش ابراز تمایل کند، احتمال برداشته شدن سریع تحریمها علیه تهران وجود دارد. وی که در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، گفت: تحریمها تاثیرات خود را داشته است اما آنها باید به یاد داشته باشند در صورتی که دولت ایران برای همکاری با گروه 1+5 و بقیه جامعه بینالملل به شیوهای صادقانه ابراز تمایل کند، تحریمها برداشته میشود. وزیر خارجه آمریکا همچنین دولت ایران را مسؤول کاهش شدید ارزش ریال طی روزهای اخیر دانست و گفت که باید دولت را به این خاطر مورد محاسبه قرار داد و امکان حل این موضوع در صورتی که ایران رویکرد خود در مذاکرات هستهای را تغییر دهد، وجود دارد.
صحبتهای کلینتون در حالی بیان میشود که منابع صهیونیست و انگلیسی از طراحی کشورهای غربی برای اعمال دور جدیدی از تحریمها علیه ایران خبر میدهند، برخی منابع در تهران میگویند اگر تحریم جدیدی اعمال شود، پاسخ ایران این بار «بسیارمتفاوت» خواهد بود. از حدود 3 هفته پیش منابع غربی خبر دادهاند که روز 24 مهر (15 اکتبر) و در جریان نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا تحریمهای جدیدی علیه ایران در 4 حوزه تجارت، حمل و نقل، انرژی و مالی اعمال خواهد شد. هنوز اطلاعات چندانی درباره ماهیت این تحریمها منتشر نشده اما جیمز بلیتز یازدهم مهرماه در فایننشال تایمز نوشت که تحریمها عمدتا بر کشتیرانی ایران، جلوگیری از اینکه ایران تحریم فروش نفت به اروپا را دور بزند و همچنین تحریم بانکی بیشتر (با توجه به اینکه همچنان 12 بانک ایرانی هست که آمریکا آنها را تحریم کرده ولی نام آنها در تحریمهای اروپا نیست) متمرکز است.
به گزارش ایران هستهای، منابع مطلع میگویند صحنهگردان تحریمهای جدید در واقع اسرائیل است و به همین دلیل بنیامین نتانیاهو برای رایزنی درباره متن این تحریمها هفته آینده به آلمان خواهد رفت اگرچه هم اکنون در اروپا، انگلیس هم به موازات اسرائیل و هماهنگ با آن پیگیر تحریمهاست. علاوه براین، ظاهرا صهیونیستها در گفتوگوهای چند هفته پیش ایهود باراک وزیر دفاع و یاکوف آمیدرو مشاور امنیت ملی در واشنگتن و نیویورک، دولت آمریکا را هم متقاعد کردهاند که در این تحریمها مشارکت کند و به همین دلیل دیوید کوهن مسؤول پروژه تحریم ایران در وزارت خزانهداری آمریکا از دوشنبه آینده (17 مهر) به 4 کشور آلمان، انگلیس، فرانسه و ایتالیا سفر خواهد کرد.
برخی تحلیلگران امنیتی درتهران اما عقیده دارند هدف تحریمهای جدید هیچ چیز جز این نیست که تا قبل از انتخابات آشوبهای اجتماعی در ایران فراگیر شود. تامل در مجموعه اظهارات منابع صهیونیست تردیدی در این باره باقی نمیگذارد که پروژه تبدیل اعتراض به آشوب، یک پروژه اسرائیلی است. برخلاف آنچه ضرورتهای عملیات اطلاعاتی اقتضا میکند، طرف اسرائیلی اکنون در این باره کاملا شفاف است. آویگدور لیبرمن، وزیر خارجه اسرائیل روز 6 مهر در مصاحبهای با روزنامه هاآرتص این نکته را شفاف کرد که هدف تمام اقدامات غرب علیه ایران راهاندازی آشوب و ناآرامی اجتماعی است.
وی گفته است: «تحریمهای نفتی علیه ایران سبب شده است تا 50 درصد از حجم صادرات نفت ایران به دیگر کشورهای جهان کاهش یابد و نارضایتیهای مردم از افزایش قیمتها و فشارهای اقتصادی در داخل هر روز بیشتر و بیشتر میشود». لیبرمن با اشاره به شواهد و مدارک موجود در وزارت خارجه اسرائیل میگوید تحریمهای جدیدی که در چندماه اخیر علیه ایران اعمال شده، سبب شده است تا اقتصاد ایران بسیار بیشتر از قبل آسیب ببیند و انتقادات داخلی شدیدی از دولت و رژیم ایران به راه بیفتد. لیبرمن گفت: «هماکنون اسرائیل تمام تلاش خود را انجام خواهد داد تا اتحادیه اروپا را به اعمال دور جدیدی از تحریمها علیه ایران وادار کند. فشارهای اقتصادی و نارضایتی شدید مردم از وضع اقتصادی در ایران باعث خواهد شد تا پایههای رژیم در این کشور متزلزل شود».
لیبرمن همچنین ادعا کرده است که این احتمال قوی وجود دارد همان پدیدهای که در جهان عرب یکسال قبل رخ داد بسیار وخیمتر و شدیدتر از آن ظرف یک سال آینده در ایران رخ دهد زیرا نارضایتیهای مردمی در ایران بسیار افزایش یافته است. لیبرمن گفت: «شاید برپایی انتخابات ریاست جمهوری آینده در ایران نقطه شروع اعتراضات و تظاهرات مردمی علیه رژیم این کشور باشد و حتی مردم قبل از برپایی انتخابات ریاست جمهوری در ایران پیشاپیش دست به اعتراض و تظاهرات بزنند».
وزیر خارجه اسرائیل میگوید بدون شک هر یک از شهروندان ایرانی ذرهای از تحریمهای اقتصادی را در زندگی روزمره خود احساس کردهاند و همین موضوع باعث نارضایتی مردم علیه رژیم شده است. افزایش قیمت مواد غذایی و خوراکی و افزایش قیمت آب، برق و... از نمونههای اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران است ضمن آنکه ارزش برابری ریال ایران در مقابل دلار آمریکا دستکم 50 درصد سقوط داشته است. به کار رفتن این ادبیات از جانب عالیرتبهترین مسؤول سیاست خارجی رژیم صهیونیستی بیش از آنکه حاکی از تلاش وی برای توصیف وضع ایران باشد، نشاندهنده وجود یک پروژه اسرائیلی برای به هم ریختن وضع داخلی در ایران است که البته بدون حمایت عناصر داخلی امکانپذیر نخواهد بود.
لیبرمن البته تنها کسی نیست که وعده آشوب در این داده است. معاون او دنی ایالون هم که نقشی کلیدی در هماهنگ کردن راهبردهای آمریکا و اسرائیل دارد، روز 9 مهر به خبرگزاری فرانسه در نیویورک گفته بود: «ايران به علت مجازاتهاي بينالمللي در آستانه ورشکستگي اقتصادي است و اعتراضات فزايندهاي بر ضدنظام ایران وجود دارد اما اين مجازاتها رژيم ايران را از ادامه دادن برنامه هستهاياش منصرف نکرده است». در کنار این 2 نفر، یووآل اشتاينيتز، وزير اقتصاد و دارايي اسرائيل هم تاکید کرده بود که تحریم در ایران موجب ناآرامی خواهد شد. به این ترتیب واضح است که اسرائیلیها خیلی زود دست خود را رو کردهاند. تحلیلگران عقیده دارند سرنوشت پروژهای که از همان روز اول نام اسرائیل بر آن باشد کاملا روشن است.